Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

 • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Kan ik een mobiele hotspot en tethering gebruiken?


Badge
Ik wil in het buitenland mijn telefoon tot mobile hotspot instellen of thetering gebruiken. Krijg ik dan extra datagebruik en welke van de twee instellingen is effectiever?
icon

Beste antwoord door Friesian 20 juni 2017, 22:19

Je gebruikt meer data en dan kan het aangesloten eindproduct HET verschil maken, zoals een laptop. Windows updaten als voorbeeld.
Bekijk originele reactie

18 reacties

Reputatie 5
Badge +7
Dat is toch hetzelfde? Of begrijp ik je niet goed?
Badge
Ja, zou het moeten zijn maar ik krijg van diverse kanten te horen dat deze manier van data verdelen onevenredig veel verbruikt.
Je gebruikt meer data en dan kan het aangesloten eindproduct HET verschil maken, zoals een laptop. Windows updaten als voorbeeld.
Reputatie 5
Badge +9
Hoi feddo van gogh,

Tethering en een mobiele hotspot lijkt mij ook hetzelfde, het is alleen een andere bewoording. Voor wat wil je de hotspot precies gebruiken? Of wil jij juist gebruik maken van iemand anders z'n hotspot?

Klik hier overigens voor een artikel over tethering.

@wimj12 en Friesian bedankt voor jullie hulp!

Groetjes,
Caspar
Badge
Ik gebruik thetering (mobile hotsspot) om met mijn ipad te kunnen internetten via mijn telefoon. Helaas geeft de simyo app niet real time aan wat je gebruikt maar na een dag lijk ik onevenredig veel te hebben verbruikt.
alle overbodige diensten staan de hele vakantie uit incl updates dus daar zal het niet in zitten. De vraag us dus of het dataverbruik door het gebruik van thetering/ mobile hotspot onevenredig toeneemt.
Reputatie 6
Badge +6
Hoi Feddo

De combinatie die jij aangeeft werkt prima zeker als jij zegt dat de overbodige diensten en updates uitstaan.
Ik spreek uit ervaring, heb het zelfs met een Windows pc gedaan maar dan merk je wel dat het wat sneller gaat!

Maar jij had het over het buitenland, kijk hier eens naar:

https://forum.simyo.nl/buitenland-88/waarom-respecteert-simyo-geen-net-neutraliteit-in-de-eu-en-blokkeert-de-mogelijkheid-om-met-je-computer-via-je-telefoon-van-je-bundel-gebruik-te-maken-38807

Weet niet op welk termijn simyo dit voor elkaar heeft, en misschien is het in sommige landen al wel geregeld.

Kunnen jullie hier iets over zeggen simyo, wil het zelf ook weer gaan gebruiken (augustus) in Frankrijk.

Gr Ron
Dit is een mooi voorbeeld van een situatie waar het handig zou zijn als Simyo een lijst met roaming-partners in een bepaald buitenland zou kunnen geven met de verschillende diensten per provider die voor Simyo klanten beschikbaar zijn. Maar helaas heeft Simyo recentelijk gezegd (op dit forum) dat dergelijke lijsten er niet zijn. Als er in een bepaald land geen partner netwerken zijn waarbij je als Simyo klant kunt tetheren dan weet je van tevoren dat het geen zin heeft om eindeloos op zoek te gaan naar een netwerk waar dat wel kan. Ook als maar bij 1 partner netwerk tethering mogelijk is, is dat handig om te weten.
Reputatie 6
Badge +6
Scotsman

Dank je,,,,,,,,precies👌🏻
Badge +7
Hoi feddo van gogh,

Het is zeker mogelijk om je simkaart te gebruiken als hotspot / tethering. Het klopt dat dit niet bij elk netwerk lukt. Gelukkig hebben we in alle Europese landen sowieso wel roamingspartners waarbij dit moet lukken. Dus als het met een bepaald netwerk niet lukt, probeer dan een ander netwerk. Je kunt ons ook vragen wat de roamingspartners zijn in het land waar je je bevindt. Wij geven deze dan aan je door. We hebben hier wel een overzicht van, maar we kunnen/mogen deze hele lijst niet in het openbaar plaatsen. Niet eens alle medewerkers beschikken over deze lijst ;)

De kans is groot dat met tethering je MB's sneller op gaan dan dat je gewend bent. Dat komt omdat bijvoorbeeld je laptop al snel meer MB's nodig heeft om iets te downloaden dan je telefoon. Daarnaast gebruik je deze apparaten vaak ook iets intensiever dan je telefoon. Zolang je simkaart in je telefoon zit, kun je nog wel sms'jes ontvangen dat je internetbundel (bijna) op is. Hou dit daarom goed in de gaten.

Laat je het weten als je hier nog vragen over hebt?

Groetjes,
Samantha

@RonH en Scotsman, bedankt voor jullie hulp 🙂
We hebben hier wel een overzicht van, maar we kunnen/mogen deze hele lijst niet in het openbaar plaatsen.

Ik had al zo'n vermoeden, hoewel ik de achterliggende beweegredenen hiervoor niet begrijp. Bedrijfsgeheim?
Reputatie 6
Badge +6
Hoi Samantha

Naar aanleiding van jou reactie, wil ik vragen kun jij voor mijn de roamingpartners doorgeven van Frankrijk.
Alvast bedankt

Gr Ron
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Scotsman en Ron H,

Goede vragen! 🙂 De reden dat deze lijst niet online wordt gezet, is omdat er een heleboel andere gevoelige informatie in staat. Dat betekent niet dat we niet de benodigde informatie delen, hoor. Sterker nog, dat hebben we in het verleden vaak genoeg gedaan. In Frankrijk zijn dit de roamingpartners, Ron:
 • SFR
 • Orange France (France Telecom Mobiles)
 • Orange France (FT Mobiles)
 • SFR
 • SFR
 • Bouygues Telecom
 • Free Mobile

Heb je hier voldoende aan? :)

Groetjes,
Jihane
Reputatie 6
Badge +6
Dank je wel helemaal goed
Reputatie 7
Badge +10
Graag gedaan namens Jihane 🙂 Fijn dat we je zo toch kunnen helpen zonder de volledige lijsten door te geven. Zoals aangegeven, mag je ons altijd vragen wat de roamingpartners zijn in bepaalde landen. We geven deze informatie gewoon vrij :)

Groetjes,
Angela

Ik wil in Griekenland graag gebruik maken van tethering. Met welke aanbieder kan dat? 

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Paulinemich,

 

De netwerken waar je in Griekenland gebruik van kan maken zijn de volgende:

 

 • COSMOTE Mobile Telecommunications S.A.
 • Vodafone (Panafon S.A.)
 • Wind Hellas Telecommunications S.A. (STET)

Let er trouwens op dat je geen verbinding maakt met een Turks netwerk, dat wil heel soms nog wel eens gebeuren en dit valt niet binnen de bundel. Je ontvangt een sms wanneer dit gebeurd.

 

Groetjes

Daisy

Ik gebruikte al wind maar zag dat data saver op on stond. Ik heb deze op off gezet en nu doet hij het wel. Bedankt nog voor je reactie. 

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Paulinemich,

 

Ah oké, fijn dat je er uit bent gekomen. Geniet er van in Griekenland!

 

Groetjes,

Daisy

Reageer