Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom werkt mijn simkaart niet in het buitenland?

  • 22 december 2017
  • 17 reacties
  • 583 Bekeken

Badge
Hallo,

Tweede keer dat ik hier een topic over open. Vorige keer in oktober werkte mijn nummer ook niet in Spanje (kan niet bellen/sms-en en internetten) en toen zou er naar gekeken/opgelost worden, maar blijkbaar niet?

Bij de instelling bij Mijn Simyo staat bellen naar het buitenland aan, en de simkaart werkt wel gewoon goed in Nederland. Maar ik ben best vaak niet in Nederland en dit is vrij waardeloos.

Graag een snelle(!) oplossing, aub.

Groet, Irene
icon

Beste antwoord door Caspar 23 december 2017, 11:46

Hoi Valenire,Jammer dat je niet kan bellen in het buitenland. Het klopt dat je niet kan internetten in het buitenland omdat je een Prepaid hebt. Je zou wel moeten kunnen bellen.Ik heb de optie voor het bellen in het buitenland gereset waarmee alle instellingen opnieuw worden aangemeld op het netwerk. Doe even je toestel uit en aan om te kijken of het heeft geholpen. Ik hoor graag van je!Groetjes,

Caspar@Ray en Friesian bedankt voor je hulp!
Bekijk originele reactie

17 reacties

Reputatie 7
Hoi,

(data)roaming staat aan?

APN staat juist?

Check of de juiste APN gegevens in je telefoon staan:
APN: portalmmm.nl
Gebruikersnaam: KPN
Wachtwoord: gprs


Het is overigens wel aan te bevelen het in één topic te houden. Je reageert nu in je vorige topic en opent deze. Maakt het nogal onoverzichtelijk.
Badge
Ja, alles staat aan...

Wilde ook in het oude topic reageren, maar kon het in eerste instantie niet meer vinden. Na het openen van deze topic wel...
Reputatie 7
Als alles aan staat en is aangepast, automatisch netwerk vinden werkt niet en ook niet handmatig, de reset van Simyo heeft niet geholpen dan ga ik er stiekem vanuit dat het misschien aan je simkaart zelf ligt.
Badge
Eerlijk gezegd: ik ook. Hoewel ik het dan wel gek vind dat diezelfde simkaart wel gewoon in Nederland werkt...
Doe eens een kruistest, jouw sim ander toestel en vice versa.
Dan weet je meer.
Reputatie 5
Badge +9
Hoi Valenire,

Jammer dat je niet kan bellen in het buitenland. Het klopt dat je niet kan internetten in het buitenland omdat je een Prepaid hebt. Je zou wel moeten kunnen bellen.

Ik heb de optie voor het bellen in het buitenland gereset waarmee alle instellingen opnieuw worden aangemeld op het netwerk. Doe even je toestel uit en aan om te kijken of het heeft geholpen. Ik hoor graag van je!

Groetjes,
Caspar

@Ray en Friesian bedankt voor je hulp!
Reputatie 7
Apart dat er in het vorige topic niet is gezegd dat ze niet kan internetten want ze heeft prepaid. Ook jammer dat de klant dat zelf niet aangeeft. Had een hoop tijd gescheeld in het geven van het juiste antwoord.
Badge
Beste Caspar,

Op zich heel lief, maar aangezien het door jullie nu al minstens of 4 keer gereset is, heeft dit ook deze keer niks uitgehaald. Ik heb voor de vorm wel mijn mobiel even aan en uit gezet, maar met hetzelfde resultaat als altijd.

Kruistest is inderdaad nog het enige wat ik niet geprobeerd heb, dit omdat ik een nanosim telefoon heb en mijn contacten hier blijkbaar allemaal niet, maar ik zal toch eens kijken of ik de nanosim precies goed gesitueerd in een andere telefoon krijg.

Ik laat het wel weten!

Dank jullie wel voor de adviezen tot nu toe!
Badge
Apart dat er in het vorige topic niet is gezegd dat ze niet kan internetten want ze heeft prepaid. Ook jammer dat de klant dat zelf niet aangeeft. Had een hoop tijd gescheeld in het geven van het juiste antwoord.

Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat het relevant was om te melden, en eigenlijk wist ik niet dat ik niet dat ik sowieso niet kon internetten buiten Nederland met prepaid. Ik zie het inderdaad in de instellingen op Mijn Simyo staan. Beetje rare regel eigenlijk, maar ook niet echt boeiend verder. Het internetten interesseert mij heel weinig, ik ontvang mijn appjes wel als ik wifi heb, maar telefoneren en het ontvangen van sms-jes (ja heel oldskool) is wel belangrijk, voornamelijk omdat vrij vaak met privacy-controle-smsjes te maken heb en ik die nu niet kan ontvangen.

Ik zal dit weekend die simkaart in een andere telefoon stoppen, hopelijk lost dat wat op.

Laat het wel weten.
Beste Caspar,

Op zich heel lief, maar aangezien het door jullie nu al minstens of 4 keer gereset is, heeft dit ook deze keer niks uitgehaald. Ik heb voor de vorm wel mijn mobiel even aan en uit gezet, maar met hetzelfde resultaat als altijd.

Kruistest is inderdaad nog het enige wat ik niet geprobeerd heb, dit omdat ik een nanosim telefoon heb en mijn contacten hier blijkbaar allemaal niet, maar ik zal toch eens kijken of ik de nanosim precies goed gesitueerd in een andere telefoon krijg.

Ik laat het wel weten!

Dank jullie wel voor de adviezen tot nu toe!

Even voor de zekerheid. Probeer NIET een nano sim in bijvoorbeeld een standaard simslot, gebruik dan een adapter.
Reputatie 7
Bij de MijnSimyo pagina voor prepaid staan wel buitenland opties maar dus enkel voor bellen/smsen.

Mijn verbazing was ook niet alleen aan jou maar ook naar zij van Simyo die je reeds geholpen hebben. Zij hadden namelijk al op kunnen merken dat internet alleen via Wifi kan.

Diverse resets hebben geen baat gehad. Kruistest lijkt mij inderdaad aanbevolen als je in het buitenland bent. Kan een hoop verklaren.

Fijne dagen.. 🎅🎄
Badge

Beste Caspar,

Op zich heel lief, maar aangezien het door jullie nu al minstens of 4 keer gereset is, heeft dit ook deze keer niks uitgehaald. Ik heb voor de vorm wel mijn mobiel even aan en uit gezet, maar met hetzelfde resultaat als altijd.

Kruistest is inderdaad nog het enige wat ik niet geprobeerd heb, dit omdat ik een nanosim telefoon heb en mijn contacten hier blijkbaar allemaal niet, maar ik zal toch eens kijken of ik de nanosim precies goed gesitueerd in een andere telefoon krijg.

Ik laat het wel weten!

Dank jullie wel voor de adviezen tot nu toe!
Even voor de zekerheid. Probeer NIET een nano sim in bijvoorbeeld een standaard simslot, gebruik dan een adapter.


Ok 🙂
Reputatie 6
Badge +5
Hi Valerine,

Heb je inmiddels een kruistest gedaan? Ik ben benieuwd wat daar uit is gekomen. Laat je dit even aan me weten?

Bedankt voor jullie reacties, Friesian en Ray!

Groetjes,
Niels
Badge
Beste Niels,

Kruistest gedaan.
Ook in de andere telefoon wordt er geen verbinding gemaakt.
Dus ik ga ervan uit dat het aan de simkaart zelf ligt.

Groet, Irene
Reputatie 6
Badge +7
Hoi Valenire,

Oei, het ligt dus echt aan je simkaart. Ontzettend balen! :(

Maak je vooral geen zorgen, ik heb je bij deze een gratis simkaart verstuurd naar je adresgegevens. Je ontvangt 'm binnen drie werkdagen. Na ontvangst kun je 'm activeren via Mijn Simyo onder het tabblad Instellingen > Simkaart. Zo weet je zeker dat je simkaart het de volgende keer wel werkt in het buitenland.

Gaat het lukken zo?

Groetjes,
Asma
Badge
Ja zo moet het denk ik wel lukken. Ik laat het je weten als er met de nieuwe simkaart ook een probleem is, maar ik ga ervan uit van niet.

Dank je wel!
Reputatie 7
Badge +10
Hi Valenire,

Laten we hopen dat het hiermee inderdaad lukt 🙂 Fijne jaarwisseling!

Groetjes,
Jihane

Reageer