Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

 • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Mijn internet in het buitenland doet het niet, hoe kan dit?

 • 8 juni 2016
 • 8 reacties
 • 280 Bekeken

Badge
 • Startend Simyaan
 • 7 reacties
Ik heb een LG G2 met Android en ik heb geen internet in het buitenland. In Mijn Simyo staat Internet in het buitenland aan en ook op de instellingen van mijn mobiel staat dataroaming aan, maar nog geen internet...

Hoe kan dit? Wat moet ik doen om het op te lossen?
icon

Beste antwoord door Caspar 10 juni 2016, 10:18

Hoi wimXD,

Wat vervelend dat het probleem niet verholpen is. Laten we verder kijken.

Kun je eens je instellingen in je toestel nakijken. Klik hier om te kijken hoe de instellingen moeten staan voor jouw toestel.

Als alles toch goed staat wil ik je vragen om een kruistest uit te voeren. Stop jouw simkaart eens in een ander toestel en een andere simkaart in jouw toestel. Zo komen we er namelijk achter waar het probleem ligt.

Ik hoor graag van je!

Groetjes,
Caspar
Bekijk originele reactie

8 reacties

Reputatie 5
Badge +9
Hoi wimXD,

Wat vervelend dat je geen internetverbinding hebt in het buitenland. En ook zo vreemd dat de optie wel aanstaat op Mijn Simyo.

Ik heb je gegevens meteen erbij gehaald en je simkaart opnieuw aangemeld op het internet netwerk voor in het buitenland. Om deze zogenaamde reset te voltooien, zul je wel jouw toestel voor 5 minuten moeten uitschakelen.

Laat je me weten of dit het probleem heeft verholpen?

Groetjes,
Caspar
Badge
Hoi Caspar,

Het probleem is nog niet verholpen helaas. Ik heb nog steeds geen internet...

Groeten,
Wim
Reputatie 5
Badge +9
Hoi wimXD,

Wat vervelend dat het probleem niet verholpen is. Laten we verder kijken.

Kun je eens je instellingen in je toestel nakijken. Klik hier om te kijken hoe de instellingen moeten staan voor jouw toestel.

Als alles toch goed staat wil ik je vragen om een kruistest uit te voeren. Stop jouw simkaart eens in een ander toestel en een andere simkaart in jouw toestel. Zo komen we er namelijk achter waar het probleem ligt.

Ik hoor graag van je!

Groetjes,
Caspar
Badge
Hallo Caspar,

Het aanpassen van de instellingen heeft ook niet geholpen. Een kruistest kan ik niet doen omdat ik geen beschikking tot een andere telefoon, en bovendien kan ik niet bij mijn simkaart omdat ik het pennetje daarvoor niet bij me heb.

Vanaf morgen ben ik ook alweer terug in Nederland, dus heel veel zin heeft het niet meer. Alsnog bedankt voor de moeite!

Groeten,
Wim
Badge
Hoi ik heb een s5 Samsung en ook ik heb geen internet in het buitenland heb alles al geprobeerd en ook bij mij staat hij aan in mijn simyo.ik kan wel bellen en gebeld worden.
In Duitsland heb ik plus als provider heb ook alle andere geprobeerd maar doet het niet.
En kan nu ook niet testen en kan het ook niet in het buitenland want dan kan ik Julie niet bereiken omdat ik geen internet heb.
Hoor graag wat de oplossing is
Reputatie 7
Badge +10
Hoi WimXD & Abeltje,

@WimXD, wat jammer dat het niet opgelost is voor je! Ik kan me voorstellen dat dit vervelend geweest is. Helaas kunnen wij met terugwerkende kracht niet op het netwerk kijken. Dit betekent dat we pas weer een verder onderzoek kunnen plegen op het moment dat je weer de grens over gaat. In dat geval wil ik je aanraden om dan alsnog een kruistest uit te voeren. We kunnen dan wat beter bepalen waar het probleem vandaan komt.

@Abeltje, welkom op het Simyo Forum! Wat onhandig dat je ook last hebt van dit probleem! Ik zie dat je contact hebt gehad met de telefonische klantenservice en dat de buitenlandinstellingen op je simkaart gereset zijn. Kun je ons vertellen of dit geholpen heeft?

Groetjes,
Angela
Badge
Was vandaag in Duitsland en idd hij doet het weer de reset heeft dus zijn werk gedaan bedank.
Gr abeltje
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Abeltje,

Dat is goed om te zien 🙂 Fijn dat je dit nog even hebt laten weten. Mocht je in de toekomst nog eens vragen hebben, dan zien we je graag terug op het forum.

Groetjes,
Angela

Reageer