.

Vraag

iPhone 4

  • 7 August 2013
  • 53 reacties
  • 15706 Bekeken

Reputatie 3
Badge +9
Een vriendin van me zoekt een nieuwe iPhone 4. Nu heb ik al op Tweakers gekeken en zie daar best interessante prijzen staan.
Maar zijn dit Nederlandse modellen? of is dit een buitenlands toestel.

Want hoe gaat dit met updates?
En de taal instellen?

Kortom waar kan je het beste een iPhone 4 of 4S kopen?

53 reacties

Reputatie 7
Badge +9
Wat de taal betreft: je kunt op een iPhone, iPad of iPod Touch uit een hele reeks talen kiezen, waaronder Nederlands.
Wat de hardware betreft zijn er volgens mij geen verschillen tussen Nederlandse en buitenlandse Europese modellen.
Updates van de iOS en geinstalleerde apps gaat op de gebruikelijke manier.
Waar je het beste eentje kunt kopen in Nederland: geen idee...
Reputatie 7
Let wel, omdat binnenkort door Apple de nieuwe iPhones gaan worden geïntroduceerd, waarschijnlijk (eind) volgende maand, namelijk de iPhone 5S en 1 of 2 budget/lite varianten kunnen de prijzen van tweedehands iPhones onder druk komen te staan. Misschien iets om je voordeel mee te behalen.

Daarnaast, omdat ook iOS 7 gaat worden geïntroduceerd, is de kans heel erg groot dat de support voor de iPhone4 gaat worden gestaakt. Dit houdt in dat (nieuwe) apps hier niet meer op zouden kunnen gaan worden geïnstalleerd.

Sowieso zou ik persoonlijk niet gaan voor een iPhone4.

NB Ik heb (nog) geen iPhone, maar ik wacht volgende maand af om tot de aanschaf ervan over te gaan. Ik ben heel erg benieuwd naar de prijsstelling(en) van de budgetvarianten.
Reputatie 7
Badge +9
IOS 7 zal zeker nog geïnstalleerd kunnen worden op de iPhone 4.. Support voor de 4 zal er voorlopig ook nog zijn. Toestel wordt nog aardig verkocht en veel gebruikt. De 4S is t.o.v. de 4 nog relatief duur maar heeft wel verbeteringen. Wacht inderdaad nog maar even totdat de nieuwe toestellen gelanceerd worden. Prijzen zullen zakken maar koopjes worden het nooit. Dat heppie niet bij Appeleflap. 😉 Dus een behoorlijke duikeling in de prijs zoals bij de Samsung S3 hoef je niet te verwachten.

Btw Martijn met het erretje; heppie wat aan de Turkse PB van de Leon? 😉
Reputatie 7
de leon, je hebt helemaal gelijk. Ik meende te hebben gelezen, ik heb me rot gezocht, maar ik kon het niet meer terugvinden, dat het nieuwe iOS7 het einde ging betekenen voor de iPhone 4.

Omdat Apple producten redelijk waardevast zijn, zeker afgezet tegen de concurrentie, maar nog steeds geen investering zijn, komen de tweedehands prijzen wel degelijk onder druk te staan. Het zullen geen koopjes worden, maar er zit natuurlijk wel een groot verschil tussen het onder druk komen te staan en het worden van koopjes.
Reputatie 7
Badge +9
@RicoK: heb je al een idee welke iPhone het gaat worden? In jouw geval zou ik voor de 4S gaan. Maar ook die bleven nog relatief duur na de komst van de iPhone 5. Nu de iPhone 5S eraan komt, zullen de prijzen wel wat verder dalen van de 4S. Ik vind dat een prima toestel. Ben er dik tevreden mee. Maakt superfoto's ook. 
Of ben je geïnteresseerd in de budget iPhone? 
Reputatie 7
@de leon: in eerste instantie heb ik veel oren naar de (vooralsnog genoemde) iPhone 5C. Ook al is daar nog zo weinig van bekend, dat maakt deze op dit moment zo bijzonder.
Ik vind de iPhone 4(S) qua looks onovertroffen, ik vind deze zelfs mooier als de iPhone 5. Maar de iPhone 5 (van mijn broertje) voelt daarentegen wel weer heel erg fijn aan. Dun en licht. De iPhone 4(S) is daarbij vergeleken wel weer een spreekwoordelijke baksteen 😉.
Daarnaast ben ik de laatste tijd erg gewend geraakt aan schermen van 4" en aangezien de 4(S) een 3,5" scherm heeft weet ik niet of ik 'terug' wil.

Maar zoals gezegd, vooralsnog volg ik de nog erg summiere informatie over en kijk ik reikhalzend uit naar de iPhone 5C.
Reputatie 7
Badge +9

Ik vind de iPhone 4(S) qua looks onovertroffen, ik vind deze zelfs mooier als de iPhone 5. .


Wij zijn het 200 % met elkaar eens, RicoK. http://smilies.sofrayt.com/%5E/_950/friendship.gif Dat vind ik dus ook. Met name de zwarte dan. Ik vind het echt jammer dat ze bij de zwarte 5 de aluminium lijst zwart hebben gecoat. Designmisser. Hadden ze gewoon aluminium moeten laten. Snap dat niet. De witte heeft het wel.

Ik heb wat (spy)foto's van de 5C gezien. IOS in plastic zeg maar, a.h.w.. Ik heb niet op mogelijke prijzen gegoeguld maar reken maar al gauw op 300-400 Euro. 
Badge
Ik ben wel benieuwd naar de 5S en of deze uitkomt in september. Maar 4s vind ik ook prima qua grootte.
Reputatie 7
@de leon, de laatste 'spyfoto's' zijn wel steeds minder spy. Vooral de laatste foto's van een gifgroene versie lijken wel steeds minder spy. Ik ben heel benieuwd naar de uiteindelijke versie en specs. Sowieso zou Siri niet in de 5C aanwezig zijn. Nou ja, om daar de 5C voor te laten liggen...... 

