.

Beantwoord

Why is the mobile network not available for voice calls?

  • 8 July 2020
  • 7 reacties
  • 293 Bekeken

Na ongeveer een minuut vallen mijn telefoontjes weg en krijg ik het volgende bericht "mobile network not available for voice calls". Ik heb de simkaart opnieuw geplaatst, maar dit helpt niet. Hoe kan ik dit oplossen?

icon

Beste antwoord door Tessanne 13 July 2020, 14:12

Bekijk originele reactie

7 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Hoi Dermot,

 

Welkom op het Simyo forum! Super gek dat je dit altijd hebt. He je dit bij uitgaande gesprekken of ook bij inkomende gesprekken? Ik heb voor de zekerheid je simkaart een reset gegeven, kun jij je toestel 15 minuten uitzetten wanneer je dit leest? Dit is om de reset af te ronden.

 

Groetjes,

Daisy

 

Helaas, werkt het niet. Zelfde probleem. Beide bij uitgaande en inkomende gesprekken. 

Nog steeds alleen 1 minuut bellen met die simyo simkaart. Ik heb een dual sim phone en de andere werkt gewoon. Heb ik mischien een nieuwe sim nodig?

Reputatie 4
Badge +4

Hey Dermot,

 

Oei, wat zuur dat je dit nog hebt. Ik zal morgen contact opnemen met de netwerkspecialisten. Die kunnen mij vertellen wat er precies aan de hand is. Aan de hand daarvan komt er een oplossing. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Excuus en bedankt voor je geduld 😊

 

Groetjes,

Ouael

Bedankt

 

Reputatie 7
Badge +6

Hoi Dermot,

 

Zojuist heb ik gesproken met de netwerkspecialist. Ze hebben gezien dat je precies in het midden woont van een zendmastendriehoek. Dat betekend dat jij net in het grensgebied van alle drie de zendmasten woont, waardoor het bereik verstoort kan raken. Jouw locatie zou dus een oorzaak kunnen zijn van het wegvallen van de telefoontjes. Meestal raad ik aan om bellen via wifi aan te zetten, maar helaas heb jij niet een telefoon die daarvoor geschikt is. 

 

Ook heb ik nog 2 vraagjes om het probleem precies te kunnen vaststellen: Heb je dit probleem ook nog op andere locaties? En zou je nog willen proberen de simkaart te testen in een ander toestel? 

 

Ik hoor graag van je! :blush:

 

Groetjes,

Tessanne

Reageer