.

Beantwoord

Waarom heb ik vaak slecht bereik?

  • 16 January 2016
  • 9 reacties
  • 240 Bekeken

Mijn overstap van Vodafone naar Simyo is een grote teleurstelling: 3g werkt vaak pas als ik telefoon uit/aanzet. Bellen is ook niet geweldig. Waar mijn zus zelfs met Hollandse Nieuwe nog bereik heeft zie ik geen enkel streepje. Hoe kan dit verbeterd worden?
icon

Beste antwoord door Estelle 17 January 2016, 09:48

Bekijk originele reactie

9 reacties

Reputatie 7
Badge +9
Hoi Annette56,

Welkom op het Simyo forum.

Jammer dat je zo'n slecht bereik hebt :(

Op deze kaart kan je zien hoe het bereik van KPN op jouw postcode hoort te zijn.

Op deze site kan je zien of er een storing of onderhoud op je postcode is.
Reputatie 2
Badge +5
Hoi Annette56,

Welkom op het Simyo Forum!

Net als franswon vind ik het ook erg jammer dat je sinds de overstap slecht bereik hebt! 😞 Ik heb de dekking op jouw postcode bekeken en helaas zie ik dat de dekking voor 3G niet goed is. Ik zal dit voor de zekerheid extra controleren met onze netwerkspecialisten. Omdat zij morgen pas weer bereikbaar zijn, kan ik hier morgen pas voor je achteraan.

Je geeft aan dat je met je Vodafone aansluiting wel bereik had. Dit kan verklaren waarom jouw zus dan ook goed bereik heeft met haar Hollands Nieuwe aansluiting. Zij maakt namelijk ook gebruik van het Vodafone netwerk.

Ik zal morgen voor je bellen met mijn collega's. Wacht je mijn reactie even af? :$

Groetjes,
Estelle

Bedankt voor je goede hulp, franswon 😃.
Hallo Estelle en Frans,

Bedankt voor jullie reacties. Voor wat betreft het bereik: het gedoe is niet zozeer thuis maar ook in andere delen van heel Gelderland ( recente ervaringen: Oosterbeek, Velp, a50 tussen Arnhem en Apeldoorn. Wel vreemd dat Vodafone beter bereik heeft: daar kon ik vaak niet bellen ik ben op grond van beste netwerkuitslagen overgestapt op Simyo. Bellen gaat thuis wel beter maar buiten de deur ook niet. Ik hoop dat je collega's morgen toch nog een oplossing hebben. Fijn weekend nog, Annette
Net even op de kaarttip van Frans gekeken. Had ik dat geweten: denkt kpn dat mensen in Gelderland nog geen mobiele netwerken nodig hebben? Frans weet je of er ook zo'n kaart van Vodafone is ?
Reputatie 7
Badge +9
Natuurlijk heb ik deze voor je opgezocht :)

https://www.vodafone.nl/support/netwerk-en-dekking/dekkingskaart.shtml
Reputatie 6
Badge +10
denkt kpn dat mensen in Gelderland nog geen mobiele netwerken nodig hebben?

Dit is misschien wel een terecht puntje van kritiek! Toch zijn de meeste gaten op de kaart in Gelderland in verband met natuurgebieden waar geen netwerkmasten geplaatst mogen worden. Wordt dit wel weergegeven op andere netwerkkaarten, dan kun je daar rustig uit opmaken dat die vrij creatief zijn bedacht 😉.

We hebben vandaag contact opgenomen met KPN, maar we wachten nog op antwoord. Estelle houd je op de hoogte zodra we reactie hebben 🙂!

Groetjes, Tiury
Bedankt Frans en inderdaad Tiury gaten ook op kaart via de link van Frans. Maar op de a50 over de Veluwe had Hollandse Nieuwe toch echt WEL bereik. Ik wacht vol belangstelling op KPN
Reputatie 7
Badge +9
Hoi Annette56,

Toen ik die kaart stuurde zaten er geen gaten in hoor 🙂 Die bezorger van e-mail wordt ook steeds slordiger 😃
Reputatie 2
Badge +5
Hoi Annette56,

Bedankt voor je geduld.

Ik heb net even gebeld met onze netwerkspecialisten. Helaas geen goed nieuws 😞...

De dekking op jouw adres is binnenshuis inderdaad niet goed. Buitenshuis kan het bereik ieeetsjes beter zijn. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ik heb je een privébericht gestuurd met een alternatief. Reageer je hier even op?

Groetjes,
Estelle

Reageer