Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

 • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Sticky

Waarom uw smartphone steeds goedkoper wordt

 • 16 november 2014
 • 18 reacties
 • 2534 Bekeken

Reputatie 5
Badge +11
 • Oud-moderator
 • 6296 reacties
Smartphones worden steeds minder duur. Ook in Nederland daalt de gemiddelde verkoopprijs. Fabrikanten zijn over het algemeen niet blij, maar waarom wordt een smartphone dan toch goedkoper?
Wereldwijd is de trend van goedkopere smartphones goed te verklaren: ook de inwoners van India, Afrika en China beginnen smartphones te omarmen, maar dan wel de allergoedkoopste.

Dat ook in Nederland de verkoopprijs van een smartphone daalt, is opmerkelijker en betekent een uitdaging voor smartphonefabrikanten. Zij hebben te maken met lagere marges en dus minder winst.

Uit gegevens van onderzoeksbureau GfK blijkt dat 54 procent van de in Nederland verkochte telefoons van januari tot en met september 2014 minder dan 200 euro kostte, terwijl dat vorig jaar 38 procent was. Tegelijkertijd daalt het marktaandeel van smartphones boven de 400 euro van 25 naar 18 procent.

Nederlanders omarmen goedkopere smartphones, maar zien ook de prijs van zogeheten high-end modellen met de beste specificaties zakken. Voor deze twee trends zijn vier logische verklaringen.

(Via Nu.nl) en franswon

18 reacties

Reputatie 6
Badge +9
"NU.nl heeft diverse fabrikanten benaderd voor dit artikel. Sony wilde niet meewerken; Huawei, LG en Samsung waren niet in staat binnen een week een reactie te geven."

...staat er onderaan te lezen. Appleflap was zeker helemaal niet telefonisch bereikbaar? :rolleyes:  Die hebben de trend nog niet helemaal opgepikt. http://www.kolobok.us/smiles/standart/grin.gif
Wat je hierbij nog eventueel zou kunnen opmerken is.
Door de economische malaise zijn de mensen voorzichtiger, kritischer geworden met de uitgaven.
De puntjes worden extra goed op de i gezet.
Je zou de marktwerking in 1 zin kunnen samenvatten.

Een teveel vraagt om een tekort, en een tekort vraagt om een teveel. (Denk aan bijvoorbeeld de benzineprijs)

Groet,
Friesian
Reputatie 5
Badge +11
En dat terwijl de nieuwe Nexus 6 €649 gaat kosten.
Ik heb zelf het idee dat er meer dure maar nóg meer goedkopere toestellen (lees; merken) bijkomen.
Reputatie 7
Badge +9
Ernst, de ministers, leden van het koninklijk huis etc.kunnen niet zonder dure smartphone 🙂
Reputatie 5
Badge +10
Aansluitend op het eerste artikel:

Aanschafprijs smartphone blijft voor consument doorslaggevend

De prijs is voor 37% van Nederlandse telefoonbezitters het belangrijkste aspect bij de aanschaf van een nieuwe telefoon, terwijl het merk van het apparaat voor minder dan 20% van de consumenten de beslissende factor is. Ook heeft bijna 16% van alle smartphonegebruikers een Sim Only-abonnement, een verdubbeling ten opzichte van 2013. Zo blijkt uit de Global Mobile Consumer Survey [pdf] ‘The Pulse of the Mobile Nation’, een jaarlijks onderzoek van Deloitte onder de mobiele consument.


Ten opzichte van een jaar geleden is de consument nu een stuk prijsgevoeliger geworden. Vorig jaar ging het voornamelijk nog om de betrouwbaarheid en het merk. Nu zegt 37% van de consumenten dat de prijs van het apparaat bepalend is en 34% geeft aan voornamelijk te kijken naar de kosten van het contract.

"De prijsgevoeligheid zien wij ook terug in het aantal in 2014 afgesloten Sim Only-contracten. De consument ziet deze abonnementsvorm als een goedkopere optie, waarbij ze tevens meer invloed hebben op de prijs doordat de consument zelf een losse telefoon aanschaft," aldus Patrick Steemers, partner en telecomexpert bij Deloitte.


