.

Beantwoord

SIM-kaart voortdurend vol

  • 10 February 2014
  • 1 reactie
  • 3294 Bekeken

Hallo,

Mijn SIM-kaart zit na 15 sms-jes vol, waarna ik geen sms-jes meer kan ontvangen. Alle sms-jes die zijn verstuurd tijdens het moment dat de sim-kaart volzat zijn vervolgens verdwenen. Weet iemand wat er aan de hand is (helpdesk kan geen uitsluitsel geven)?

Hartelijke groet,

Mark
icon

Beste antwoord door Ernst 11 February 2014, 13:38

Bekijk originele reactie

1 reactie

Reputatie 5
Badge +11
Hoi markroos, welkom op het Simyo forum :)

Een simkaart heeft een zeer beperkte hoeveelheid geheugen. Meestal is het genoeg voor 150 tot 200 telefoonnummers en maximaal 40 tot 50 SMS berichten. Simkaarten zijn ook niet echt bedoeld om als opslag geheugen te dienen.
Daarom hebben sinds jaar en dag mobiele telefoon ook een opslag geheugen van enkele MB's tot soms wel 64 GB. Bij sommige telefoons kun je nog kiezen welk geheugen er gebruikt wordt voor het opslaan van telefoonnummer en SMS berichten, maar bij de meeste smartphones al niet meer. Daar wordt standaard het telefoongeheugen gebruikt.

Als je echt heel graag je simkaart geheugen wilt gebruik voor SMS berichten, of als je een telefoon hebt zonder opslaggeheugen, dan kan het kloppen dat er maar zo weinig SMS berichten opgeslagen kunnen worden. Misschien kun je de verzonden berichten nog verwijderen, of is er zelf een mapje 'verwijderde berichten' dat nog geleegd kan worden?

Als het simkaart geheugen vol is, zul je in ieder geval een ander opslag geheugen moeten gebruiken, of SMS berichten moeten wissen om je probleem op te lossen.

Reageer