.

Waarom werkt sms'jes versturen naar buitenland niet?

  • 6 February 2015
  • 33 reacties
  • 5946 Bekeken

Ik heb 'in en naar buitenland' aan staan op prepay sim. het lijkt alsof smsjes gewoon versturen maar ze komen niet aan- ik heb er wel voor betaald zo te zien. twee aparten mobiele nummers in engeland, ik heb nummer goed en 0044 er voor gezet. Weet iemand waarom ze niet zouden aankomen? bedankt alvast!

33 reacties

Reputatie 3
Badge +9
Kan dit te maken hebben met facetime van je iPhone?
https://forum.simyo.nl/sms-and-mms-61/faq-waarom-staat-sms-naar-verenigd-koninkrijk-op-mijn-factuur-25724/
Reputatie 7
Badge +9
Hoe weet je dat de smsjes niet aankomen, omdat je de ontvanger gebeld hebt, of hij jou heeft gebeld met de vraag waar blijven die smsjes?
Hoe weet je dat de smsjes niet aankomen, omdat je de ontvanger gebeld hebt, of hij jou heeft gebeld met de vraag waar blijven die smsjes?

Ja klopt ontvangers (mn ouders) kan ik wel per facetime bellen, of whatsappen. Ze kunnen mij wel sms'n- die krijg ik gewoon, maar als ik antwoord stuur dan krijgen zij het niet. snap er niks van!
Kan dit te maken hebben met facetime van je iPhone?
https://forum.simyo.nl/sms-and-mms-61/faq-waarom-staat-sms-naar-verenigd-koninkrijk-op-mijn-factuur-25724/

nee ik denk het niet- probleem is dat als ik 0044plus engels mobiel nummer probeer te smsen, dan gaat er wel steeds 10cent van mn rekening af, maar zij ontvangen het niet (2 verschillende nummers) zij kunnen mij wel sms'n- die ontvang ik gewoon, maar andersom niet.
Hoi emelliot.

Mogelijkerwijs is de inbox vol bij je ouders. Al geinformeerd of die leeg is?
En je zegt nr is correct, maar heb je achter 044 het 1e cijfer weggelaten?
Bijvoorbeeld 012345678 wordt 004412345678.

Voor de zekerheid kun je vragen om een leesbevestiging bij het verzenden van een sms, in te stellen op je telefoon.
Hiermee kan Simyo meer nagaan.
Een moderator zal contact opnemen via dit topic.
Streven is binnen een werkdag.

Groet,
Friesian
Reputatie 7
Badge +9
Dat Facetime en Whatsapp wel werken verbaast me niet want dat gaat via internet en een sms wordt niet via internet verstuurd.

Lukt het versturen van een sms naar een Nederlands mobiel nummer wel? Je weet zeker niet of het alleen het UK nummer van je ouders is waar je sms'jes niet aankomen. Als met hulp van Simyo het probleem niet kan worden opgelost (maar even wachten totdat een moderator zich meldt) zou je bij wijze van test mij een sms kunnen sturen naar mijn mobiele nummer hier in de UK, wat ik je via een prive bericht kan doorgeven. 

Ik denk niet dat dit wat uitmaakt, maar je zou een keer kunnen proberen de sms niet naar 0044.... te sturen maar naar +44...

Verder weet je vast ook dat de nul aan het begin van het nummer moet worden weggelaten, zoals in dit voorbeeld: 00447123456789 (0044 is de toegangscode voor de UK, en alle mobiele nummers hier beginnen met 07 waarvan de 0 dus moet worden weggelaten).
Reputatie 3
Badge +7
Hoi emelliott,

Welkom op het forum

Jammer om te horen dat je sms-berichten niet aankomen bij je ouders. Probeer je de berichten te versturen vanuit je toestel of via een web-sms?

Sinds 19 januari heb je 5 berichten verstuurd naar de UK. Om zeker van te zijn dat de berichten afgeleverd worden kan je je bericht beginnen met *0# gevolgd door je tekst. Zodra de sms is bezorgd krijg je van het netwerk een bevestiging.

Zou je dit willen nagaan?
Bedankt iedereen, jullie commentaar en ideeen zijn zeer behulpzaam.

