Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Verbruik 60.001kb/60.002kb/60.003kb, dat kan toch niet?

  • 25 oktober 2014
  • 1 reactie
  • 886 Bekeken

Beste Simyo,

Na het lezen van de verschillende topics aangaande verbruik van de data buiten je bundel zou het nu toch wel eens duidelijk moeten zijn hoe het komt dat op de meest absurde tijden er binnen 1 minuut 60 MB aan data gebruikt wordt. In de verschillende topics heb ik antwoorden gelezen van moderators dat met een snelheid van 14,4MB/s 60 MB binnen een paar minuten te realiseren is. Ik zou binnen 5 minuten 242MB gebruikt hebben (volgens mijn factuur). Nog niet eens gesproken over het feit dat ik thuis was op het wifi-netwerk. Op de specificatie was duidelijk te zien dat er in 1 minuut 60.001kb resp. 60.002kb & 60.003kb aan data gebruikt is. Even los van het feit of ik het gebruikt hebt of niet of de absurde tijden waarop elke keer weer deze spook-MB's van mijn databundel wordt afgeschreven. Jullie zouden nu toch wel moeten weten wat voor app of update dit continu veroorzaakt. Ik snap alleen dat jullie er niks aan doen zodat jullie een woekerwinst eraan kunnen verdienen. Ik vind het zeer treurig dat er geen mogelijkheid bestaat om de snelheid te verminderen als je data op is, zodat je toch nog data hebt. Ik snap ook werkelijk niet dat jullie mensen zo laten schrikken en het maar onze eigen verantwoording is om (als het kan elk minuut dat ik data gebruik) dit te checken/controlleren. Uw verhaal dat het ligt aan updates en apps die op de achtergrond zoveel MB's verslinden aub terzijde laten.
Ik ben dus op zoek wat nou de oorzaak is van die 60MB, aangezien dit nogal vaak bij jullie voorkomt.
Verder zou ik graag willen weten waarom (afgezien van de enorme winst) jullie niet de mogelijkheid hebben om dit probleem in te dammen en uw klanten de mogelijkheid geven om niet te schrikken van de factuur achteraf.  


Graag uw reactie
icon

Beste antwoord door Ernst 27 oktober 2014, 13:54

Hoi cberlin, welkom op ons forum.Wat jammer dat je je provider verkeerde motieven toebedeelt als het gaat om ons verdienmodel. Ik zal proberen om op al je vragen een passend antwoord te geven.In verschillende topics leggen we uit dat de maximale grootte van een datapakket dat geregistreerd kan worden in ons netwerk ruim 60.000 kB is. Dit is ongeveer 58,6 MB per keer. Wordt er meer data verbruikt, dan wordt dan opgesplitst in meerdere delen.

Je kunt, wanneer de omstandigheden dat toelaten, maximaal 102 MB in 1 minuut downloaden. Met 58 MB per minuut zit je dan net over de helft van de maximaal haalbare snelheid. In september is het bij jou 3 keer voorgekomen dat er data is verbruikt met een snelheid die op of net over de helft van het maximaal haalbare is verbruikt.Het is van veel smartphones, en dan vooral van iPhones, bekend dat wanneer deze op standby gaan, de verbinding met WiFi wordt verbroken. Dus ook met jouw iPhone 5S.

Wat deze ook aan het doen is, welk proces er ook draait, zodra het scherm zwart wordt is er geen verbinding meer met WiFi maar met het mobiele netwerk.

Ik kan niet genoeg benadrukken dat providers niet kunnen en mogen inzien waar data aan verbruikt wordt. Je telefoon slaat op waar data via het mobiele netwerk verbruikt wordt. Dat zie je bij Instellingen>Mobiel netwerk. Zelf stel ik dit elke eerste van de maand opnieuw in, zodat ik gedurende de maand kan zien welke apps en iOS onderdelen er hoeveel data verbruiken.

Wij, je provider kunnen enkel gissen wat dat is geweest. Zelfs toen iOS 8 met z’n 920 MB ‘live’ ging hebben we dit niet teruggezien in dataverbruik.Geloof me als ik zeg dat er relatief weinig klanten zijn die onverklaarbaar een hoog dataverbruik hebben. Het aandeel daarvan in ‘onze’ winst is ook klein en ontevreden klanten stappen sneller over. Een klant die langer blijft met passende bundels levert veel meer op.

Simyo doet er daarom heel veel aan om ervoor te zorgen dat iedereen de bundels heeft die bij hem of haar passen. Je kunt, zoals je zelf al gedaan hebt, elke maand je bundels aanpassen. Niet zoals je vaak ziet, enkel omhoog, maar ook gewoon naar beneden.Sommige providers hebben de mogelijkheid om de datasnelheid te reduceren wanneer de databundel op is. Je kunt alleen bij de meeste providers niet zelf zó makkelijk je internet uitzetten op je eigen persoonlijke pagina Mijn Simyo.

Verder is het niet reduceren van de datasnelheid een dienst die niet in ons aanbod zit of zat. Heb je dit niet nagevraagd of uitgezocht voordat je klant werd bij Simyo?Ook sturen we op het moment dat je je halve en je hele bundel verbruikt hebt een SMS.

Jouw telefoon heeft op 6 september, om 19.34 uur de SMS ontvangen met het bericht dat 50% van je databundel verbruikt is. Op 20 september, om 00.28 uur heeft jouw telefoon de SMS ontvangen dat je bundel volledig verbruikt is.

