Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Hoe kan het dat mijn simkaart zoveel sms'jes heeft gestuurd?

  • 26 juni 2020
  • 4 reacties
  • 526 Bekeken

Badge

Beste Simyo,

Vandaag checkte ik mijn MijnSimyo. Het bleek dat ik op 11 juni blijkbaar 53 sms’jes heb verstuurd, met een snelheid van bijna twee per minuut. 

Ik heb die dag echter geen enkel bericht verstuurd. Mijn telefoon geeft ook aan geen berichten te hebben verstuurd. Alleen op MijnSimyo staat dus dat ik die berichten naar allemaal verschillende (mij onbekende) nummers heb gestuurd, waaronder mijn eigen (die ik overigens niet heb ontvangen)? 

Hierdoor is er dus maar liefst €5,30 van mijn prepaid account afgegaan. Dat geld zou ik graag terug willen hebben. En hoe kan het dat deze berichten niet in mijn geschiedenis van mijn telefoon staan, terwijl die geschiedenis nog wel intact is? Hadden er bij Simyo niet alarmbellen moeten afgaan, of bestaan er sowieso wel mensen die zo een sms-bombardement aan een reeks hun onbekende nummers sturen? Ik wil dus graag mijn geld terug.

icon

Beste antwoord door Tessanne 27 juni 2020, 11:05

Hoi monica01,

 

Welkom terug op het Forum! Wat vreemd en naar dat er zo veel verstuurde sms'jes zijn geregistreerd op jouw simkaart zonder dat jij daar vanaf weet! 

 

Graag zou ik contact voor je opnemen met de technische afdeling en/of eventueel de netwerkspecialist om dit te laten onderzoeken. Deze collega's zijn alleen in het weekend niet aanwezig, dat wordt dus maandag.  Zodra ik van hun meer weet zal ik dat laten weten in dit topic. 

 

Heb je recent nog nieuwe apps op jouw telefoon gedownload? zo ja welke? 

 

Ik hoor het graag van je! 

 

Groetjes,

Tessanne 

Bekijk originele reactie

4 reacties

Reputatie 6
Badge +3

Hoi monica01,

 

Welkom terug op het Forum! Wat vreemd en naar dat er zo veel verstuurde sms'jes zijn geregistreerd op jouw simkaart zonder dat jij daar vanaf weet! 

 

Graag zou ik contact voor je opnemen met de technische afdeling en/of eventueel de netwerkspecialist om dit te laten onderzoeken. Deze collega's zijn alleen in het weekend niet aanwezig, dat wordt dus maandag.  Zodra ik van hun meer weet zal ik dat laten weten in dit topic. 

 

Heb je recent nog nieuwe apps op jouw telefoon gedownload? zo ja welke? 

 

Ik hoor het graag van je! 

 

Groetjes,

Tessanne 

Badge

Hi Tessanne,

Dank je voor je snelle reactie.

Ik heb op die datum en de paar dagen daarvoor drie nieuwe apps gedownload, maar zoals gewoonlijk alleen de veel gedownloade (10 mil+ downloads) apps van google play store. Ik heb niks van internet of weinig gedownloade apps gedownload. 

Ik heb bovendien ook een goede virusscanner op mijn telefoon, dus het lijkt me nogal onlogisch dat ik een virus binnen heb gehaald.

En op mijn telefoon is dus helemaal niks terug te vinden van die sms'jes. 

Ik hoop dat dit kan helpen het op te lossen.

Groetjes,

Monica en Myrthe

Badge

Hierbij nog de lijst met de schijnbaar verstuurde sms'jes op 11 juni. 

Ik heb het laatste cijfer van elk nummer verandert in een X, vanwege privacy. 

