Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

KPN gebruikt 2100 MHz-band voor hogere 4G-snelheden

  • 22 februari 2018
  • 7 reacties
  • 399 Bekeken

Reputatie 7
Badge +9

KPN gebruikt 2100 MHz-band voor hogere 4G-snelheden


KPN gaat haar vergunning in de 2100 MHz-band gebruiken voor LTE carrier aggregatie (CA). Dankzij de activatie van 2100 MHz-band, die voorheen voor 3G werd gebruikt en de nieuwste modulatietechnieken (256QAM) worden downloadsnelheden tot 500 Mbps mogelijk. KPN heeft al 4G-diensten in 800 MHz, 1800 MHz en 2600 MHz. De smartphone moet dan wel geschikt zijn voor vier-carrier aggregatie. De nieuwste smartphones op de markt zullen dit echter in toenemende mate ondersteunen, meldt KPN.

4G van KPN sinds 2013

KPN was in 2013 de eerste van de vier mobiele operators met de lancering van LTE. Destijds werden de eerste diensten gelanceerd in Amsterdam, via de toen nieuw gekregen 800 MHz-vergunning. KPN was al begonnen met het moderniseren van het netwerk, nog voordat de Multiband veiling van 2012 eindigde.
In de jaren daarna heeft KPN LTE ook geïntroduceerd in de hogere frequentiebanden: eerst werd 2G in de 1800-band uitgefaseerd en werd dat spectrum volledig beschikbaar gemaakt voor LTE. KPN heeft ook spectrum beschikbaar in de 2,6 GHz-band, dat later werd toegevoegd.
Elke mobiele operator kan spectrum toevoegen om daarmee twee doelen te bereiken. Enerzijds kan de geadverteerde maximale downloadsnelheid worden verhoogd voor smartphones die geschikt zijn voor bepaalde vormen van carrier aggregatie. KPN belooft nu 500 Mbps als maximale downloadsnelheid.
Anderzijds kan die capaciteit ook worden gebruikt om de gemiddelde snelheid te verhogen voor alle gebruikers in een bepaald gebied. Dat laatste is noodzakelijk omdat het aantal smartphones met 4G nog steeds stijgt. KPN noemt zowel snelheid als capaciteit als reden. Het bouwen van nieuwe mobiele sites is een kostbare en langdurige zaak, net als het bijplaatsen van small cells en andere antennes.
Door spectrum anders in te zetten, kan op een veel makkelijker manier extra capaciteit worden ingezet, zeker ook omdat de mobiele site niet hoeft te worden aangepast. Zowel de baseband units als de antennes kunnen worden gebruikt voor 3G of 4G.
De opkomst van 4G heeft er ook al voor gezorgd dat het totale verkeer over de 3G-netwerken is afgenomen. Dit komt ook naar voren uit de Telecom Monitor van ACM, waarin de toezichthouder alle marktcijfers bijhoudt. KPN biedt nog steeds dekking voor UMTS, maar gebruikt daarvoor de 900 MHz-band.
Doordat steeds meer smartphones en abonnementen 4G hebben, kan het voormalige UMTS-spectrum worden vrijgemaakt voor LTE. Daarbij wordt nieuwe netwerkapparatuur ingezet met een hogere modulatie en dus meer Mbps in een vergelijkbare hoeveelheid spectrum.

2,6 GHz band voor verdere groei

KPN heeft ook nog de beschikking over TDD-spectrum in de 2,6 GHz-band, net als T-Mobile. Die vergunning wordt door T-Mobile ingezet op 64x64 Massive MIMO antennes. De eerste staat op het Leidseplein in Amsterdam in het live netwerk, maar deze nieuwe antennes worden nog niet grootschalig ingezet. Ook de verplaatsbare RAD heeft zo’n antenne, omdat die vooral bedoeld is voor massa-evenementen.
KPN heeft het TDD-2600 spectrum nog niet commercieel ingezet, maar test er al wel mee. Vodafone en Tele2 zitten niet in dit deel van de vergunde frequenties.

Bron: Telecompaper.nl

7 reacties

Reputatie 6
Badge +7
Hoi Franswon,

Bedankt voor het delen van dit bericht! Ben erg benieuwd wanneer iedereen hier gebruik van kan maken en of je het verschil heel erg zal merken met de 4G die wij gewend zijn. :D

Groetjes,
Asma
Reputatie 7
Badge +9
4G+ haalt zo'n 225 Mbps, T-Mobile biedt tot 300 aan, dus 500 is best stuk sneller.

Deze snelheden kunnen alleen worden gehaald door Carrier Aggregatie, dus stukken uit verschillende bandbreedten samenvoegen, niet alle toestellen zijn hiervoor geschikt.

De top 5 toestellen met 4G+ zijn:
De Samsung S8 - tot 1 Gbps download
De iPhone 8 Plus - tot 650 Mbps
De iPhone 7- tot 450 Mbps
De Samsung S7 - tot 450 Mbps
De Huawei P10 - theoretisch tot 600 Mbps

https://www.telefoonabonnement.nl/keuzehulp/koopgids/top-5-4g-plus-smartphones/

Meer over 4G+ en Carrier Aggregatie https://www.telefoonabonnement.nl/keuzehulp/begrippen/wat-is-4g-plus-lte-advanced/
Reputatie 7
Badge +9
Dit is goed nieuws! Op volle netwerk snelheid kan ik dus nu in 32 seconde mijn hele bundel gebruiken! De grootste bundel houd het 256 seconde (nog geen 5 minuten) vol!

Voluit internetten buiten de bundel kan nu € 562.50 per minuut kosten!

Ik denk niet dat je hier veel van gaat merken... Er is een punt waarbij het voor de meeste doelen genoeg is!
Reputatie 7
Badge +9
@Groentjuh dan zullen we het maar niet over 5G hebben - Samsung heeft bij 5G snelheidstesten al snelheden gehaald tot 7,5 Gbps (circa 7500 Mbps). ongeveer 1 GBps, jouw bundel dus in ongeveer 2 seconden op.... rond de € 9000 per minuut buiten de bundel.... met deze snelheid, naar verwachting wordt het nog sneller.
Gelukkig maar, dat valt mee. Ik hoef me geen zorgen te maken met mijn 500MB.☺😆
Reputatie 6
Badge +5
Sneller internet zorgt in mijn persoonlijke ervaring wel voor wat meer internetverbruik. Zo snel zullen de bundels echter niet op gaan, lijkt me ;)

Groetjes,
Niels
Reputatie 7
Badge +9
Niels,

De zwakste schakel in een ketting bepaalt de sterkte, oude wijsheid. Dit gaat ook hier op, als je een streaming dienst aan het bekijken bent die 10 Mbps van jouw toestel trekt dan gebruik je 1,25 MBps dus in 80 seconden 1000 MB. Gelukkig zijn deze snelheden nog niet gebruikelijk.
Voor 1 nummer op Spotify moet je rekenen op 2,6 MB gemiddeld, dus met 40 nummers zit je al ruim boven de 100 MB.
Inchecken op Facebook gemiddeld 3 MB per check, bij 5 x per dag 15 MB
Instagram 3,6 MB per check, bij 5 x per dag 18 MB

Het gevaar is groot dat de aanbieders de kwaliteit gaan verhogen van de beelden en geluid, dan vliegt het verbruik van YouTube bijvoorbeeld (nu 2 MB per minuut) natuurlijk fors omhoog.

Reageer