Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom heb ik dataverbruik via een Turkse provider als ik in Griekenland ben?

  • 3 juli 2017
  • 8 reacties
  • 3736 Bekeken

Ik ben op vakantie in Griekenland, eiland Kos. Nu krijg ik meldingen dat ik buiten mijn bundel internet gebruik. Smartphone geeft aan dat ik met Turkcell ben verbonden op mijn vakantie locatie en niet met een Griekse provider! Heel bijzonder dat ik op een Grieks eiland een Turkse provider heb, terwijl de nieuwe regeling voor EU landen van toepassing is. Griekenland valt volgens mij onder de EU dus ik neem aan dat Simyo het gebruik buiten mijn bundel annuleert! Het is niet onwaarschijnlijk dat hier meerdere mensen last van hebben!
icon

Beste antwoord door Samantha 5 juli 2017, 11:14

Hoi Rob V,Welkom op het Simyo forum 🙂Oei, wat vervelend dat je verbonden bent met een Turkse provider in Griekenland, en daardoor hoge kosten hebt gemaakt! Als je telefoon automatisch het netwerk selecteert, maakt hij verbinding met het sterkste netwerk. Als op Kos de Turkse netwerken sterker zijn dan de Griekse, dan maak je dus verbinding met een Turks netwerk. Hier kunnen wij helaas niets aan doen. Dat ligt aan het Griekse netwerk daar.Het enige dat wij voor je kunnen doen, is je op dat moment waarschuwen dat je verbonden bent met een Turkse provider. Hierover hebben we je ook meerdere sms'jes gestuurd. In deze sms'jes staan ook de tarieven vermeld die Cvmathilde en Ray je hebben gegeven. Deze kun je ook nakijken op onze tarievenpagina. Zoals je ziet, valt Turkije in zone 2. Als je verbonden bent met een Turkse provider gaat dit buiten je bundel. Toen je verbonden was met een Griekse provider, is je verbruik wel van je bundel afgegaan. Ik raad je daarom aan om dataroaming meteen uit zetten zodra je zo'n sms'je krijgt. Zo kun je deze hoge kosten voorkomen.Ook wil ik je adviseren om het automatisch selecteren van een netwerk uit te zetten in je telefoon. Je kunt vervolgens handmatig zoeken naar een Grieks netwerk. Onze roamingspartners in Griekenland zijn: COSMOTE Mobile Telecommunications., Vodafone (Panafon) en Wind Hellas Telecommunications (STET). Helaas kan ik niet inzien wat hun dekking op het eiland Kos is.Laat je het weten als je hier nog vragen over hebt?Groetjes,

Samantha@Cvmathilde, Scotsman en Ray, heel erg bedankt voor jullie hulp 🙂
Bekijk originele reactie

8 reacties

Ik denk dat het je eigen verantwoordelijkheid is om erop te letten dat je met de juiste provider verbonden bent.

Simyo handelt correct door een waarschuwing te geven. Je kunt zelf een andere telefoonprovider kiezen via Instellingen. Dus Automatisch Kiezen wijzigen en een Griekse provider kiezen. Ik heb zelf een Iphone, dus ik weet alleen hoe dit moet bij de Iphone.
Heb ik natuurlijk al geprobeerd, alleen zijn de mogelijkheden Turkse providers: Turkcell; AVEA en Vodafone TR!
Hoe nu verder?
Reputatie 7
Badge +9
Ik heb een paar dekkingskaartjes van het eiland Kos bekeken van de drie Griekse providers die er actief zijn, maar in grote delen van het eiland is geen bereik. Op buitenlandse fora wordt gemeld dat er ook bereik is van Turkse providers, vandaar dat je op plaatsen waar geen Grieks signaal te ontvangen is je soms wel een Turks netwerk op je telefoon ziet verschijnen. Daar is niets aan te doen behalve hopen dat de Griekse telecomproviders haast maken met het plaatsen van meer masten. Simyo kan hier verder niets aan doen. Om hoge roamingkosten via een Turkse provider te voorkomen kun je het beste je telefoon vastzetten op een van de Griekse netwerken, en maar accepteren dat je dan op sommige plaatsen niet van je telefoon gebruik kunt maken.
Je kunt ook kiezen om roaming uit te zetten. Dan krijg je in ieder geval geen hoge kosten door internet verbruik. Wat een telefoontje en een sms'je dan kost in Turkije moet je nog even opzoek .
Ik heb het voor je opgezocht. Bellen via Turkije is erg duur. €1,27 . Ook gebeld worden kost €1,27! En een smsjekost €0,51! Zie screenshot. Turkije is zone 2.
Reputatie 7
Turkije zit in Zone 2.

