Ontzettend hoog verbruik door Apple Music - reden volstrekt onbekend!

  • 15 september 2020
  • 5 reacties
  • 157 Bekeken

Reputatie 7

Allemachtig, ik ben een redelijke Apple Fanboy, omdat Apple zijn/haar zaakjes heel erg vaak erg goed voor elkaar heeft, maar soms zijn gebeurtenissen ondoorgrondelijk. Zo de afgelopen week met Apple Music.

Omdat ik sinds een paar maanden een andere auto heb met een autoradio met Apple CarPlay, wat mij overigens ontzettend goed bevalt, en Aple CarPlay het beste werkt met Siri heb ik de Apps die geen gebruik kunnen maken van Siri met CarPlay verwijderd. Zo maak ik derhalve sinds enkele maanden geen gebruik meer van Spotify, maar van Apple Music. Apple Music werkt prettig, maar Spotify werkt eerlijk gezegd wel beter, door betere aanbevelingen door gebruik te maken van andere/betere algoritmen.

Omdat ik mijn muziek niet meer lokaal opsla en ook online radio luister, had ik mijn databundel vergroot van 2GB naar 15GB. En hier ben ik heeel erg blij om, want vorige week heeft Apple Music 2 dagen bijna en ruim 2GB data per dag (!) verbruikt!! Waarom/waardoor?!?!? Werkelijk geen idee. Beide dagen was ik thuis aan het werk op mijn WiFi. Ik heb geen uitval gehad van de WiFi, omdat ik de gehele dag door heb kunnen werken. En toch heeft Apple Music dus bijna 4GB aan data verbruikt. En het bijzondere is ook nog eens dat ik onder het werk helemaal geen muziek op heb, want ik moet mij concentreren. Echt, heel erg vervelend, omdat ik er nog niet de vinger op heb kunnen leggen wat hier nu gebeurd is. Wel had ik ‘s ochtends met het wegbrengen van mijn dochter naar school in de auto radio geluisterd via Apple Music, maar ook al zou dit hebben doorgespeeld na uitzetten van de auto, dan had AM verder gegaan op de WiFi bij mij thuis. 

Heel erg bijzonder en vervelend. Misschien dat andere forum gebruikers dit herkennen en wellicht hierdoor gewaarschuwd zijn.


5 reacties

Wat een bijzondere ervaring moet dat wel niet zijn als raadgevende Simyo klant. Wanneer je er met verschillende blogs die je kent niet uitkomt. Persoonlijk heb ik onderweg Radio 538 aan staan gewoon autoradio. Kost me helemaal niks, behalve benzine. Wel goed dat je er andere klanten voor waarschuwt @RicoK . Zal zeker ook door Simyo worden gewaardeerd! 🤔

Reputatie 7

@Friesian Ja, ik kom er gewoon niet uit. :confounded:

Maar om deze reden en om herhaling te voorkomen heb ik Apple Music verwijderd en ben ik weer terug bij Spotify.

Reputatie 6
Badge +5

Zeker gek! Ik heb zelf geen ervaring met apple music, alleen spotify.

 

Wat gek dat het bij de ene streamingdienst dan een hoop meer mb's kost dan bij de ander🤔

 

Reputatie 7

@Daisy Op zich heeft AM de afgelopen weken niet meer dataverbruik gegenereerd dan bijvoorbeeld via Spotify, dat is niet het euvel, maar dit wat ik nu be-/omschrijf is een vervelende bug (ik denk, ik noem het maar zo) die van het ene op het andere moment toesloeg. Ik denk daarom dan ook niet, dat dit specifiek iets Apple Music eigen is, maar het overkwam mij wel. Ik ben er echt ingedoken, heb al mijn settings wel 10x doorgelopen, maar heb geen verklaring kunnen vinden.
Maar zoals gezegd, ik als Apple Fanboy ben toch wel blij dat ik weer terug ben bij het oude-vertrouwde-Spotify.

Reputatie 6
Badge +5

Ah oke! @RicoK 

 

Ik zal maandag vragen of Bas hier misschien toevallig meer over weet, die is ook wel een grote apple fanboy

Reageer