Skip to main content
Centraal in een redelijk grote stad (Rotterdam) heb ik, op één plaats afwisselend geen service tot redelijk bereik (2/5) met als gevolg dat ik oproepen mis. Hoe dit te verbeteren?
Hoi tijn,



Welkom op het forum.



Vervelend om te horen dat je in centrum Rotterdam wisselend dekking hebt.



Je toestel staat nu waarschijnlijk ingesteld op automatisch netwerk kiezen. Afhankelijk van het type toestel kan je, bij de netwerkinstellingen op je telefoon, dit omzetten naar handmatig netwerk selecteren. Staat het netwerk nu ingesteld op handmatig kiezen, dan kan je dit juist wijzigen in automatisch.



Als het bereik nog steeds wegvalt wil ik je vragen om een kruistest uit te voeren. Hierbij plaats je de simkaart in een ander toestel om te kijken of het bereik nu wel beter is, om zo te bepalen of het probleem aan de simkaart of het toestel ligt. Je kan eventueel ook een andere simkaart in eigen toestel plaatsen. Als het bereik op je simkaart, in het andere toestel, niet wegvalt dan ligt het probleem bij je eigen toestel.



Mocht het handmatig netwerk selecteren niet hebben geholpen, kan ik contact voor je opnemen met de KPN netwerkspecialisten. Die willen graag antwoord hebben op een vragen.



Zou je in dat geval kunnen aangeven welke type telefoon je gebruikt en de postcode aangeven waarin dit voorkomt?

Reageer