Prijzen zijn gewoonweg nog niet bekend en omdat het Apple is en blijft zullen de budgetprijzen nog steeds een fikse aderlating inhouden. Omdat de 5 richting de 700 euro gaat, verwacht ik niet dat de 5C onder de 400 gaat worden aangeboden. 
Reputatie 7
Badge +9
@RicoK: Yep...ook gezien. Ik denk dat de èchte Apple fanboys een hartverzakking krijgen bij het zien van dat gifgroene ding.

En....I can do without Siri. Gebruik dat mens nooit. Wel een goeie om je beste Amerikaans Engels uit te testen anders begrijpt ze je niet...de ziel. :D
Met 'Allo 'allo Engels kom je nergens...
Reputatie 7
Aan de ene kant houd ik wel heel erg veel van de kleuren van Apple. En dat gifgroene is wel echt Apple, maar om daar nu een telefoon van te hebben? Nee, ik geef de voorkeur aan een neutrale kleur en dan bij voorkeur zwart.
Reputatie 7
Badge +9
Yep..klopt..ze houden wel van kleur..Appletjesgroen bijvoorbeeld. Maar laat dat inderdaad beperkt blijven tot hun smartcovers, hoesjes enz. Een zwarte foon vind ik het mooist. Zelfde geldt voor de iPad. En ook daar heb ik een anthraciet smartcase omheen. Sjiek.

BTW...waar is de topic opener? Zo gaat dat altijd hier. Hoor je nooit meer wat van..:mad:
Reputatie 7
Omdat mijn vrouw om haar iPad 2 (die van Simyo) al de antracietgrijze cover had, heb ik voor mijn iPad 4 een babyblauwe aangeschaft. Ja, dat is geen neutrale kleur, maar zoals je wellicht hebt kunnen lezen ik heb wel een zwak voor opvallende(re) kleuren.......:rolleyes:. 
Maar om nu mijn appelgroene telefoon uit mijn broekzak te halen en op tafel te leggen...... Kun je daarentegen wel makkelijk zien dat dát wel mijn telefoon is.... Nee hoor, gewoon een zwarte foon.

Hahaha, de TS is zich nu aan het beraden wat deze nu met deze aanvullende informatie moet.....:D

Edit: Ik heb echter nog geen afbeelding gezien van een 5C in het zwart....
Reputatie 5
Badge +11
Hoi allen,

Ik denk dat als je twijfelt of je nu nog een 4 moet halen, de 5C zeker ook een optie kan zijn. Qua prijs in elk geval, qua specs kan de 5C nog wel iets beter uitvallen.
Qua gewicht sowieso XD
Reputatie 7
-Ernst, ik ben dezelfde mening toegedaan. Althans, om zeker de 10e van volgende maand af te wachten, omdat dan vermoedelijk alle details zullen gaan worden prijs gegeven. Echter, om nu al te roepen 'qua prijs in elk geval' is mijn inziens wel iets te voorbarig, omdat op dit moment nog helemaal niets bekend is over de prijsstelling van de iPhone 5C.
Badge +6
-Ernst, ik ben dezelfde mening toegedaan. Althans, om zeker de 10e van volgende maand af te wachten, omdat dan vermoedelijk alle details zullen gaan worden prijs gegeven. Echter, om nu al te roepen 'qua prijs in elk geval' is mijn inziens wel iets te voorbarig, omdat op dit moment nog helemaal niets bekend is over de prijsstelling van de iPhone 5C.

Ik ben wel benieuwd naar de prijs.
Reputatie 7
Badge +9
Ik ben helemaal benieuwd want Appleflap betreedt een segment waar ze nog niet eerder iets aanboden. Maar niet het goejekope segment i.i.g.. Ik ga met RicoK mee. Ik denk ook dat de 5C rond de eind 300 tot in de 400 eurootjes zal komen. En dat noemen ze dan de budgetfoon...hahaha. Budget is m.i. 100-150 euro. Maar dat je daar een iPhone voor krijgt, fat chance.
Zag trouwens laatst een foto van een iphone5 mini. Weet niet of het een grapje was of dat ze daar daadwerkelijk wat mee willen. Door het formaat leek hij sprekend op de iphone 4 maar met de looks van de 5.
Reputatie 7
🆒  Pssst.... de iPhone 5C nu al kopen??
Reputatie 7
Badge +9
Als je een zéér beperkt budget hebt, is dit een optie....zo hoor je er toch ook bij. Lekker lullen met niemand en toch interessant kunnen doen.;)
Reputatie 3
Badge +9
TS leest aandachtig alles rustig door maar ziet door de bomen het bos niet meer. Gelukkig dat ik al een S3 heb. Maar wel goed topic 😃
Reputatie 5
Badge +11
🆒  Pssst.... de iPhone 5C nu al kopen??

Doet me denken aan een klein dik tekenfilmfiguurtje uit Colorado met een nep iPad, hahahaha
Reputatie 7
:mad: He verdorie, dit bericht (laatste alinea) zaait vertwijfeling over het wel (of niet) uitkomen van de iPhone 5C in Nederland.........
Reputatie 3
Badge +9
De iphone 4S is bijna even duur als de 5 o-O
Badge +6
De iphone 4S is bijna even duur als de 5 o-O

Dat is wel erg raar.
Reputatie 7
Badge +9
Wat is een 5 o-O ?😕

Reageer