12:58 SMS naar 064012675X 1 af - € 0,10
12:18 SMS naar 061126599X 1 af - € 0,10
12:12 SMS naar 063653223X 1 af - € 0,10
12:06 SMS naar 063131563X 1 af - € 0,10
12:04 SMS naar 063809133X 1 af - € 0,10
12:01 SMS naar 062900XXXX 1 af - € 0,10
11:59 SMS naar 063634655X 1 af - € 0,10
11:53 SMS naar 064846021X 1 af - € 0,10
11:48 SMS naar 061518541X 1 af - € 0,10
11:46 SMS naar 064062266X 1 af - € 0,10
11:41 SMS naar 064038090X 1 af - € 0,10
11:39 SMS naar 061078309X 1 af - € 0,10
11:26 SMS naar 063457719X 1 af - € 0,10
11:25 SMS naar 064060867X 1 af - € 0,10
11:18 SMS naar 063626538X 1 af - € 0,10
11:17 SMS naar 064013578X 1 af - € 0,10
11:17 SMS naar 064013578X 1 af - € 0,10
11:16 SMS naar 064056640X 1 af - € 0,10
11:15 SMS naar 064099085X 1 af - € 0,10
11:14 SMS naar 065044467X 1 af - € 0,10
11:13 SMS naar 061860968X 1 af - € 0,10
11:12 SMS naar 062133637X 1 af - € 0,10
11:11 SMS naar 063605718X 1 af - € 0,10
11:10 SMS naar 064033004X 1 af - € 0,10
11:10 SMS naar 061284276X 1 af - € 0,10
11:09 SMS naar 065360192X 1 af - € 0,10
11:08 SMS naar 062313056X 1 af - € 0,10
11:07 SMS naar 065882050X 1 af - € 0,10
11:06 SMS naar 062759471X 1 af - € 0,10
11:05 SMS naar 064040888X 1 af - € 0,10
11:04 SMS naar 065273148X 1 af - € 0,10
11:04 SMS naar 064015995X 1 af - € 0,10
11:03 SMS naar 061509648X 1 af - € 0,10
11:02 SMS naar 064015995X 1 af - € 0,10
11:02 SMS naar 064328417X 1 af - € 0,10
11:01 SMS naar 063613086X 1 af - € 0,10
11:00 SMS naar 062037232X 1 af - € 0,10
10:59 SMS naar 064077279X 1 af - € 0,10
10:58 SMS naar 063651368X 1 af - € 0,10
10:57 SMS naar 065022335X 1 af - € 0,10
10:56 SMS naar 064050605X 1 af - € 0,10
10:55 SMS naar 063635743X 1 af - € 0,10
10:54 SMS naar 064066845X 1 af - € 0,10
10:54 SMS naar 068159244X 1 af - € 0,10
10:53 SMS naar 062514048X 1 af - € 0,10
10:52 SMS naar 061119500X 1 af - € 0,10
10:52 SMS naar 064942364X 1 af - € 0,10
10:51 SMS naar 062539873X 1 af - € 0,10
10:50 SMS naar 065266371X 1 af - € 0,10
10:49 SMS naar 062922239X 1 af - € 0,10
10:48 SMS naar 062528XXXX 1 af - € 0,10
10:48 SMS naar 061254184X 1 af - € 0,10
10:47 SMS naar 063645914X 1 af - € 0,10
Reputatie 6
Badge +3

Hoi Monica,

 

Bedankt voor de aanvullende informatie en de lijst met verstuurde sms'jes, dat was inderdaad handig om te weten.

 

Zojuist heb ik contact voor je opgenomen met de netwerkspecialist. Die geven aan dat ze zien dat de sms'jes zijn verzonden vanaf het toestel waar de simkaart in zit.  Het is natuurlijk wel erg vervelend dat jij niet weet waardoor het komt dat de berichtjes zijn verstuurd! De netwerkspecialist heeft aangegeven dat de kans groot is dat de sms'jes zijn verstuurd door een bepaalde app waar jij (onwetend) toestemming voor hebt gegeven. Ze kunnen helaas alleen niet achterhalen hoe en waardoor die sms'jes precies zijn verstuurd. Het zouden ook broekzak berichtjes kunnen zijn geweest. Het is in ieder geval niet onverstandig om de telefoon een keertje op te schonen (qua apps). 

 

Groetjes,

Tessanne

Reageer