Skip to main content
Ik weet dat dit al vaker was besproken, ik weet ook dat dit het nummer van de sms-centrale is.



Echter zie ik op mijn factuur twee echt mysterieuze smsjes. Deze zijn namelijk "gestuurd" op het moment toen ik nog in het vliegtuig zat, 12 km boven de oceaan, met de telefoon uit. Mijn eerste gedachte was dat dit met het tijdsverschil heeft te maken, nagerekend en vastgesteld dat ik in welke tijdszone dan ook op het vermelde tijdstip in de lucht was! Hoe kan dat nou en wat moet ik doen om de onterechte smsjes terug betaald te krijgen?
Hoi julia06, welkom op het forum van Simyo!



Goed dat je al weet dat het nummer van de sms-centrale is 🙂 Je weet dus ook dat als je een sms verstuurt vanuit het buitenland je dit nummer ziet verschijnen bij je verbruik. Ik zie in je verbruik dat er drie smsjes zijn verzonden vanuit het buitenland. Je hebt het over twee mysterieuze smsjes. Bedoel je dan de twee smsjes op 21 november vanuit Jamaica? Het is apart dat je op dat moment in het vliegtuig zat. Ik heb voor je navraag gedaan bij de netwerkspecialisten van KPN. Het is nog niet helemaal duidelijk of het vermelde tijdstip Nederlandse tijd is of een andere tijdszone. Verder is er niks raar te zien bij je verbruik. Het verbruik klopt dus wel. Ik krijg nog bericht van de netwerkspecialisten over het tijdstip. Wie weet geeft dit iets meer duidelijkheid. Je hoort het nog van mij 🙂



Geef je ook even voor de duidelijkheid aan of het om de twee smsjes gaan vanuit Jamaica? 😮
Hoi Naomi,



inderdaad, ik bedoel de twee smsjes op 21 nov. om 18:44 en 18:58 vanuit Jamaica. Ik heb daar meerdere problemen mee:

1) ik ben nooit op Jamaica geweest, maar ok, in principe zou dat roaming kunnen zijn

2) tussen de berichten liggen 14 minuten, hier op de forum was altijd sprake van 72 uren tussen de pogingen te verzenden

3) om 18:44 NL-tijd was ik in het vliegtuig

4) om 18:44 eindbestemmingstijd was ik in het vliegtuig



Dus ja, er zijn redenen voor om deze twee SMSjes als mysterieus te noemen, om woorden zoals bijvoorbeeld fraude niet te gebruiken.
Hoi julia06,



Fijn dat we het in ieder geval over dezelfde twee smsjes hebben. Van de netwerkspecialisten heb ik bericht teruggekregen. Het tijdstip in je verbruik is de lokale tijd. In Nederlandse tijd is je eerste sms Â’s avonds verstuurd om 23:44 uur.



Je verbruiksgegevens kloppen. Dit betekent dat je simkaart op dat moment verbinding heeft gemaakt met het netwerk. Of je zelf een sms hebt gestuurd of dit via een app is gebeurt, kunnen wij niet zien. Je vertelt dat er een tijd van 72 uur tussen je smsjes hoort te zijn. Deze tijd hoeft niet tussen je smsjes te zitten. Als je een sms verstuurt en deze kan niet worden afgeleverd, dan blijft de sms centrale dit proberen. De sms centrale probeert 72 uur lang je sms af te leveren bij de ontvanger. Al deze keren worden niet in rekening gebracht. Het enige wat jij op je factuur ziet en wat in rekening wordt gebracht is als volgt. Vanaf je toestel wordt er een sms gestuurd en deze komt bij de sms centrale aan. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht. Wat de sms centrale daarna doet met je sms (het binnen 72 uur afleveren bij de ontvanger) daar worden geen kosten voor in rekening gebracht.



Heb je hierover nog vragen?

Reageer