.

Beantwoord

Waarom heb ik slecht bereik in Lunetten, Utrecht?

  • 9 January 2015
  • 3 reacties
  • 275 Bekeken

Hallo,

Al een langere tijd heb ik in Lunetten, Utrecht erg slecht bereik binnenshuis. Wanneer ik telefoneer, dan moet ik op 1 plek blijven staan, anders kun je elkaar niet meer verstaan.

Weet je misschien of er op (korte) termijn iets gedaan gaat worden voor het netwerkbereik in mijn buurt?

Gr,
Tom
icon

Beste antwoord door Ernst 12 January 2015, 10:49

Bekijk originele reactie

3 reacties

Reputatie 5
Badge +11
Hoi Tom030, welkom op het Simyo forum :)

Wat lastig dat bellen zo moeizaam gaat in huis.
Om na te gaan of er problemen of langdurige werkzaamheden zijn heb ik iets meer informatie nodig dan je nu geeft.
Wanneer je belt, is dat dan op 2G(GSM) of op 3G(UMTS)? Met smartphones bel je namelijk vaak via 3G. Als daar het probleem ligt, heb je dan ook moeizaam bereik met je internet?
Kun je je telefoon misschien eens proberen vast te zetten op 2G en daarna op 3G om uit te proberen welke van de twee er hapert?

En ook niet onbelangrijk: heb je de mogelijkheid om eens een andere telefoon uit te proberen met je Simyo simkaart daarin.
Telefoons hebben nu eenmaal ook niet het eeuwige leven en ik wil wel uitgesloten hebben dat het daar aan ligt als er een Netwerkspecialist van KPN wordt ingeschakeld hierover.

Kun je me dit laten weten, Tom030?
Hi,
Helaas heb ik nog steeds veel last van slecht bereik in en om het huis. De coverage checker van KPN laat zien dat ik optimaal bereik zou moeten hebben, helaas is dat niet zo.
Ik heb nu een andere telefoon dan toen ik mijn eerste bericht plaatste. Ook heb ik een zakelijke telefoon met een KPN simkaart en daarmee is het bereik even slecht. 2G of 3G maakt geen verschil uit.

Kun je me aangeven of er mogelijkheden zijn dat het bereik zal verbeteren? Ik zou het namelijk jammer vinden om over te stappen van jullie.
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Tom,

Wat lastig dat je nog steeds problemen hebt met het netwerk bij jou thuis!

Om toch wat meer informatie aan je te kunnen geven, heb ik contact opgenomen met de netwerkspecialist van KPN. Hij heeft de dekking bij jou in de buurt nagekeken. Hier eigenlijk niets mis mee! Vooral 2G is erg goed. Zowel binnen als buiten. Mijn collega geeft aan dat het in jouw geval afhangt van omgevingsfactoren. Denk hierbij aan drukte op de mast, hoge gebouwen of juist een bosrijk gebied in de buurt.

Ernst gaf het al aan in zijn vorige bericht en mijn collega heeft het ook aangeraden: Kun je jouw netwerk eens vastzetten op 2G en daarna op 3G. Zo test je welk netwerk bij jou binnen het beste te ontvangen is. De dekking is in ieder geval goed! Laat je het weten als je nog vragen hebt?

Groetjes,
Angela

Reageer