.

Vraag

Heeft de hoogte van het gebouw effect op de dekking?

  • 15 December 2021
  • 5 reacties
  • 67 Bekeken

Sinds enige tijd woon ik op de 10e verdieping in postcode gebied XXXX. De signaalsterkte is bijzonder slecht en gesprekken kunnen soms niet gevoerd worden of bellers krijgen te horen dat mijn nummer niet bereikbaar is.
Het lijkt er op dat dit alleen is als ik boven in de woning op de 10e verdieping ben voorkomt want beneden (en zeker op straat voor de deur) is er geen enkel probleem.
Heeft dit iets met de hoogte te maken en wat is hier aan te doen?

Bij voorbaat dank
Ivanna


5 reacties

Reputatie 7

@Ivanna De hoogte van een gebouw waar je je op dat moment bevindt kan zeker van invloed zijn op de signaalkwaliteit, maar 10 hoog is niet zo extreem hoog en zou naar mijn mening weinig hoeven uitmaken.

Op mijn werk zit ik op 19 hoog. Zelfs op deze hoogte gaat het (redelijk) goed, maar dat is dan wel afhankelijk van de zijde van de verdieping. Aan de ene zijde heb ik meer streepjes dan aan de andere zijde.

Reputatie 7
Badge +6

Als je simonly en een geschikte mobiel hebt is misschien vowifi een optie voor jou.

bij mij werkt dit vanaf het begin perfect alhoewel dit niet voor iedereen geldt🤔


en de geleerden zijn er nog niet achter waar dit aan ligt🤭

Reputatie 7

Ah ja, zeker zoals @Ron H aangeeft, WiFi Calling, wat dan als ondersteuning dient van het belsignaal, is een goede optie. Echter, zoals Ron H ook aangeeft, de werking ervan is niet stabiel. Zo heb ik zelf de laatste tijd wel steeds vaker de scrollende tekst ‘WiFi Calling’ in beeld om weer even later te schitteren door afwezigheid :rolling_eyes::thinking: .

Ik ben even zo vrij geweest om die postcode op te zoeken op Google en zag dat het, op het oog, vrij nieuwe woonblokken zijn. Die kunnen dusdanige isolatie hebben wat het signaal kan beïnvloeden. 

Verder wil je ik wel adviseren om geen privé gegevens zoals postcode meer te plaatsen. 

Reputatie 5
Badge +4

Hoi @Ivanna,

 

Bedankt voor je bericht en bedankt Forum Experts voor het snel reageren en meedenken. Het klopt inderdaad dat de hoogte van het gebouw effect kan hebben op het signaal. Dit is niet altijd het geval en kan je op verschillende plekken in het gebouw toch wel goede verbinding hebben. Als je mij een privé bericht stuurt met daarin jouw naam, adres, en email adres dan zal ik dit even doorzetten naar onze netwerkspecialist. Wellicht dat hier een oplossing voor is. 

 

Ik hoor graag van je!

 

Groetjes,

 

Nihad

Reageer