Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom heb ik geen 3G op Kreta?

  • 15 oktober 2016
  • 37 reacties
  • 587 Bekeken

Ik was op Kreta de afgelopen weken, daar had ik geen 3G internetverbinding. Dataraming stond aan, het 3G symbool verscheen in het venster.Er verscheen een melding: Mobiele datanetwerk niet mogelijk: je hebt geen abonnement op een mobiele dataservice.Mobiele dat staat in gesteld APN iphonekpn.nl. In Duitsland gaf het geen probleem,. Wat te doen? Alvast bedankt voor de reactie:D
icon

Beste antwoord door Caspar 17 oktober 2016, 09:59

Hoi Andreas59,Welkom op 't forum.Wat vervelend dat je internet het niet deed toen je op Kreta was.Ik heb je aansluiting erbij gepakt en zie dat je internetinstellingen goed op je Mijn Simyo staan. Je kunt je APN instellingen hier checken voor jouw toestel. Wel vreemd dat je in Duitsland wel verbinding had. Heb je echt alle netwerken geprobeerd in Kreta?Wanneer het weer voorkomt is het het beste als je gelijk contact met ons opneemt. Dit kan telefonisch, maar ook via Twitter, Facebook, e-mail of het forum natuurlijk.@Scotsman, bedankt voor je hulp!Groetjes,

Caspar
Bekijk originele reactie

37 reacties

In dit soort situaties is de oplossing vaak handmatig een ander netwerk te kiezen (vooropgesteld dat er meer dan een netwerk beschikbaar is). Er zijn buitenlandse netwerken waar je met je Nederlandse Simyo simkaart wel kunt bellen en smssen maar niet kunt internetten.
Scotsman: Dank voor je reactie, andere netwerken had ik al geprobeerd,hielp ook niet helaas.Blijft teleurstellend dat je met Simyo geen mobiel internet hebt op Kreta 😞
Ik weet trouwens niet zeker of iphonekpn.nl de juiste APN is. Op mijn iPhone let ik daar nooit op, de APN wordt altijd automatisch goed ingesteld en die is anders dan iphonekpn.nl. Zoek even op dit forum of de Simyo website wat de juiste APN is.
Ga ik doen Scotsman!
Reputatie 5
Badge +9
Hoi Andreas59,

Welkom op 't forum.

Wat vervelend dat je internet het niet deed toen je op Kreta was.

Ik heb je aansluiting erbij gepakt en zie dat je internetinstellingen goed op je Mijn Simyo staan. Je kunt je APN instellingen hier checken voor jouw toestel. Wel vreemd dat je in Duitsland wel verbinding had. Heb je echt alle netwerken geprobeerd in Kreta?

Wanneer het weer voorkomt is het het beste als je gelijk contact met ons opneemt. Dit kan telefonisch, maar ook via Twitter, Facebook, e-mail of het forum natuurlijk.

@Scotsman, bedankt voor je hulp!

Groetjes,
Caspar
Hey Caspar, Heb alle 3 beschikbare netwerken geprobeerd, zonder succes.
Heb mijn APN op de telefoon nu anders ingesteld, namelijk op portalmmm.nl ,ook op aanraden van Scotsman .
Volgende vakantie maar eens kijken of het helpt:-) In ieder geval bedankt voor de reactie/
Mvgr. Andreas59
Reputatie 3
Badge +5
Hoi Andreas59,

Wat vervelend dat we niet samen tot een oplossing kwamen toen je nog op Kreta was.

Goed dat je de adviezen hebt opgevolgd. De volgende keer zullen we samen er zeker wel uitkomen. Laat je het dan weten?

Groetjes,
Ilias
Hey Ilias, lastig om van uit Kreta tot een oplossing te komen, geen 3 G en beperkt WIFI.
Bellen is een kostbare zaak(nog)
Jopen dat de instellingen nu goed ijzen.

Gr. Andreas
Reputatie 3
Badge +5
Hoi Andreas59,

Dat is begrijpelijk. Vervelend. Ik heb de netwerkspecialisten gemaild voor meer informatie over dit probleem. Als ik meer weet, dan laat ik het je weten!

Groetjes,
Ilias
Prima, ik hoor het wel.
Ik bedoelde natuurlijk" hopen dat de instellingen nu goed zijn"
Mvgr. Andreas
Reputatie 5
Badge +9
Hoi Andres59,

Ja dat konden we er wel van maken ;)

We laten het je weten wanneer we antwoord hebben van de netwerkspecialisten!

Groetjes,
Caspar
Hahaha.
Wacht het af.
Gr. Andreas
Reputatie 7
Badge +10
We wachten het samen af! 🙂

Groetjes,
Jihane
Gezellig Jihane 🙂
Reputatie 3
Badge +5
Hoi Andreas59,

Je hebt eventjes op me moeten wachten, maar hier ben ik!

Zoals beloofd heb ik met de netwerkspecialisten gemaild en aangegeven wat het probleem is. Helaas hebben zij mij niet van meer informatie kunnen voorzien. Zij geven aan dat er eerst een kruistest uitgevoerd moet worden in Kreta (algemener: buitenland) om te kijken of het ligt aan de simkaart of aan het toestel. Dat houdt in dat je jouw simkaart plaatst in een ander toestel en een andere simkaart in je eigen toestel. Wel apart dat het wel heeft gewerkt in Duitsland.

We kunnen natuurlijk ook nog een reset uitvoeren op de instellingen van je simkaart om te kijken of het enig effect heeft.

Kun je ons alvorens je weer naar het buitenland gaat weer even porren, dan zullen wij dat nog even voor je doen!

Sorry voor het ongemak en het wachten!

Heb je nog vragen?

Groetjes,
Ilias
Hey Ilias,
Ik heb verder geen vragen op dit moment.
Bedankt voor het navragen en je reactie.
Als ik volgend jaar naar het buitenland ga ,zal ik jullie inlichten.

Gr. Andreas
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Andreas59,

Fijn om te horen dat je tevreden bent met de reactie 🙂 Ik ben benieuwd naar je volgende avontuur in het buitenland.

Groetjes,
Jihane
Hi Jihane,

We gaan het meemaken.....🆒

Gr. Andreas
Reputatie 5
Badge +9
Top Andreas59!

Ik wens je voor nu een heel fijn weekend toe :D

Groetjes,
Caspar
Hoi Casper,

Thanks, ook een fijn weekend,

Andreas
@ Jihane,

heb je een berichtje gestuurd.

Gr. Marcel
Badge +7
Hoi Andreas59,

Ojee, zijn er weer problemen? Staan er persoonlijke gegevens in dit berichtje? Zo niet, dan kun je het beste dit berichtje openbaar op het forum zetten. Zo kunnen wij je allemaal helpen. Nu kun je alleen geholpen worden door Jihane, en zij is natuurlijk ook niet elke dag van de week aanwezig. Ze heeft je berichtje inmiddels al wel beantwoord, maar dit is puur om het jezelf makkelijker te maken.

Laat je weten of we je ergens bij kunnen helpen?

Groetjes,
Samantha
Dat zal ik doen Samantha. Maar ik wilde niet alles zichtbaar hebben voor iedereen.
Gr. Marcel
Badge +7
Hoi Andreas59,

Ok super! Als we je weer ergens bij kunnen helpen, zien we je wel weer terug op het forum :)

Groetjes,
Samantha
@Jihane ik heb je een PB gestuurd.
Gr. Marcel

Reageer