4G en Wi-Fi

Het ‘gratis’ Wi-Fi blijft de belangrijkste mobiele internetverbinding. Bijna 90% van de smartphonegebruikers kiest thuis of op het werk voor een Wi-Fi verbinding, terwijl minder dan 20% hun smartphone via 4G met het internet verbindt. Het 4G-gebruik is het laatste jaar wel verviervoudigd. Steemers licht toe: "Van de respondenten die over een 4G-verbinding beschikken, vindt circa 40% deze verbinding sneller dan een Wi-Fi-netwerk. Opvallend is ook dat circa een derde hier geen mening over heeft. Ik verwacht dat wanneer de beschikbaarheid toeneemt en de tarieven dalen, de populariteit van 4G sterk zal toenemen."


Bron: Dutchcowboys
Hallo,''

Hoe kan ik mijn pukcode achterhalen? Ik denk dat ik hem niet mee heb gekregen..

Alvast bedankt!

Groetjes Alba
Hoi Alba.

Ga op de computer naar Mijn Simyo, daarna mijn gegegevens.
Als het goed is moet het daar staan.

Groet,
Friesian
Reputatie 6
Badge +10
Hoi Alba,

Friesian geeft hier heel goed antwoord op je vraag 🙂 Heb je je pukcode inmiddels kunnen vinden?

Bedankt voor je hulp, Friesian!
Reputatie 7
Badge +9
Ik ben van plan volgend jaar de Samsung S6 te kopen, de uitgelekte gegevens zijn veelbelovend. De S4 kan dan naar mijn vrouw, de S3 LTE terug naar mij als reservetoestel. Wat een luxe eigenlijk, maar zoals de titel van een Bond-film: "You only live twice" :)

Nu nog een buitenlandbundel bij Simyo..........
Ik ben van plan volgend jaar de Samsung S6 te kopen
Lijkt me een prachtexemplaar, franswon! Een echte Phablet. :) 

Groet,
Friesian
Reputatie 7
Badge +9
Ik heb grote zakken in mijn jack, daar past die wel in hoor.Ben benieuwd of het metaal of kunststof als behuizing wordt, dat was nog niet duidelijk. Een 20 MP camera is ook best aardig, de S4 heeft 13 MP en dat is al heel mooi. Maar zelfs met een dure spiegelreflex zal ik nog niet zulke mooie foto's als koorelle kunnen maken.

Het oog van de fotograaf is belangrijker dan het aantal MP's.
Reputatie 4
Badge +8
*koorelle zet bloosmodus aan*

Het oog van de fotograaf is belangrijker dan het aantal MP's.

Met MP's heb je wel veel ogen....:) 
Reputatie 5
Badge +11
Maar zelfs met een dure spiegelreflex zal ik nog niet zulke mooie foto's als koorelle kunnen maken.

Helemaal mee eens!
Maar zelfs met een dure spiegelreflex zal ik nog niet zulke mooie foto's als koorelle kunnen maken.

Helemaal mee eens!

Tegen profs kun je niet opboksen... Bestaat niet, kan niet...Mission Impossible.http://vrouwenpower.nl/smilies/forumsmiley2757.gif
Reputatie 5
Badge +11
Dát is nou een mooi compliment voor koorelle!
Reputatie 6
Badge +9
Ik ben van plan volgend jaar de Samsung S6 te kopen, de uitgelekte gegevens zijn veelbelovend..

Ocherm 😛 Frans, weet je het zeker?? Zou zomaar een iPhone 6 look alike kunnen zijn. 😛 Maar dat heb je vast al over het hele internet gelezen !?

Ist een Samsung S6?  Nee, tis slechts een bad copy van de iPhone 6. :D

Nu we het toch over 6 hebben. Misschien dit jaar een nieuwe iPhone 6 voor de Leon.

Reputatie 6
Badge +10
De specificaties zijn uiteraard wel veel beter in verhouding tot de prijs 🙂 As usual met iPhones.

Reageer