Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Geen internet buitenland. Wat nu?

  • 19 september 2017
  • 27 reacties
  • 337 Bekeken

Badge
Ik heb alle instellingen bekeken en wat moest aangezet maar geen internet, dat was heel vervelend daar ik het ook gebruik als routeplanner. Twee uur naar de camping gezocht toen ik me bedacht dat ik mifi in de sleurhut had liggen. Terwijl begin dit jaar alles in het buitenland we werkte, ik gebruik het dus eigenlijk alleen om te WhatsAppen en voor de route heb het wel nodig (denk ik) 😉
icon

Beste antwoord door Friesian 19 september 2017, 10:15

APN buitenland..
portalmmm.nl
Gebruikersnaam KPN
Wachtwoord GPRS

Kun je bijvoorbeeld Waze of Here gebruiken als navigatie? Bij Here sla je de kaart(en) op op je telefoon.
Bekijk originele reactie

27 reacties

APN buitenland..
portalmmm.nl
Gebruikersnaam KPN
Wachtwoord GPRS

Kun je bijvoorbeeld Waze of Here gebruiken als navigatie? Bij Here sla je de kaart(en) op op je telefoon.
Reputatie 7
Badge +9
Ik zie dat je wel een 3G verbinding hebt met SFR, dus zie ik een paar mogelijkheden:

SFR heeft geen roaming-overeenkomst met KPN - een moderator kan dit checken - laat je toestel naar netwerken zoeken en probeer een andere provider, start daarna je telefoon opnieuw op.
De instellingen staan niet goed - zie reactie Friesian - nadat de instellingen goed staan, even opnieuw naar netwerken laten zoeken en opnieuw opstarten.

Helpt dit alles niet dan zal een moderator je buitenlandoptie op je simkaart resetten en lees je hier verder wat te doen.

Hou je ons de hoogte?
Badge
Ik ga het nog eens proberen,
Wordt vervolgd
Reputatie 6
Badge +7
Hoi CorBoon,

Welkom op het Forum!

Aaah, balen dat je internet niet werkt in het buitenland!

Ik heb je aansluiting erbij gepakt en zie dat je de optie 'Internet op je mobiel in het buitenland' al aan hebt staan - dat is goed.

Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk kunt internetten, heb ik deze optie voor je gereset. Ik zou je graag willen vragen om je telefoon even uit en aan te zetten. Op deze manier registreert je simkaart zich namelijk opnieuw met de juiste instellingen op het netwerk.

Wanneer het probleem blijft bestaan, dan kun je controleren of je de optie '(data)roaming' aan hebt staan op je telefoon. Ook adviseer ik je om je internetinstellingen stap voor stap nalopen met behulp van onze Toestelhulp. Als je in het buitenland niet kunt internetten, dan komt dit namelijk vaak door verkeerde internetinstellingen. Het is belangrijk dat 'portalmmm.nl' is ingesteld als APN, 'KPN' als gebruikersnaam en 'GPRS' als wachtwoord.

Laat je weten of je internet nu werkt met de bovenstaande instructies?

@ Friesian en Franswon, super bedankt!

Groetjes,
Asma
Badge
Hallo Allemaal,
Gisteren heeft alles gewerkt maar gisteravond helaas. En vandaag weer niet, ik denk dat ik het vandaag even laat voor wat het is, ik gebruik mijn Mifi maar😢
Bedankt voor jullie reacties en tot een volgend keer👋
Reputatie 7
Badge +9
Hoi Corrie,

Ben je naar een andere plaats gegaan? Laat dan even opnieuw naar netwerken zoeken. Het kan zijn dat je dan een andere provider nodig hebt.

Succes
Reputatie 5
Badge +5
Hoi Corrie,

Oei wat balen dat het nu weer niet werkt. Dat het voorheen wel heeft gewerkt is al een goed teken! Dat betekent dat je in principe geen blokkades op je netwerk hebt vanuit Simyo. Houd er rekening mee dat het lokale netwerk in het buitenland ook kan verschillen per locatie. Niet alle landen hebben een goede dekking voor mobiel internet zoals je in Nederland bent gewend. Kun je proberen om opnieuw handmatig een ander netwerk te selecteren?

Groetjes,
Elsl
Badge
Ik sta inmiddels 4 dagen op dezelfde plaats en zal dat voorlopig ook doen. Ook heb ik alles weer opnieuw ingesteld zie foto en alweer de foon uit en aangezet ( bijkomend voordeel hiervan is dat ik de simcode uit mijn hoofd kan) maar heb en geen 3 en geen 4 G kunnen jullie mij niet vertellen waar KPN een Contract mee heeft? Ik heb ze allemaal geprobeerd, sta bekend om mijn geduld, naar die begint op te raken

Badge
Hoi Corrie,

Ben je naar een andere plaats gegaan? Laat dan even opnieuw naar netwerken zoeken. Het kan zijn dat je dan een andere provider nodig hebt.

Succes


Nee Franswon,
Nog stteds op dezelfde plaats
Badge
Beetje grote foto geworden zie ik
Reputatie 5
Badge +5
Hoi Corrie,

Jeetje, niet leuk dat het nog niet werkt. Ik snap dat je graag online wilt blijven op vakantie. In Frankrijk kun je de volgende netwerken selecteren: SFR, Orange France en Bouygues Telecom. Waar zit je precies? Het kan namelijk zijn dat het netwerk op jouw locatie gewoon geen goede dekking biedt voor mobiel internet. Helaas hebben wij geen invloed op het lokale netwerk in het buitenland en zijn wij afhankelijk van de masten op die locatie.

