Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

 • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom heb ik hoge kosten voor internetverbruik?

 • 3 juni 2020
 • 4 reacties
 • 519 Bekeken

 • Startend Simyaan
 • 0 reacties

Voor ongeveer 2 jaar heb ik een abbonnement bij Simyo. Ik heb nooit problemen gehad met de diensten, tot dat 30 mei mijn simkaart uit voorzorg werd geblokkeerd door Simyo. Ik kreeg hier een SMS over en kon vervolgens niet meer uitgaand bellen of 4G gebruiken. Ik begreep niet meteen wat er aan de hand was dus opende ik de “mijn Simyo” app. Hier stond op dat moment niet iets opmerkelijks, er stond zelfs nog dat ik ruim genoeg belminuten had en ongeveer 400MB internet. Toen ik de volgende dag weer de app opende zag ik een rekening van €625,04. ik had onbewust teveel MB 4G gebruikt en €610,04 kosten buiten m’n bundel gemaakt.

Hierdoor werd ik nogal overvallen en snapte niet waardoor ik meer dan 4000MB over mijn bundel heen ben gegaan. ik heb blijkbaar wel een SMS’je gekregen dat mijn bundel op was maar die heb ik nu eenmalig niet gezien. Ik heb eerder wel een SMS gekregen dat mijn internet bundel voor 80% op was. Ik ben hierna regelmatig in de app gaan kijken hoeveel internet ik over had, en tot en met het moment dat mijn simkaart werd geblokkeerd stond er in de app dat ik nog voldoende internet had. Eerlijk gezegd begrijp ik nogsteeds niet hoe ik 4000MB over mijn bundel heen ben gegaan (ik denk dat er iets zat te synchroniseren of gaan uploaden), maar in ieder geval was het totaal niet mijn bedoeling om zoveel internet over mijn heen te gebruiken, dat lijkt me duidelijk.

Ik vraag me af of er een optie is waardoor je bel mintuten en internet op stop kan worden gezet wanneer het op is. Ook vraag ik me af of de Simyo app altijd achterloopt, het is erg verwarrend dat ik een overzicht heb waarop staat dat ik nog internet over heb terwijl dit werkelijk niet zo is.

Ik hoor graag hoe we dit oplossen, want dit kan natuurlijk niet. Ik ben al lange tijd bij Simyo en nog nooit eerder over mijn bundel heen gegaan.

icon

Beste antwoord door Bas 3 juni 2020, 13:34

Hoi Bliek, 

Welkom op ons forum!

Wat vervelend dat je zo verrast bent door de in rekening gebrachte kosten... En dat het zo'n hoog bedrag is! :no_mouth:

Blijkbaar heeft je toestel op de achtergrond een hoop internet verbruikt als je niet zelf met je telefoon bezig was op dat moment. Het is voor ons helaas niet mogelijk om te achterhalen waar het aan op is gegaan… Weet je nog wat je gedaan hebt zaterdagavond? 

Je kunt in ieder geval even dit blog bekijken voor een aantal tips zodat je in de toekomst meer grip hebt op je internetverbruik. En we begrijpen natuurlijk dat het niet de bedoeling was om zulke hoge kosten te maken! We komen je dan ook graag eenmalig tegemoet. Ik stuur je wel even een privéberichtje hierover :blush:

Je kunt via Mijn Simyo je internetbundel aanpassen voor volgende maand, extra MB's bijkopen of de internetoptie helemaal uitschakelen tot het einde van de maand. Het is helaas niet mogelijk om een plafond in te stellen voor internetverbruik. Maar als je die sms’jes van ons krijgt, dan is het wel belangrijk dat je gelijk actie onderneemt. Je verbruik op Mijn Simyo wordt namelijk met vertraging bijgewerkt, maar de sms’jes worden wel in real-time verstuurd.

Heb je hier nog vragen over? Let me know :blush:

Groetjes, 
Bas

Bekijk originele reactie

4 reacties

Wat vervelend om mee te maken. Dit is iets  waar ik heel veel moeite mee heb.

