.

Beantwoord

SMS vanuit buitenland naar NL betaaldienst lukt niet

  • 15 March 2016
  • 7 reacties
  • 555 Bekeken

  • Beginner
  • 3 reacties
Hi,

Ik wil een sms sturen vanuit Polen naar een 4-cijferige Nederlandse betaaldienst maar het bericht komt niet aan. Het nummer in de berichtencentrale is juist ingesteld.

Heb ook al geprobeerd om het bericht te versturen met de landcode ervoor maar dit werkt ook niet. Vanuit Groot-Brittannië is het iemand wel gelukt om het bericht naar ditzelfde nummer te sturen.

Enig idee wat ik kan doen?

Alvast bedankt.
icon

Beste antwoord door Tiury 15 March 2016, 13:06

Bekijk originele reactie

7 reacties

Reputatie 6
Badge +10
Hoi RKR, welkom op het Simyo forum 🙂.

Wat onhandig dat het niet lukt om vanuit het buitenland te sms'en naar deze sms-dienst. Omdat ik niet zeker wist of dit überhaupt mogelijk is, heb ik dit nagevraagd bij de netwerkspecialisten van KPN. Deze geven aan dat dit gewoon zou moeten werken, dus tijd dat we dit beter onderzoeken.

Allereerst heb ik zojuist jouw simkaart een reset gegeven op het netwerk. Ik wil je daarom vragen of je de telefoon voor 15 minuten uit wilt zetten en je simkaart uit de telefoon te halen. Na 15 minuten is de reset voltooid. Werkt het nu nog niet om te sms'en naar dit nummer, test het dan via een ander lokaal netwerk 🙂.

Lukt het ook niet om via een ander netwerk te verzenden, hoor ik graag naar welk nummer je sms't en op welk tijdstip 🙂. Ik kan dit dan vervolgens met de KPN netwerkspecialist uitzoeken.

Ik hoor het van je!

Groetjes, Tiury
Hi Tiury,

Bedankt voor je reactie!

Ik heb de stappen uitgevoerd en het bericht nog eens verstuurd maar het lukt nog steeds niet. Aangezien ik dual-sim heb, heb ik het ook geprobeerd met mijn Poolse sim-kaart (t-mobile) maar daar verschijnt ook maar 1 vinkje.

Ik probeer een bericht te sturen naar het nummer 3010 tussen 08:00 en 18:00 op werkdagen.

Groet,
Reputatie 6
Badge +10
Hoi RKR,

Bedankt voor je vlotte reactie 🙂. Ik ga het laten uitzoeken door KPN, waarom het ondanks deze pogingen nog niet is gelukt! Nu ben ik je helemaal vergeten te vragen of je wel gewoon kunt bellen en sms'en. Kun je dat me nog laten weten?

Groetjes, Tiury
Bellen en sms'en lukt wel gewoon (naar vaste of mobiele nummers in NL). Bedankt voor je tijd en moeite:)

Grt.
Reputatie 6
Badge +10
Hoi RKR,

Gister heb ik de bovenstaande informatie doorgestuurd naar de netwerkspecialisten. Die gaan het onderzoeken voor je! Zodra ik van ze hoor, laat ik het je weten.

Groetjes, Tiury
Hi Tiury,

Bedankt voor je inspanningen!, ik wacht het af:)

Grt
Reputatie 6
Badge +10
Hoi RKR,

Alvast bedankt! Ik durf voor nu helaas niet te zeggen wanneer ze meer weten, dus ik hou je op de hoogte 🙂.

Groetjes, Tiury

Reageer