.

Beantwoord

Is mijn Internetbundel van mijn abonnement nou wel of niet geldig in Zwitserland?

  • 18 June 2017
  • 4 reacties
  • 2086 Bekeken

Badge
Ik lees verschillende dingen in het internet. Bellen in Zwitserland gaat wel via belbundel, maar internetten dus niet via internetbundel. Maar hier op de site staat daar niets van. Dus mijn vraag: Is Sim Only internetbundel in Zwitserland geldig?

.
icon

Beste antwoord door Anonymous 18 June 2017, 21:53

Bekijk originele reactie

4 reacties

Het beste is uit te gaan van de informatie die simyo verstrekt. De zone 1 landen vallen in de nieuwe roaming regels, afschaffen van roamingkosten.

https://www.simyo.nl/klantenservice/vragen/verbruik-binnen-de-eu-uit-je-sim-only-bundels-2558?c=415
https://www.simyo.nl/klantenservice/vragen/zone-indeling-102

Zowel bel, sms en internet gebruik je uit je bundel(s) die je ook in Nederland hebt ook in Zwitserland. Let wel zijn de bundels op betaal je buitenbundel kosten.!

Dus mijn vraag: Is Sim Only internetbundel in Zwitserland geldig?

Ja dus.
Reputatie 7
Badge +7
Volgens mij ontstaat de verwarring doordat niet alle providers op dezelfde manier omgaan met landen als Vaticaanstad, Zwitserland en mogelijk een paar anderen.

Bij Simyo maakt Vaticaanstad bv geen deel uit van Zone 1, maar ik dacht een bedrijf gezien te hebben waar dit wel het geval is.
Dat klopt Wim...zoals gezegd is het belangrijk om uit te gaan van wat de provider, simyo, aan informatie geeft.

*****************************
Stukje uitleg waar jij, wimj12, op doelt...ik heb dat bedrijf ook gezien..
Bron..https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/consument/roaming-binnen-eu-afgeschaft-hier-moet-u-op-letten/

Uitzonderingen
Daarnaast is het ook handig om in het achterhoofd te houden dat de regeling dus alleen geldt binnen landen die lid zijn van de Europese Unie. Wel zijn er met een aantal niet-leden afspraken gemaakt, waardoor er bijvoorbeeld ook in Noorwegen, IJsland en Lichtenstein gebruik van kan worden gemaakt. Ook hiervoor geldt dat het per telecomaanbieder kan verschillen in welke niet-lidstaten de telefoon wel en niet roamingvrij gebruikt kan worden.
Badge +7
Hoi enrico veritas,

Ik kan het me voorstellen dat al deze verschillende informatiebronnen tot verwarring kunnen leiden. Volgens de EU regelgeving mogen providers in alle EU landen geen roamingskosten meer rekenen. Zwitserland is geen onderdeel van de EU, dus officieel geldt deze regel niet voor Zwitserland. Providers mogen daarom zelf kiezen of ze Zwitserland hierin meenemen, of niet.

Je kunt je bundels van je Simyo abonnement gebruiken in alle landen uit Zone 1. Zoals je ziet, hoort Zwitserland hier bij ons er ook onder. Daarom kan jij als Simyo-klant jouw belbundel en internetbundel ook gebruiken in Zwitserland. Mooi toch?

Laat je het weten als je hier nog vragen over hebt?

Groetjes,
Samantha

@Friesian en Wimj12, heel erg bedankt voor jullie hulp 🙂

Reageer