.

FAQ: Waarom staat er een sms naar het Verenigd Koninkrijk op mijn factuur?

  • 7 January 2015
  • 0 reacties
  • 1570 Bekeken

Reputatie 6
Badge +10
  • Oud-moderator
  • 5265 reacties
Wanneer je het nummer 00447786205094 op je factuur ziet staan, dan heeft jouw iPhone FaceTime of iMessage geactiveerd.

Wat is FaceTime en iMessage en hoe activeer je het?
Met FaceTime en iMessage kun je video of tekstgesprekken voeren met andere personen die een iPhone of een iPad gebruiken en de apps hebben geïnstalleerd.

Om FaceTime of iMessage te activeren, stuurt je iPhone eenmalig een activatie-sms naar de servers van Apple in het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat een iPhone een sms stuurt naar het Britse nummer 00447786205094. Dit bericht wordt verrekend als een internationaal bericht, vandaar dat er € 0,08 per bericht in rekening wordt gebracht.

Wat zijn de tarieven?
Je kunt alleen gratis gebruik maken van FaceTime op het moment dat je een wifi-verbinding hebt. Je kunt ook FaceTime via 3G gebruiken, maar dan gaat je internetbundel snel op.

De app iMessage is ook gratis zolang je op wifi zit. Let op, Apple gebruikt iMessage ook om normale sms'jes te versturen. Als degene waar je een berichtje naartoe stuurt geen iMessage gebruikt, wordt deze als een normale sms verzonden en gaat deze van je bel/sms-bundel af.

Staat de activatie sms ergens in mijn telefoon?
De sms vind je niet terug in je inbox of 'verzonden berichten' van je iPhone. Wel vindt je het sms'je terug in je verbruiksoverzicht of op je factuur.

Op je dataverbruik na, worden er voor het gebruik van de applicaties geen kosten in rekening gebracht. Bij een systeemherstel (fabrieksinstellingen) of bij het veranderen of opnieuw plaatsen van je simkaart, moet je iPhone de applicaties opnieuw activeren en betaal je opnieuw voor een sms'je naar het buitenland.

Update 8 juni 2016: Vanaf 7 juni 2016 wordt deze sms niet meer in rekening gebracht. Voor meer informatie, kun je hier terecht.

Dit topic is gesloten. Je kunt geen reactie achterlaten.