.

Benelux waarschijnelijk roamingkosten afgeschaft (onderzoek)

  • 10 November 2015
  • 2 reacties
  • 213 Bekeken

Reputatie 1
Badge +5
Hallo mede simyaanen,

Vandaag was er nieuws over dat er een onderzoek ging komen om waarschijnelijk de roamingkosten volledig af te schaffen in de benelux.

Wat is jullie mening hier in? en hoe denkt/ziet simyo hier in?

Mvg,

Simnlru :D


Bronnen: http://www.nu.nl/internet/4162086/onderzoek-volledige-afschaffing-roamingtarieven-in-benelux.html

http://www.bright.nl/providers-onderzoeken-afschaffing-roaming-benelux

http://tweakers.net/nieuws/106235/minister-voor-juni-2017-afschaffen-roamingkosten-in-benelux-is-niet-haalbaar.html

2 reacties

Reputatie 7
Badge +9
Afschaffing van roamingkosten is een prima zaak. Mijn huisprovider hier in de UK (Three) heeft overigens al een voorschotje genomen door de roamingkosten voor 19 landen af te schaffen:



Maar het gaat hier alleen om de kosten van het bellen en sms'en naar de UK, voor het bellen met een nummer dat geregistreerd is in het land waar je verblijft betaal je wel het hogere buitenland tarief.

Ik neem aan dat dit ook geldt voor als de roamingkosten binnen de EU zijn afgeschaft. Stel, je bent in Spanje op vakantie en je belt een Spaans nummer, zal dan hetzelfde tarief gelden als wanneer je vanuit Nederland datzelfde Spaanse nummer zou bellen? Volgens mij is de verleiding groot voor telecombedrijven om de tarieven voor gesprekken vanuit Nederland naar het buitenland aanzienlijk te verhogen om op die manier de gederfde kosten van het afschaffen van roamingkosten enigszins te compenseren.
Reputatie 6
Badge +10
Hoi simnlru,

Persoonlijk vind ik het een heel goed initiatief, vooral omdat ik met enige regelmaat naar Berlijn moet rijden of andere stedentrips doe 🙂.

Hoe dat via Simyo geregeld gaat worden, is zoals je misschien begrijpt, nog in onderzoek. Dit heeft in elk geval meer effect op providers dan Local break out 🙂.

Groetjes, Tiury

Reageer