Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Het nummer 065131313 zie ik terwijl ik sms vanuit het buitenland, wat is dit?

  • 17 november 2014
  • 12 reacties
  • 857 Bekeken

Badge
Beste mensen,

Er worden in het buitenland veel sms-jes afgeschreven onder nummer 065131313 die wij niet met deze telefoon hebben gepleegd en ook anderen niet kunnen hebben gedaan. Op internet zag ik dat dat bij kpn/debitel een probleem was in 2009. Steekt dat nu de kop weer op?
icon

Beste antwoord door Naomi 18 november 2014, 16:06

Hoi extravacance,Ik heb je topic even verplaatst naar het onderwerp Factuur. Op deze manier kunnen andere forumgebruikers met dezelfde vraag je topic sneller vinden :)Als je in het buitenland bent en een sms stuurt, dan zul je inderdaad bij je verbruiksgegevens of op je factuur dit nummer zien. koorelle heeft je goed doorverwezen. Het nummer 065131313 is van de sms-berichtencentrale. Op het moment dat je een sms verstuurt, dan zal je sms eerst langs de sms-berichtencentrale komen. Vanaf deze centrale zal je sms verder gaan 😮 Wij krijgen eerder de gegevens van de sms-berichtencentrale, dan dat de buitenlandse provider de geadresseerde van de sms aan ons doorgeeft. Om deze reden zie je alleen het nummer van de sms-berichtencentrale.Heb ik je vraag zo beantwoord?@koorelle; bedankt voor je reactie! Goede link 😉
Bekijk originele reactie

12 reacties

Reputatie 4
Badge +8
Niets van bekend tot nu toe.
Maar even wachten tot er een moderator reageert.
Zal morgenochtend wel zijn.
Je bent wel op de hoogte van het feit dat 065131313 het nummer is van de sms centrale?

Hier o.a. een topic over dit fenomeen:

https://forum.simyo.nl/factuur-65/sms-naar-voor-onbekend-nr-21225/
Reputatie 4
Badge +10
Hoi extravacance,

Ik heb je topic even verplaatst naar het onderwerp Factuur. Op deze manier kunnen andere forumgebruikers met dezelfde vraag je topic sneller vinden :)

Als je in het buitenland bent en een sms stuurt, dan zul je inderdaad bij je verbruiksgegevens of op je factuur dit nummer zien. koorelle heeft je goed doorverwezen. Het nummer 065131313 is van de sms-berichtencentrale. Op het moment dat je een sms verstuurt, dan zal je sms eerst langs de sms-berichtencentrale komen. Vanaf deze centrale zal je sms verder gaan 😮 Wij krijgen eerder de gegevens van de sms-berichtencentrale, dan dat de buitenlandse provider de geadresseerde van de sms aan ons doorgeeft. Om deze reden zie je alleen het nummer van de sms-berichtencentrale.

Heb ik je vraag zo beantwoord?

@koorelle; bedankt voor je reactie! Goede link 😉
Nu anderen gereageerd hebben heb ik een vraag die in jouw situatie een belangrijke rol kan spelen.
Staat bij jou voicemail aan? 
Zet je dat uit of laat je het uitzetten, dat kan al schelen......jouw keuze.🆒

Groet,
Friesian
Reputatie 4
Badge +10
Hoi Friesian,

Bedankt voor je toevoeging 🆒
ja blijkbaar hebben er meerdere last van..ik heb net van eind okt simyo abbo...en nu al een rekening gehad van 173 euro....mijn sim heeft blijkbaar 1278 sms verstuurd deze maand..en heb gebeld met simyo en ze hebben 50 procent vergoed.....de andere 173 euro moet ik maar zelf gaan betalen..anders word ik afgesloten ! terwijl ik de smsjes niet heb versdtuurd verlangen ze wel dat je gaat betalen.....nou ik niet ! betaal het helemaal niet...want heb er nog geen euro van verstuurd....

heb al een afspraak staan bij de rechtswinkel en ga er ook nog wel verder mee als ut moet....want ja niemand gaat zoveel betalen als het niet je eigen schuld is...