Ik kan wel via de website het engelse nummer sms'n maar niet via m'n toestel:

Als ik het via mn toestel probeer met *0# in de boodschap krijg ik  'kan niet worden afgeleverd' terug, maar als ik daar naar kijk blijkt het dat mijn toestel het nummer automatisch in een +31 nummer omzet, en dat is dus de reden dat het niet verstuurd. Dit is misschien heel stom maar ik weet niet hoe ik dat kan veranderen! Dus: ookal typ ik "nieuwe boodschap" 0044[engels nummer] dan komt de booschap terug "bericht met bestemming +31[engels nummer] kan niet worden afgeleverd. Ik weet niet waarom mijn toestel een 0044 nummer automatisch in een 0031 nummer omzet

bedankt! Emily
Reputatie 3
Badge +7
Hoi emelliott,

Dat is erg vreemd, maar goed dat je de oorzaak hebt achterhaald.

Krijg je de melding ook als de sms'jes, met je eigen simkaart, vanuit een andere toestel te versturen?


Zou je willen controleren of het nummer van de berichtencentrale (+31653131313) goed staat op je telefoon. Op de iPhone kan je dit controleren via de onderstaande stappen:


- Ga naar het Startscherm.
- Kies Telefoon.
- Voer *#5005*7672#== in en kies het telefoon-symbool.
- Als het weergegeven telefoonnummer overeenkomt met +31653131313 kies Sluit en keer terug naar het Startscherm.
- Komen de telefoonnummers niet overeen, kies Sluit en ga verder met de volgende stap.
- Voer **5005*7672*+31653131313#== in en kies het telefoon-symbool.
- De sms-centrale is ingesteld.
- Kies Sluit.




Laat je even weten of dit geholpen heeft?
bedankt, ik heb even geen andere telefoon om mn sim kaart in te proberen, maar kan het komen om dat ik de iphone ook met een engelse sim kaart heb gebruikt? dat het toestel daardoor in de war is?? wel raar want verder werkt alles even goed met engelse of nederlandse sim kaart. als ik engelse sim in toestel stop dan kan ik wel sms vanuit NL naar engeland sturen en dat laat me weer denken dat het aan de sim kaart ligt....zo gauw als ik simyo sim in ander toestel geprobeerd heb laat ik het weten. groetjes emily
Reputatie 3
Badge +7
Hoi emelliott,

kan het komen om dat ik de iphone ook met een engelse sim kaart heb gebruikt? dat het toestel daardoor in de war is??

Dat kan een oorzaak zijn. Mijn vraag is even, zijn het van origine Engelse mobiele nummers waar je de sms heen wil sturen? Of zijn het Nederlandse nummers, waar jij 0044 voor plakt?
dat laat me weer denken dat het aan de sim kaart ligt
Daar kunnen we achter komen door de sim wissel;)
zo gauw als ik simyo sim in ander toestel geprobeerd heb laat ik het weten
Ik ben benieuwd:D
Als ik   *#5005*7672# invoer is  het weergegeven telefoonnummer  +31653131313
Als ik sim kaart in andere iphone stop heb ik zelfde probleem- maar de andere iphone heeft ook eerder een engelse sim er in gehad- dus dat helpt misschien niet, maar heb nog niemand gevonden met alleen nederlandse iphone!
 wil het ook niet al te vaak proberen want - zo te zien-betaal ik wel elke keer voor de sms!
Bedankt alvast!
emelliott
Hoi Ruud
"Mijn vraag is even, zijn het van origine Engelse mobiele nummers waar je de sms heen wil sturen? Of zijn het Nederlandse nummers, waar jij 0044 voor plakt? dat laat me weer denken dat het aan de sim kaart ligt"

ik snap de vraag niet helemaal (maar NL mn 2de taal!) maar het zit zo:
Heb de iphone- sim free- in engeland gekocht. Als ik in engeland ben stop ik er engelse sim in; in nederland de simyo sim. Alles werkt goed voor allebei, behalve het versturen van smsjes naar engelse nummers. die engelse nummers stonden al in mn telefoon geheugen, maar ookal als ik ze opnieuw in typ met 0044 er voor lukt het niet om te versturen. engelse nummers  kunnen mij wel sms'n/ bellen....
bedankt!
De vraag was of je ouders misschien een Nederlands nummer in Engeland gebruiken. Maar ik denk van niet, toch?
nee, het zijn engelse nummers. ik kan wel sms naar hun nederlands nummer sturen als ze in engeland zijn zonder er 0044 voor te stoppen!
Badge +8
maar als ik daar naar kijk blijkt het dat mijn toestel het nummer automatisch in een +31 nummer omzet, en dat is dus de reden dat het niet verstuurd. Dit is misschien heel stom maar ik weet niet hoe ik dat kan veranderen! Dus: ookal typ ik "nieuwe boodschap" 0044[engels nummer] dan komt de booschap terug "bericht met bestemming +31[engels nummer] kan niet worden afgeleverd. Ik weet niet waarom mijn toestel een 0044 nummer automatisch in een 0031 nummer omzet


Hi Emily,

Volgens mij gaat het hierom, toch? Dat 0031 moet weg. Ik heb het gevonden, denk ik :)

Je gaat naar Instellingen - Telefoon - Nummerassistentie
En dat zet je uit!
Dan kun je zelf je landcode invoeren.
In het Engels is het Settings - Phone - Dial assist.