Bellen en gebeld worden in Zone 2 is € 1,271. Een sms versturen is € 0,508 en 1 MB internetten is € 5,-

https://www.simyo.nl/templates/assets/pdf/tarieven/tarieven_abonnementen_buitenland_current.pdf

Ik zou dus inderdaad roaming uitzetten op je telefoon vast zetten op een Griekse provider.
Badge +7
Hoi Rob V,

Welkom op het Simyo forum 🙂

Oei, wat vervelend dat je verbonden bent met een Turkse provider in Griekenland, en daardoor hoge kosten hebt gemaakt! Als je telefoon automatisch het netwerk selecteert, maakt hij verbinding met het sterkste netwerk. Als op Kos de Turkse netwerken sterker zijn dan de Griekse, dan maak je dus verbinding met een Turks netwerk. Hier kunnen wij helaas niets aan doen. Dat ligt aan het Griekse netwerk daar.

Het enige dat wij voor je kunnen doen, is je op dat moment waarschuwen dat je verbonden bent met een Turkse provider. Hierover hebben we je ook meerdere sms'jes gestuurd. In deze sms'jes staan ook de tarieven vermeld die Cvmathilde en Ray je hebben gegeven. Deze kun je ook nakijken op onze tarievenpagina. Zoals je ziet, valt Turkije in zone 2. Als je verbonden bent met een Turkse provider gaat dit buiten je bundel. Toen je verbonden was met een Griekse provider, is je verbruik wel van je bundel afgegaan. Ik raad je daarom aan om dataroaming meteen uit zetten zodra je zo'n sms'je krijgt. Zo kun je deze hoge kosten voorkomen.

Ook wil ik je adviseren om het automatisch selecteren van een netwerk uit te zetten in je telefoon. Je kunt vervolgens handmatig zoeken naar een Grieks netwerk. Onze roamingspartners in Griekenland zijn: COSMOTE Mobile Telecommunications., Vodafone (Panafon) en Wind Hellas Telecommunications (STET). Helaas kan ik niet inzien wat hun dekking op het eiland Kos is.

Laat je het weten als je hier nog vragen over hebt?

Groetjes,
Samantha

@Cvmathilde, Scotsman en Ray, heel erg bedankt voor jullie hulp 🙂
Badge +2
Enorm flauw van die Rob V
Op 3 juli heeft hij hier een klacht geplaatst die veroorzaakt is door zijn eigen domheid en onkunde.
Heeft van alle kanten uitleg gehad dat het zijn eigen schuld is.
Probeert nu van alle kanten Simyo de schuld in de schoenen te schuiven van zijn eigen faal faal en heeft vandaag een klacht op het Vara Vraag en Beantwoord forum gezet, waar ze hem uiteraard ook van repliek hebben gediend.
In gedachten denk ik dan: Misselijkmakende figuren, maar dat denk ik alleen dan, ik schrijf het hier niet op.
Erg flauw van die ....
Kijk maar even:
Klik-> https://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/computers-telefonie/klacht-simyo-internet-eiland-kos
Badge +7
Hoi Willem47,

Bedankt dat je ons hierop wijst! Het is voor ons ook minder leuk dat hij zijn vraag op een ander forum heeft gesteld. Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat hij onze reactie hier niet heeft gezien.

We vinden het wel belangrijk dat we respectvol met elkaar om gaan op het forum. Een term zoals 'Misselijkmakend' zien we daarom liever niet terug.

Nogmaals bedankt voor het attenderen :)

Groetjes,
Samantha

Reageer