Wat voor telefoon heb je dan kan er extra worden meegedacht wanneer je dat wilt.

***Ik vraag me af of er een optie is waardoor je bel mintuten en internet op stop kan worden gezet wanneer het op is. Ook vraag ik me af of de Simyo app altijd achterloopt, het is erg verwarrend dat ik een overzicht heb waarop staat dat ik nog internet over heb terwijl dit werkelijk niet zo is. ***

Simyo ontvangt de gegevens met vertraging!! Dus dat vertaalt zich in een achterstand voor verwerken. 

Een harde stop is er niet instelbaar bij Simyo. (Bel/sms/data)

 

Een moderator, medewerker zal zich bij je melden.

Reputatie 6
Badge +4

Hoi Bliek, 

Welkom op ons forum!

Wat vervelend dat je zo verrast bent door de in rekening gebrachte kosten... En dat het zo'n hoog bedrag is! :no_mouth:

Blijkbaar heeft je toestel op de achtergrond een hoop internet verbruikt als je niet zelf met je telefoon bezig was op dat moment. Het is voor ons helaas niet mogelijk om te achterhalen waar het aan op is gegaan… Weet je nog wat je gedaan hebt zaterdagavond? 

Je kunt in ieder geval even dit blog bekijken voor een aantal tips zodat je in de toekomst meer grip hebt op je internetverbruik. En we begrijpen natuurlijk dat het niet de bedoeling was om zulke hoge kosten te maken! We komen je dan ook graag eenmalig tegemoet. Ik stuur je wel even een privéberichtje hierover :blush:

Je kunt via Mijn Simyo je internetbundel aanpassen voor volgende maand, extra MB's bijkopen of de internetoptie helemaal uitschakelen tot het einde van de maand. Het is helaas niet mogelijk om een plafond in te stellen voor internetverbruik. Maar als je die sms’jes van ons krijgt, dan is het wel belangrijk dat je gelijk actie onderneemt. Je verbruik op Mijn Simyo wordt namelijk met vertraging bijgewerkt, maar de sms’jes worden wel in real-time verstuurd.

Heb je hier nog vragen over? Let me know :blush:

Groetjes, 
Bas

Ik ben al 9 jaar lang lid van Simyo heb nog nooit problemen gehad tot dinsdag 24 september.

ik was aan het varen met familie en vrienden de dag was goed en hebben veel plezier gehad.

De volgende dag dat ik waker werd keek op mijn telefoon en had ik een bericht dat mijn databundel op was, en dat ik er per mb moest betalen.

Ik in verwarring en ongeloof naar mijn Simyo account, Ik was in schok om een rekening van 300 euro te zien wat ik raar vond is dat ik op 20 september een bericht kreeg dat 80% van mijn mb op was en toen naar mijn mening ook uit had gezet .

Maar toen ik naar mijn account ging zag ik dat de data gewoon was blijven lopen.

Hoe nu verder? Mijn abonnement staat op naam van mijn vader en die gaat dat echt niet leuk vinden, Zelf kan ik een extra bedrag van €290,56 nooit betalen.

PLzzzz Help. 

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Elroy,

 

Wat lekker dat je een dagje was wezen varen nu het nog kon!

 

Ik kan me voorstellen dat het internet niet bewust verbruikt is, heb je wel in je toestel kunnen achterhalen waar de mb's aan verbruikt zijn om dit in de toekomst te voorkomen? Anders raad ik je aan om de onderstaande links nog even door te nemen. 

Over de kosten kunnen we vast wel betekenen, kun je mij een privébericht sturen met jouw adresgegevens en mailadres? Dan kijk ik even met je mee! 😊

 

https://www.simyo.nl/blog/krijg-inzicht-het-datagebruik-van-je-apps/

https://www.simyo.nl/blog/wifi-assistentie/

 

Groetjes,

Daisy

 

 

Reageer