.

Beantwoord

In het buitenland maar bellers kunnen geen voicemailbericht achterlaten. Kan dit worden opgelost?


Beste medewerker,
Momenteel ben ik in Amerika en blijkbaar staat mijn voicemail niet goed ingesteld. Als mensen mij bellen krijgen ze geen voicemail bericht te horen, terwijl ik deze wel heb ingesteld. Kan dit opgelost worden?
Met vr.groet,
Linda
icon

Beste antwoord door Naomi 10 August 2015, 14:24

Bekijk originele reactie

17 reacties

Reputatie 4
Badge +10
Hoi lrodenboog, welkom op het Simyo forum :)

Ik heb je voicemail een reset gegeven. Wil je hiervoor je telefoon uit- en aanzetten? Je simkaart kan zich dan opnieuw aanmelden.

Heb je daarnaast op zo'n moment wel bereik? Je kunt ook in je telefoon een netwerk selecteren als je geen bereik hebt. In je telefoon kun je alle netwerken bij langsgaan die tevoorschijn komen totdat er verbinding komt.

Ik hoor het graag van je of het lukt 😳
Hoi Naomi,

Ik heb m'n telefoon uit en aan gezet, maar bellers krijgen nog steeds geen voicemail.
Ik heb wel netwerk en overal wel bereik.

Graag een reactie.
Reputatie 3
Badge +7
Hoi lrodenboog,

Spijtig dat de reset niet geholpen heeft.

Het kan zijn dat je het inspreken van je berichten hebt uitgeschakeld. De bellers zouden om deze reden geen bericht kunnen inspreken. Via je voicemailmenu kan je de optie in en uitschakelen. Wanneer je in het voicemailmenu zit kies je optie 2 daarna optie 3.

Een andere mogelijkheid is dat je op je telefoon een doorschakeling actief hebt staan. Door de code ##002# in te toetsen gevolgd door de groene belknop kan je alle actieve doorschakelingen uitzetten.

Houd je ons op de hoogte als weer voicemailberichten ontvangt?
Blijkbaar moest ik door de reset opnieuw mijn voicemail instellen. Dat heb ik gedaan, maar het probleem is nog steeds niet opgelost.
Doorschakelen heb ik nog nooit gebruikt, dus dat kan het ook niet zijn.
Reputatie 7
Badge +10
Dat is niet handig lrodenboog! Ook al heb je nog nooit een doorschakeling ingesteld, wil ik je toch vragen dit even te proberen. Het kan altijd mogelijk zijn dat er toch iets per ongeluk geactiveerd is. Zoals Ali heeft aangegeven kun je ##002# invoeren gevolgd door de beltoets. Dit kan verder geen kwaad als er geen actieve doorschakeling is. Laat je weten wat hier de uitkomst van is?

Je geeft aan dat je de voicemail helemaal opnieuw hebt ingesteld. Ben je ook verder het voicemailmenu ingegaan om de tip van Ali uit te voeren? Ook dit hoor ik graag van je :)

Groetjes,
Angela
De beide tips van Ali heb ik ook uitgevoerd in Amerika, maar helaas mocht dat ook niet helpen.
Ik ben inmiddels weer terug in NL en nu doet de voicemail het wel zoals het hoort.
Weten jullie wat het probleem is geweest?
Gr. Linda
Reputatie 7
Badge +10
Dat is vreemd Linda! Natuurlijk is het super fijn dat het in Nederland gewoon werkt zoals het moet werken. Helaas kunnen wij op dit moment niet meer zien wat er precies mis is gegaan in Amerika. Onze netwerk specialist kan namelijk alleen zien wat er realtime gebeurt op het netwerk. Mocht jij weer in het buitenland zijn en nog steeds problemen hebben, laat het dan weten. Ik neem dan opnieuw contact op met de netwerk specialist. Heb je op dit moment nog vragen hierover?

Groetjes,
Angela
Beste medewerker,
Helaas doet het probleem zich weer voor, nu in Canada.
Ik heb zojuist ook een email gestuurd.
Er is niets gewijzigd aan mijn instellingen. In andere landen buiten Europa doet de voicemail functie het wel.
Graag jullie hulp dit probleem op te lossen.
Groet, Linda
Reputatie 3
Badge +5
Hoi Irodenboog,

Enorm vervelend dat je in Canada weer problemen hebt met de voicemail! Ik heb zojuist contact opgenomen met de netwerkspecialisten en zij geven aan dat ze niet snel iets verkeerds kunnen vinden in de instellingen van je voicemail.