Mocht het nog niet lukken, zou je dan een kruistest willen uitvoeren? Plaats hierbij je simkaart in een andere telefoon om te internetten. Doe ditzelfde met een andere simkaart in jouw telefoon, zo kunnen we vaststellen waar het probleem zit en een gerichtere oplossing bieden.

Houd je ons op de hoogte?

Groetjes,
Els
Reputatie 7
Badge +9
Hoi Corrie,

Bouygues heeft maar heel beperkte dekking in Frankrijk http://maps.mobileworldlive.com/network_info.php?nid=1136&org_id=28&cid=13
SFR een zeer goede op 3G http://maps.mobileworldlive.com/network_info.php?nid=637&org_id=184&cid=13
Bouygues heeft geen 4G dekking
SFR wel maar de kaart is niet beschikbaar.
Badge
Hoi Corrie,

Jeetje, niet leuk dat het nog niet werkt. Ik snap dat je graag online wilt blijven op vakantie. In Frankrijk kun je de volgende netwerken selecteren: SFR, Orange France en Bouygues Telecom. Waar zit je precies? Het kan namelijk zijn dat het netwerk op jouw locatie gewoon geen goede dekking biedt voor mobiel internet. Helaas hebben wij geen invloed op het lokale netwerk in het buitenland en zijn wij afhankelijk van de masten op die locatie.

Mocht het nog niet lukken, zou je dan een kruistest willen uitvoeren? Plaats hierbij je simkaart in een andere telefoon om te internetten. Doe ditzelfde met een andere simkaart in jouw telefoon, zo kunnen we vaststellen waar het probleem zit en een gerichtere oplossing bieden.

Houd je ons op de hoogte?

Groetjes,
Els
Badge
Hallo Els,
Ik zit in Agde Zuid Frankrijk, heb nog steeds geen 3 en 4 G
Kan geen kruistest uitvoeren mijn man heeft en gewone prepaid zonder alle poespas
Reputatie 6
Badge +7
Hoi CorBoon,

Jeetje, ontzettend balen dat je internet nog steeds niet werkt.

Ik zou je graag willen vragen om je APN instellingen nogmaals te wijzigen. Dit keer kun je 'kpn4g.nl' invoeren als APN, gebruikersnaam blijft 'KPN' en wachtwoord 'GPRS'. Schakelt hierna je telefoon even uit en aan.

Gaat het lukken zo?

Groetjes,
Asma
Badge
Hallo Asma,
En weer heb ik alles gewijzigd zoals he me gevraagd hebt maar helaas. Ik stop er mee, vanmorgen voor €50,00 WiFi gekocht zodat ik mijn kinderen en kleinkind kan Appen. Zoals je hieruit kan opmaken hen ik ermee gestopt na bovenstaande poging😓😪
Reputatie 7
Badge +10
Hi Cor,

Oh, jeetje toch! 😞 Wat ontzettend jammer! Zodra je weer in Nederland bent, stuur ik je een gratis, vervangende simkaart toe. Vind je dat goed?

Groetjes,
Jihane
Reputatie 7
Ik zie steeds GPRS In plaats van gprs. Wellicht zit daar de fout.
Reputatie 5
Badge +9
Je kan het inderdaad eens met hoofdletters proberen zoals Ray zegt!
Badge
Ook gprs gebruikt,aan uit gezet maar geen 3/4 G dus dat is het probleem ook niet, ik zie trouwens zojuist dat de Autocorrectie de kleine gprs steeds groot neerzet😅en Jihane dat wil ik best proberen eind dit jaar ga ik weer door Frankrijk naar Spanje/Portugal hopelijk werkt alles dan naar behoren😘
Badge
Snotverdorie, wil ik persoonlijke hotspot gebruiken zegt ie” neem contact op met KPN” wat is dit toch allemaal voor gezeur????

Sorry voor dit verhaal ik ben natuurlijk geen KPN klant
Reputatie 6
Badge +5
dat wil ik best proberen eind dit jaar ga ik weer door Frankrijk naar Spanje/Portugal hopelijk werkt alles dan naar behoren😘

Dat hoop ik ook! Ik hoor graag of het de volgende keer in het buitenland wel naar behoren werkt :)

Snotverdorie, wil ik persoonlijke hotspot gebruiken zegt ie” neem contact op met KPN”

Over wat voor persoonlijke hotspot heb je het precies? Heeft dit te maken met je telefoon of je internetaansluiting thuis? Hoor het graag!

Groetjes,
Niels
Badge
Hallo Niels,
Ik heb hier WiFi gekocht en dacht een hotspot via mijn telefoon te maken maar dat kan niet meer, omdat ik niet een directe klant can KPN ben. Maar heb inmiddels een andere oplossing gevonden.
Badge
Hallo simyanen,

Vanmiddag ben ik even naar Sete geweest en daar zag ik een Orange winkel. Daar geb ik even mijn telefoon laten nakijken en ............. tot nu toe hen ik 3G superblij en dit wilde ik even met jullie delen
Hoi Corrie.

Ik heb dit topic tussendoor gevolgd en ik vindt het fijn om te lezen dat alles nu werkt en dat je een terugkoppeling geeft!

Groetjes
Friesian

Reageer