.

Activatie sms'jes Facetime/iMessage niet meer op je factuur

  • 7 June 2016
  • 0 reacties
  • 898 Bekeken

Reputatie 7
Badge +10
  • Oud Community Manager
  • 5116 reacties
Hoi allemaal,

We krijgen regelmatig de vraag waarom er een sms'je naar het Verenigd Koninkrijk op een factuur vermeld staat. Op het moment dat jij het nummer 00447786205094 ziet staan, dan heeft jouw iPhone FaceTime of iMessage geactiveerd.

Wat zijn FaceTime en iMessage en hoe activeer je het?

Met FaceTime en iMessage kun je video of tekstgesprekken voeren met andere personen die een iPhone of een iPad gebruiken en de apps hebben geïnstalleerd.

Om FaceTime of iMessage te activeren, stuurt je iPhone eenmalig een activatie-sms naar de servers van Apple in het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat een iPhone een sms stuurt naar het Britse nummer 00447786205094. Dit bericht wordt verrekend als een internationaal bericht, vandaar dat er € 0,07 per bericht in rekening wordt gebracht. Jij kunt hier helemaal niets aan doen.

Wat gaat er veranderen?

Goed nieuws! Vanaf 7 juni 2016, gaan wij deze sms'jes niet meer in rekening brengen op je factuur. Het activatie sms'je wordt uiteraard nog steeds door je telefoon verzonden zodat de juiste applicaties geactiveerd worden. Jij ziet hier alleen niets meer van terug op je factuur en hoeft dus ook niet te betalen voor een internationaal bericht die jij eigenlijk niet zelf hebt verzonden.

Waarom gaat dit veranderen?

Het versturen van deze sms gaat vaak onbewust en we kunnen ons daarom voorstellen dat deze kosten vervelend kunnen zijn. We hebben om die reden een technische aanpassing gedaan waardoor je deze kosten niet meer terug ziet op je factuur

Groetjes,
Angela

Dit topic is gesloten. Je kunt geen reactie achterlaten.