en hoor steeds meer dat dit voorkomt !
ja blijkbaar hebben er meerdere last van..ik heb net van eind okt simyo abbo...en nu al een rekening gehad van 173 euro....mijn sim heeft blijkbaar 1278 sms verstuurd deze maand..en heb gebeld met simyo en ze hebben 50 procent vergoed.....de andere 173 euro moet ik maar zelf gaan betalen..anders word ik afgesloten ! terwijl IK de smsjes niet heb versdtuurd verlangen ze wel dat je gaat betalen.....nou Ik niet ! betaal het helemaal niet...want heb er nog geen euro van verstuurd....

heb al een afspraak staan bij de rechtswinkel en ga er ook nog wel verder mee als ut moet....want ja niemand gaat zoveel betalen als het niet je eigen schuld is...

en hoor steeds meer dat dit voorkomt !


Zijn ze allemaal naar 065131313 verstuurd?
ja ze zijn allemaal naar dat bericht verstuurd binnen een paar dagen tijd....en ik krijg maar te horen dat ik het moet gaan betalen..omdat ze al 50 % korting hebben gegeven..nou dan kan de andere 50 er ook wel af...dit is toch niet mijn schuld !
Even een vraag van mij.
Klopt dit alles wel, klopt de topic-titel?
Het is natuurlijk muggenzifterij, maar vraag het toch ff...

Het nummer van de berichtencentrale is +31 (0)653131313 anders dan de topictitel 065131313.
Klopt het nummer vermeldt in de topic-titel?
0653131313..lijkt me logischer.
Reputatie 4
Badge +8
ja 06 53 13 13 13  is het juiste nummer.
Ik ga nu maar eens schuin tikken i.p.v
. bold bozig.
Reputatie 5
Badge +11
Hoi freaky1973, welkom op ons forum!

We hebben het inderdaad over 0653131313 en dat nummer komt inderdaad bijzonder vaak voor.
Ik hoop dat je begrijpt dat we wel snappen dat je ze niet zelf stuurt. Wij sturen die smsjes alleen ook niet.

Zou het een mogelijkheid zijn dat je telefoon misschien niet meer 100% perfect functioneert? Of dat het een app is die dit veroorzaakt?

Dit neemt natuurlijk niet weg dat het echt heel vervelend is, maar zoals je zelf al aangeeft is Simyo je al tegemoetgekomen.

Even praktisch gezien kún je een SMS onbeperkt bundel aanschaffen voor €3 per maand waardoor deze smsjes je geen extra geld meer kosten.
Denk je dat dat een goed idee is?
Hallo, 

Ik zie zojuist op mijn facturen van de afgelopen 4 maanden dat er honderden berichten via de centrale (0031653131313) zijn verzonden.
Terwijl ik absoluut zeker weet, dat ik niet zoveel vanuit het buitenland heb gsmst, hooguit 40 berichten verstuurd.

Hoe is dit nou mogelijk? En wat ik ik hieraan doen om dit in het vervolg te voorkomen? 

MVG, Stella
Reputatie 3
Badge +7
Hoi Stella87,

Welkom op het forum.

Ik zie dat je sinds september 2014 zo'n 200 sms-berichten hebt verstuurd vanuit België. Een sms-bericht bevat maximaal 160 tekens. Als je berichtjes langer zijn, worden deze in delen verstuurd.

Indien je speciale tekens in je sms'je gebruikt zoals: è, é, ë of een smiley/emoticon, dan schakelt je toestel automatisch over op een zogenaamde 'extended encoding' en is een bericht maximaal 70 tekens lang. Hierdoor kan het voorkomen dat je berichten verspreid worden over meerdere sms'jes verstuurd.

Als de berichten kort achter elkaar zijn verzonden dan kan dat liggen aan het netwerk. Omdat je bericht dan de eerste keer niet verzonden kon worden volgen er nieuwe pogingen om dit alsnog te doen. Dat is bij niet het geval. Aan de hand van de tijdstippen lijkt het te gaan om een normale verbruik. Ik adviseer je de SMS-geschiedenis op je toestel na te lopen om de verzonden berichten te controleren.

Is je vraag hiermee beantwoord?

Reageer