Zij geven aan dat je kunt proberen een andere netwerkprovider te kiezen. Ik heb je ook even gebeld om te kijken wat de melding is die ik te horen krijg als je niet hebt opgenomen. De netwerkspecialisten hebben aangegeven dat het een bekende issue is en dat dit pas in de eerste helft van 2017 opgelost kan worden.

Zij raden je nu aan om te spelen met de operators en dus andere operators te kiezen, omdat dat nog weleens wat kan uitmaken. Dat is echter niet zeker. Leidend is dat er momenteel een probleem is met het inspreken van de voicemail van aansluitingen die bijvoorbeeld in Amerika of Canada zijn.

Heel vervelend, maar in ieder geval weten we nu waar het aan ligt!

Groetjes,
Ilias
Beste Ilias,
Bedankt voor je reactie. Fijn dat de oorzaak nu bekend is, alleen jammer dat dit pas in 2017 opgelost kan worden.
Voor mij is de voicemail functie wel belangrijk i.v.m mijn bedrijf.
Ik ben nu in Amerika en ook met dit netwerk en andere netwerken doet de voicemail het niet.
Gr. Linda
Reputatie 5
Badge +9
Hoi Irodenboog,

Wat jammer dat het ook met de andere netwerken niet werkt. Helaas moeten we dan wachten tot 2017 voordat het opgelost is.

Ik kan je wel aanraden om een lokale (Prepaid) kaart in Canada aan te schaffen en dit nummer door te spelen naar je zakelijke contacten.

Groetjes,
Caspar
Beste Simyo,
Op dit moment ben ik in Indonesië, Bali en weer blijkt mijn voicemail niet te werken.
Ligt dit weer aan de providers?
Met vr. groet, Linda
Reputatie 6
Badge +7
Hoi Irodenboog,

Balen dat je voicemail weer niet werkt! :(

Ik heb je zojuist geprobeerd te bereiken en je telefoon ging gewoon over. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je inmiddels niet meer in Indonesië bent.

Als je hier nog steeds bent, kun je mij dan laten weten welke melding je contactpersonen krijgen als je niet in de gelegenheid bent om op te nemen? Het kan namelijk voorkomen dat je contactpersonen een buitenlandse melding krijgen, gevolgd door eventueel een Engelse melding, waarna het ze een boodschap kunnen in te spreken.

Mocht dit toch niet lukken, laat je mij dit dan weten?

Groetjes,
Asma
Hallo Asma,
Ja heel vervelend dat het niet werkt. Ik ben nog steeds ik Indonesië. Mensen kunnen mij wel bereiken maar het gaat om de voicemail die niet werkt.
Ik weet zeker dat ik deze wel heb ingesteld en verder heb ik geen instellingen gewijzigd. Mensen krijgen een Indonesisch bandje te horen.
Hopelijk kan dit verder uitgezocht worden.
Vr. groet,
Linda
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Irodenboog.

Aha! Ik kan me goed voorstellen dat men afhaakt als ze een bericht horen in een taal die ze niet kennen. Zoals Asma aangaf, kan het zo zijn dat je voicemail een andere vorm aanneemt dan die jij gewend bent. Een buitenlands bericht is bijvoorbeeld vaak voorkomend, maar nadat het buitenlands berichtje afgespeeld is, krijgen je contacten de kans om hun voicemailbericht voor jou in te spreken.

Laat je me weten of de ervaringen van de mensen die jou bellen hiermee overeen komen? Als het toch niet lukt om een bericht in te spreken, dan gaan we hier uitzoeken hoe dat kan. Hou je ons op de hoogte?

Groetjes,
Jihane
Heb iemand laten bellen en nu gaat het gelukkig wel goed. Men krijgt twee bandjes en uiteindelijk kunnen ze iets inspreken. Bedankt voor de hulp!
Gr. Linda
Reputatie 6
Badge +7
Hoi Irodenboog,

Wat fijn dat het is gelukt! :D

Ik wens fijne feestdagen toe in Bali.

Groetjes,
Asma

Reageer