Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Vreemde SMS'jes uit alle werelddelen

  • 20 januari 2013
  • 10 reacties
  • 1579 Bekeken

Badge
Dag,

De lataste weken krijg ik zeer regelmatig SMS'jes uit diverse landen. Ik reageer er niet op maar ben nieuwsgierig wat er aan de hand is. Wie heeft een tip.
Betreft trouwens het volgende.
Van +963 94-917066 (Syrie) met als tekst Pathan ne call milai to awaz aayi. Is call k liye ap ka balance na kafi hai Pathan enz enz.
Van +92 333 0063443 (Pakistan) met als tekst Hi Jaan Good Noon Kmon acho. Ki korcho. Timely khaoa enz
Van + 51 997 928 696 (Peru) met als tekst Du bist unser alles held. Hab hier gleich eine h ndin adoptiert enz enz.

Ben benieuwd. 
icon

Beste antwoord door Alex 22 januari 2013, 16:51

Hoi Scottishharry en Franciska,

Kunnen jullie de datum + tijdstip doorgeven van het moment waarop de sms is ontvangen? Met de al gegeven informatie en die info kan onze technische dienst wellicht iets achterhalen.

@Franciska. Zou je mij naast een datum + tijdstip ook de telefoonnummers kunnen doorgeven?

Groetjes,

Alex
Bekijk originele reactie

10 reacties

Ik heb precies hetzelfde! Ik verwijder alles meteen, maar ben natuurlijk wel benieuwd:-)
Reputatie 5
Badge +10
Hoi Scottishharry en Franciska,

Kunnen jullie de datum + tijdstip doorgeven van het moment waarop de sms is ontvangen? Met de al gegeven informatie en die info kan onze technische dienst wellicht iets achterhalen.

@Franciska. Zou je mij naast een datum + tijdstip ook de telefoonnummers kunnen doorgeven?

Groetjes,

Alex
Badge
+963 94-917066 (Syrie) op 19-1 om 21:03, om 21:34, om 22:05, om 22:36 om 23:07
+92 333 0063443 (Pakistan) op 18-1 om 18:23
+ 51 997 928 696 (Peru) op 13-1 om 21:10
Reputatie 1
Badge
Ik heb ook sinds enkele dagen last van vreemde smsjes in diverse talen.
+79028704685 op 18-01 om 17:27
+994702092213 op 19-01 om 20:05
+2207755463 op 23-01 om 08:33
Hopelijk kan het worden opgelost...
Van +6598523701 op 18.01.2013 19:52

Es tan solo amory tout ce qui va avecComo el miedo a perder esa personatodas las locuras y fantasmas del amor tambienEspero hablar contigo demainlo necesto.


Van +6598511305 op 24.01.2013 05:06

C2oj e ve nha bj nhot o ngoaj roj ne huhue me noj chuyen voj 2c wa nen ve tre bj nhot donhung ma e noj chuyen voj 2c e vuj lam co bj nhot cung kg sao hjhj
Reputatie 5
Badge +10
Hoi Scottishharry, Jeroen06 en PieterJ,

Bedankt voor het doorgeven. Ik heb jullie gegevens doorgestuurd. Zodra ik terugkoppeling heb gehad, laat ik het hier weten.

Groetjes,

Alex
Reputatie 5
Badge +10
Excuses voor de late reactie. Ik heb contact gehad met de technische dienst. Helaas heeft het even geduurd voordat mijn vraag in behandeling werd genomen. De sms berichten waren helaas te oud om gecontroleerd te worden. Hebben jullie toevallig recentere voorbeelden voor mij?

Groetjes,

Alex
Ik heb ook sinds begin dit jaar last van dit soort vage sms'jes vanuit o.a. Mali, Dominicaanse Republiek en Peru. Deze heb ik inmiddels allemaal ontvangen:


19-01-2013 van +92 333 0053841 (Pakistan) om 00:12
salut vx je suis dans une mauvaise posture financiere je vous prie de m assister urgement svp j attend vous lire kokanga motema yaya tala heure nakomi

20-01-2013 van +51 997 945 104 (Peru) om 05:11
Bip moi3 foi c tu veu 2 moi a tes pieds atachi avec mon colier je vai les lechi lavi mangi a tes pieds c tu veu lechi tes chosur me gifli avec tes pieds meh

20-02-2013 van +223 66 71 60 39 (Mali) om 23:13
SN 3SMS UGUALI KE MANDIT HO MANDATO QUELLO DELLA WEBCAMD FAR QUALCOSA X ME E VEDERCI ALMENOE CMQ ANKE SE STO QUA NN PUOI TENERMI SULLE SPINE XKE STO PEGGIO

22-03-2013 van +1 (809) 852-9993 (Dominicaanse Republiek) om 02:28
AY bibi mi mama m ha dicho k l han dicho k dbe sntirse bien orgullosa D su hija ja osea d mi y l dijern persnas k uu ni m imaginba xro buen punts buens jaja

En geheel toevallig (hoe is het mogelijk!) kreeg ik zojuist nóg een sms:

02-04-2013 van +92 333 0019770 (Pakistan) om 12:00
Morgen zusammen   bin schon wachunten is noch ruhigWollen heute nach Yad Vashem u morgen nach JerusalemUhrzeit is umgestellt worden gleiche wie in D jetzt


Ik negeer het natuurlijk altijd maar het zou fijn zijn als er iets aan gedaan kon worden 🙂
Ik heb precies hetzelfde! ik heb sinds kort prepaid via jullie en heb nu al 4 verschillende smsjes gehad. Heel irritant.
Ik  heb er gister nog 1 ontvangen.


2 april van +919768023744
1 april van +447966244349
22 maart van 00947537045
22 feb van +84980201875

Kunnen jullie hier aub naar kijken.
Reputatie 5
Badge +10
Hoi Simyo gebruikers,

Ik heb de technische specialisten geraadpleegd over jouw vraag. Er is contact geweest met diverse partijen om te kijken of wij genoemde berichten stop kunnen zetten.

Omdat de berichten uit het buitenland afkomstig zijn en omdat het netwerktechnisch niet mogelijk is om te blokkeren op inhoud, kunnen wij een stop op de berichten helaas niet bewerkstelligen. De berichten worden doorgezet door een zogeheten HUB ( een operator die fungeert als ‘tussenpersoon’ tussen de verschillende landen); als zij een bericht zouden blokkeren betekent dat dat al het afleververkeer zou worden stopgezet.

Wat je wellicht zelf kan doen: indien het toestel de mogelijkheid heeft om binnenkomende berichten te blokkeren, kan je als gebruiker op deze manier de berichten stopzetten.

Groetjes,

Alex

Reageer