Oooh, ik hoop zo dat dit het is :)

Laat je het me weten?

Groetjes,
Charlene
Reputatie 7
Badge +9
Hmmmm. Ik hoop ook dat dit de oplossing is, alleen zie ik wel dat op mijn iPhone (waar ik net als Emily afwisselend een UK sim en een Simyo sim gebruik - maar dan zonder problemen) deze instelling AAN staat. Maar goed, ik ben erg benieuwd of het uitzetten van deze optie het probleem van Emily uit de wereld helpt...

In hetzelfde Settings > Phone venster heb ik trouwens bij My Number het volledige telefoonnummer staan inclusief internationale landencode. Dus mijn UK nummer begint met +44 7968.... en niet 07968. Met mijn Nederlandse Simyo sim in het toestel +316.... en niet 06....  Zou dat iets uitmaken?
Reputatie 5
Badge +11
Dát zou kunnen, Scotsman.
Ik ben benieuwd.
Hoi Charlene en scotsman,
jammer genoeg maakt dat niets uit! leek zo'n mooie eenvoudige oplossing! nummer assistenite stond aan, heb het uit gezet, maar kan nog steeds niet sms'n!
mijn nummer staat ook volledig als +31 ....dus ik snap het helemaal niet!
Reputatie 7
Badge +9
Stuur, als je wilt, even een test sms naar mijn UK mobile (nummer staat in private message die ik je een paar dagen geleden gestuurd heb). Of weet je al dat sms'jes naar andere UK nummers dan die van je ouders wel aankomen?
Reputatie 4
Badge +10
Hoi emelliott,

Ik zie in je verbruik dat je naar een paar Engelse nummers sms'jes stuurt via Mijn Simyo en via je telefoon. Zoals Scotsman vraagt, komen sms’jes naar andere UK nummers wel aan als je ze stuurt vanaf je telefoon? 🙂 Je zou eventueel een test sms naar hem kunnen sturen.

Kun je een voorbeeld geven van een sms’je dat niet is aangekomen, maar wel is geregistreerd bij je verbruiksgegevens? Je kunt het tijdstip doorgeven en de laatste drie cijfers van dat nummer. De netwerkspecialisten van KPN kunnen namelijk de route nagaan van zo’n sms 🙂

Wanneer je nummer geblokkeerd is bij een ander, dan kunnen ze je sms’je niet ontvangen. Wil je vragen of je ouders dit voor de zekerheid kunnen controleren in hun telefoon?
Hoi, mijn nummer is niet geblokkeerd en werkt naar geen een engels nummer! stuk of 5 nu geprobeerd. Scotsman, ik neem aan dat jij ook niet gekregen heb?
Naomi. laatste 3 cijfers van engels nummer is 223 en heb dinsdag middag uur of 5 laatste keer geprobeerd
bedankt!
Emily
Reputatie 7
Badge +9
Nee, ik heb niets ontvangen op mijn UK mobiel.
Dus ik heb scotsman nu net weer geprobeerd om zijn engels mobiel met eerst *0# in de boodschap. Ik krijg weer: 'kan niet worden afgeleverd' terug, maar zjn nummer is automatisch omgezet naar +31 in plaats vab +44- dus hetzelfde als met mn ouders. Waarom zou dat gebeuren? 
Mijn moeder is nu in nederland kan wel sms'n op haar NL mobiel ontvangen, maar niet op haar engelse- en mijn nummer staat echt niet bij haar geblokkeerd, we hebben alles samen goed nagekeken, telefoons aan en uit, resets enz, maar helpt niet!
Emily
Reputatie 3
Badge +7
Hoi emelliott, wat vervelend dat het nog steeds niet werkt.😕

Als ik je goed begrijp zet jou toestel nummers automatisch om naar +31 in plaats van +44. hmm ik ben een beetje door mijn opties heen. Heb je niemand in de buurt die geen iPhone heeft? Om daar eens je simkaart in te testen? Ik ben benieuwd of een ander toestel de landcode ook uit zichzelf omzet.

Misschien kun je ook eens naar dit topic kijken. Heeft het geholpen?

@Scotsman, wat fijn dat je zo behulpzaam bent:D

Reageer