Ook plaatsen we regelmatig op onze Facebookpagina en ons blog artikelen met heel handige tips hoe je je dataverbruik onder controle kunt houden of krijgen.

Je hoeft dus niet elke minuut onze Mijn Simyo app te checken of iets dergelijks.

Ook doen we niet vaag over ons buiten bundel tarief van €0,15 per MB. Ik kan me dan ook niet vinden in je bewoording ‘laten schrikken’.Op zich hoor jij te weten wat je telefoon doet en ben jij verantwoordelijk voor de hoeveelheid MB's die er verstookt wordt. Maar we zijn de flauwste niet. Ik wil jouw buitenbundel verbruik van 415 MB eenmalig en bij uitzondering verrekenen met een bundel van 500 MB à €7.Nu hebben we deze factuur al geïncasseerd, dus wil ik je vragen deze te storneren. Je krijgt eerst heel snel een geautomatiseerd mailtje met een betalingsherinnering die je kunt negeren.

Een paar dagen later krijg je een mailtje met een iDeal link voor het nieuwe bedrag van €30,75Kun je je zo vinden in mijn reactie, cberlin?
Bekijk originele reactie

1 reactie

Reputatie 5
Badge +11
Hoi cberlin, welkom op ons forum.

Wat jammer dat je je provider verkeerde motieven toebedeelt als het gaat om ons verdienmodel. Ik zal proberen om op al je vragen een passend antwoord te geven.

In verschillende topics leggen we uit dat de maximale grootte van een datapakket dat geregistreerd kan worden in ons netwerk ruim 60.000 kB is. Dit is ongeveer 58,6 MB per keer. Wordt er meer data verbruikt, dan wordt dan opgesplitst in meerdere delen.
Je kunt, wanneer de omstandigheden dat toelaten, maximaal 102 MB in 1 minuut downloaden. Met 58 MB per minuut zit je dan net over de helft van de maximaal haalbare snelheid. In september is het bij jou 3 keer voorgekomen dat er data is verbruikt met een snelheid die op of net over de helft van het maximaal haalbare is verbruikt.

Het is van veel smartphones, en dan vooral van iPhones, bekend dat wanneer deze op standby gaan, de verbinding met WiFi wordt verbroken. Dus ook met jouw iPhone 5S.
Wat deze ook aan het doen is, welk proces er ook draait, zodra het scherm zwart wordt is er geen verbinding meer met WiFi maar met het mobiele netwerk.
Ik kan niet genoeg benadrukken dat providers niet kunnen en mogen inzien waar data aan verbruikt wordt. Je telefoon slaat op waar data via het mobiele netwerk verbruikt wordt. Dat zie je bij Instellingen>Mobiel netwerk. Zelf stel ik dit elke eerste van de maand opnieuw in, zodat ik gedurende de maand kan zien welke apps en iOS onderdelen er hoeveel data verbruiken.
Wij, je provider kunnen enkel gissen wat dat is geweest. Zelfs toen iOS 8 met z’n 920 MB ‘live’ ging hebben we dit niet teruggezien in dataverbruik.

Geloof me als ik zeg dat er relatief weinig klanten zijn die onverklaarbaar een hoog dataverbruik hebben. Het aandeel daarvan in ‘onze’ winst is ook klein en ontevreden klanten stappen sneller over. Een klant die langer blijft met passende bundels levert veel meer op.
Simyo doet er daarom heel veel aan om ervoor te zorgen dat iedereen de bundels heeft die bij hem of haar passen. Je kunt, zoals je zelf al gedaan hebt, elke maand je bundels aanpassen. Niet zoals je vaak ziet, enkel omhoog, maar ook gewoon naar beneden.

Sommige providers hebben de mogelijkheid om de datasnelheid te reduceren wanneer de databundel op is. Je kunt alleen bij de meeste providers niet zelf zó makkelijk je internet uitzetten op je eigen persoonlijke pagina Mijn Simyo.
Verder is het niet reduceren van de datasnelheid een dienst die niet in ons aanbod zit of zat. Heb je dit niet nagevraagd of uitgezocht voordat je klant werd bij Simyo?

Ook sturen we op het moment dat je je halve en je hele bundel verbruikt hebt een SMS.
Jouw telefoon heeft op 6 september, om 19.34 uur de SMS ontvangen met het bericht dat 50% van je databundel verbruikt is. Op 20 september, om 00.28 uur heeft jouw telefoon de SMS ontvangen dat je bundel volledig verbruikt is.
Ook plaatsen we regelmatig op onze Facebookpagina en ons blog artikelen met heel handige tips hoe je je dataverbruik onder controle kunt houden of krijgen.
Je hoeft dus niet elke minuut onze Mijn Simyo app te checken of iets dergelijks.
Ook doen we niet vaag over ons buiten bundel tarief van €0,15 per MB. Ik kan me dan ook niet vinden in je bewoording ‘laten schrikken’.

Op zich hoor jij te weten wat je telefoon doet en ben jij verantwoordelijk voor de hoeveelheid MB's die er verstookt wordt. Maar we zijn de flauwste niet. Ik wil jouw buitenbundel verbruik van 415 MB eenmalig en bij uitzondering verrekenen met een bundel van 500 MB à €7.

Nu hebben we deze factuur al geïncasseerd, dus wil ik je vragen deze te storneren. Je krijgt eerst heel snel een geautomatiseerd mailtje met een betalingsherinnering die je kunt negeren.
Een paar dagen later krijg je een mailtje met een iDeal link voor het nieuwe bedrag van €30,75

Kun je je zo vinden in mijn reactie, cberlin?

Reageer