.

Beantwoord

Waarom zie ik meerdere berichten naar 0653131313 bij mijn verbruik staan?

  • 9 October 2016
  • 18 reacties
  • 230 Bekeken

Klacht

Ik weet dat dit nummer van jullie server is, maar ik vind het idioot dat ik 4x dat bedrag als buiten mijn bundel verrekend krijg, terwijl ik juist uit voorzorg mijn telefoon uit heb gezet toen ik 2 dagen in de VS zat.
icon

Beste antwoord door Caspar 17 October 2016, 16:57

Bekijk originele reactie

18 reacties

SMSjes horen vanuit je bundel verrekend te worden tenzij ze in het buitenland verstuurd zijn of als de bundels reeds op is.

Zijn de smsjes niet uit een andere tijdsperiode? Een sms kan niet zomaar verzonden worden, daar moet een handeling voor worden verricht vanaf de telefoon. Hieronder een link die het één en ander kan verklaren.

https://www.simyo.nl/klantenservice/vragen/er-staat-een-nummer-op-mijn-factuur-dat-ik-ni-261
Reputatie 5
Badge +8
Hoi Ineke46,

Welkom op het Simyo forum.

Wat vervelend dat je buitenbundelkosten hebt gemaakt. Het nummer dat jij op je factuur ziet staan, is het nummer van onze berichtencentrale. Je ziet dit nummer in je verbruik staan wanneer je een sms -bericht vanuit het buitenland hebt verstuurd. Verbruik vanuit het buitenland valt altijd buiten je bundel.

Heb jij helemaal geen berichten verstuurd toen je op reis was, of zijn er volgens jou teveel sms'jes in rekening gebracht?

Ik hoor graag van je!

Groetjes,
Sean

@Raytje, bedankt voor je hulp!
Ik heb geen sms'jes verstuurd naar mijn weten. Het bedrag aan jullie serverkosten bedraagt nu de helft van mijn abonnement.
Reputatie 7
Badge +9
Was je in de VS met een iPhone?
Inderdaad
Badge +1
In mijn Nokia E72 zat, terwijl ik alles uitgezet had in Nieuw Zeeland in 2011, ook een irritante connectie die mij geld kostte. Je moet heel diep in de instellingen om die überhaupt te vinden.... Het was een soort controle leek het wel, buiten de normale controle of je telefonisch on-line bent, maar die tikte aardig aan in de kosten, vele tientjes, terwijl ik amper belde of sms-te..... Kwam er later pas achter...
Je vraagt je dan toch af wat voor processen het zijn...
Reputatie 7
Badge +9
Inderdaad

Wanneer je in het buitenland je iPhone aanzet dan worden FaceTime en iMessage geactiveerd door middel van een sms naar een Apple server. In Nederland merk je daar in financieel opzicht niets van want Simyo neemt de kosten van deze sms'jes naar het buitenland voor zijn rekening. Maar ben je aan het roamen in het buitenland dan betaal je ze zelf en zie je ze later terug op je verbruik staan. Ik vermoed dat dit bij jou het geval is geweest.
FaceTime en roamen staan uit.

Maar belangrijker: hoe dit te voorkomen? Mobiel thuis laten?!
Reputatie 5
Badge +9
Hoi ineke46,

Wat jammer dat er onduidelijkheid is over de sms'jes die er zijn verstuurd.

Ik heb gelijk onze netwerkspecialisten gebeld om het voor je uit te zoeken. Zij konden zien dat de sms'jes echt verstuurd zijn vanaf de simkaart. Volgens de netwerkspecialisten zijn het ook geen FaceTime activering sms'jes. Ze kunnen echter niet zien waar de sms'jes naartoe zijn verstuurd. De sms'jes lijken dus echt verstuurd te zijn. Zie je ook helemaal geen sms'jes terug bij je verstuurde berichten?

Op 8 oktober zie ik overigens wel een sms'je naar een bepaald nummer. Weet je daar wel meer van?

Ik hoor graag van je!

@scotsman en andrer bedankt voor het meedenken!!

Groetjes,
Caspar
Hoi, begrijp ik goed dat mijn sms kaart sms'jes naar een niet bestaand adres?

Op 8 oktober was ik in NL aangekomen en heb toen inderdaad mijn dochter in de VS gesmst.
Reputatie 3
Badge +5
Hoi ineke46,

Goed dat je dat vraagt. Ik zie dat er op 6 oktober 4 sms'jes zijn verstuurd naar de Verenigde Staten en dat er inderdaad ook op 7 en 8 oktober is verstuurd.

Heb je al gekeken of er geen sms'jes staan in je toestel bij de verstuurde berichten?

Ik hoor graag van je!

Groetjes,
Ilias
Er staan geen sms'jes in mijn toestel (niet ontvangen en niet verstuurd) tussen 5-7 oktober: ik smste niet, omdat ik in de VS was.
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Ineke46,

Wat vervelend dat je de sms'jes niet terug vindt op je toestel! Heb je ook in je verzonden-berichten box gekeken?

Groetjes,
Jihane
Ja.
Ik geef het op. Kennelijk verzend mijn iPhone sms'jes naar een onbekend adres, ook als ik mijn mobiel uit heb gezet.
Volgende keer geen mobiel mee naar de VS. Dat lijkt de enige remedie tegen onkosten waarover ik kennelijk niet de regie heb.
Reputatie 5
Badge +9
Hoi ineke46,

Super vervelend dat je niet weet wat voor sms'jes het zijn geweest. Normaal gesproken kunnen we dit heel gemakkelijk nakijken, maar doordat de sms'jes zijn verstuurd in het buitenland, gaat dat wat moeilijker.

Aangezien jij niks terugvindt op jouw toestel, zal het goed kunnen zijn dat het activering sms'jes zijn geweest van een bepaalde app. Omdat ik het vervelend voor je vindt, heb ik ervoor gezorgd dat de sms'jes eenmalig worden vergoed.

Vind je dat een mooie oplossing?

Groetjes,
Caspar
Ik vind dat super sympathiek. Dank je.
Reputatie 5
Badge +8
Hoi Ineke46,

Fijn dat het op deze manier is opgelost! Graag gedaan namens mijn collega :$

Mocht je nog vragen hebben, dan weet je ons te vinden.

Groetjes,
Sean

Reageer