.

Beantwoord

Waarom kan ik geen SMS/bereik krijgen na het installeren van dual sim?

  • 8 March 2024
  • 6 reacties
  • 33 Bekeken

Ik verblijf nu in de Verenigde Staten en ik heb via Dual Sim een Amerikaans abonnement afgesloten. De eerste dagen in de VS had ik dit niet en ontving ik SMS berichten en telefoontjes op mijn NL nummer. Na installatie van Dual Sim ontvang ik alleen sms en telefoontjes op mijn VS nummer. Ik kan niets ontvangen op mijn NL nummer, ondanks alle gegeven adviezen te vinden op internet (schakelen tussen nummers aan / bellen in buitenland aan). Hoe kan ik dit oplossen? 

Admin: TItel aangepast voor betere vindbaarheid. 

icon

Beste antwoord door Amy 8 March 2024, 11:04

Bekijk originele reactie

6 reacties

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Boakkie,

Bedankt voor je bericht. Wat vreemd dat je na het installeren van de dual sim niets meer kan ontvangen met je Simyo simkaart! Heb je na de installatie ook de telefoon opnieuw opgestart? Zo kan de simkaart zich opnieuw aanmelden op het netwerk. Heb je ook geprobeerd om handmatig een netwerk te selecteren? Vaak helpt dit om een verbinding te krijgen. 

Ook heb ik een reset uitgevoerd op de dataroaming van jouw simkaart. Zou je de telefoon voor 10 minuten kunnen uitschakelen zodat de reset kan voltooien? 

Ik hoor graag of deze tips hebben geholpen! 

Groetjes,
Amy

Dag Amy,

 

Bedankt voor je reactie.

Ik heb jouw adviezen uitgevoerd: opnieuw opgestart en handmatig een netwerk geselecteerd. Nu heb ik T-mobile netwerk aangeklikt. Ik had 1 keer heel even verbinding, daarna niet meer. Daarnaast ook de andere weergegeven netwerken uitgeprobeerd. Op dit moment blijft het hetzelfde voor mijn NL-simkaart: alleen het plaatsen van nood-oproepen (ondanks handmatige selectie). Het is helaas dus nog niet opgelost.

 

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Boakkie,

Bedankt voor je reactie. Jammer dat het niet heeft geholpen. Als ik het goed begrijp had je dus voordat je de 2e simkaart had geïnstalleerd wel verbinding met de simyo simkaart. Welk merk telefoon gebruik je? Dan kan ik dit even voorleggen bij de Netwerk Specialist. 

Ik hoor het graag van je. 

Groetjes,
Amy

Hoi Amy,

 

Ja, dat klopt. Voor de installatie van de tweede Simkaart had ik wel verbinding met het netwerk. Ik kon met mijn NL nummer bellen en oproepen ontvangen.

Telefoon is: IPhone 11.

Hoi Amy,

Ik weet niet wat er nu veranderd is, maar ik heb met mijn NL-nummer nu verbinding met T-Mobile. SMS berichten en oproepen kan ik weer ontvangen!

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Boakkie,
 

Bedankt voor je bericht. Fijn dat het inmiddels weer werkt! Ik had nog geen terugkoppeling gehad van de Netwerk Specialist maar wie weet waren ze er al mee bezig op de achtergrond. Als ik er iets over hoor laat ik het weten.

Groetjes,
Amy

Reageer