Skip to main content

I heb hier al een paar keer met de klantenservice over gesproken maar het is nog steeds niet volledig opgelost. Wat uiteindelijk een “werkbare” situatie heeft opgeleverd is internet in het buitenland aan. Een nieuwe sim was niet de oplossing telefoon aan en uit ook niet.

Ik wil ook nog even aandacht vestigen op deze quote uit een 5 jaar oud bericht over mijn account:

https://forum.simyo.nl/factuur-en-betalen-65/waarom-betaal-ik-twee-keer-voor-het-versturen-van-een-bericht-43459?postid=197031#post197031

Hoi Werktniet,

Wat een gek probleem, ik heb even contact gehad met de netwerkspecialisten van KPN. Er blijken wat blokkades voor inkomend verkeer op je aansluiting te staan waardoor je dus geen gesprekken en sms'jes ontvangt in het buitenland. Ze denken dat dit ooit tijdens de migratie van je nummer al verkeerd gegaan is. Helaas was dit probleem niet direct op te lossen en ze hebben dit nu doorgestuurd naar de afdeling die dit op kan lossen. Ze verwachten dat dit binnen enkele dagen geregeld is. Ik heb de situatie uitgelegd aan gevraagd hier spoed achter te zetten. Ik hoop dus dat het snel opgelost is!

Dit was naar aanleiding dat je geen connectie kan maken met een netwerk als je geen beltegoed hebt in de USA. Ik neem aan dat deze blokades zijn verwijderd maar graag zou ik hier confermatie van zien.

 

1. het eerste probleem, doordat steeds meer providers naar 4g over gaan heb ik geen connectie als ik data niet aan heb staan op mijn telefoon. De verbinding wordt geweigerd door alle providers in de USA.

Ik kan dit snel controleren door internetten in het buitenland aan of uit te zetten op mijn simyo instellingen pagina. Ik verander niks aan de instellingen op mijn telefoon.

respectiefelijk wel of geen connectie.

 

Wat dit als gevolg heeft dat ondanks dat international roaming data uit staat op mijn telefoon dat ik toch af en toe een paar cent data verbruik volgens simyo (0 mb)

Er was beloofd door de klantenservice dat dit niet zou gebeuren, helaas.

 

  1. Ondanks dat ik connectie heb met een netwerk met all balkjes vol(goed bereik) werken smsjes niet altijd(ik weet er is geen garantie met sms) En dit is erg lastig omdat er steeds meer dingen zijn die verificatie codes versturen via SMS. En om nu elke keer een dans van telefoon uit telefoon aan internet buitenland uit internet buitenland aan handmatig alle providers proberen is behoorlijk tijdrovend. Soms werkt het meteen en ben 5 minuten kwijt andere keren is het pas de laatste optie die je probeert en kost het hele gedoe een half uur.

Graag zou ik dit opgelost gezien ;)

 

Alvast bedankt

Geen reactie

Reageer