Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

'Unregistered sim' buitenland


Badge
Hallo,

Ik zit voor een aantal maanden in Zuid-Afrika en doe regelmatig mijn Nederlandse Simyo simkaart in mijn telefoon. Sinds 2 weken kan ik ineens geen berichten meer versturen/ontvangen met mijn met simyo simkaart en krijg ik de melding: 'unregistered sim'. 
Eerst deed hij het dus prima en nu ineens niet meer. Ik heb al geprobeerd of de simkaart het wel in een andere telefoon doet, maar helaas. Daarnaast ben ik ook al naar 'Vodacom' geweest en die zeggen er niks aan te kunnen doen. 

Weten jullie wat het probleem is en hoe ik dit kan oplossen? Heeft het te maken met Simyo of met het Netwerk hier? 

Alvast bedankt!
Lara Migchelbrink
icon

Beste antwoord door Wayne 27 maart 2013, 16:01

Hey laramigchelbrink,Wij hebben jouw toestel een reset op het netwerk gegeven. Zou je jouw toestel uit en in kunnen schakelen en even kunnen laten weten of dit het probleem verholpen heeft?
Bekijk originele reactie

14 reacties

Reputatie 2
Badge +1
Hey laramigchelbrink,

Wij hebben jouw toestel een reset op het netwerk gegeven. Zou je jouw toestel uit en in kunnen schakelen en even kunnen laten weten of dit het probleem verholpen heeft?
Badge
Hey Wayne,

Ik heb mijn telefoon uit en aan gezet en het 'unregistered sim' op mijn telefoon is nu verdwenen. Echter kan ik nog steeds geen smsjes ontvangen of versturen! Erg raar, want volgens mijnsimyo heb ik gewoon nog beltegoed en volgens mij staat mijn buitenland optie ook aan. Heb jij enig idee waar het nu aan ligt? 

Lara
Reputatie 2
Badge +1
Hey laramigchelbrink,

Heb je in jouw toestel het nummer van de sms berichtencentrale goed ingesteld. Het correcte nummer is: +31653131313.
Badge
Hey Wayne,

Sorry voor de late reactie, ik zat 1,5 week even zonder internet. Zou je me kunnen uitleggen hoe ik de sms berichtcentrale goed kan instellen? Ik heb geen idee wat je hiermee bedoeld.. 😉  Ik denk echter dat het een netwerk probleem is, want mijn telefoon kan maar geen netwerk vinden. Als ik handmatig naar een netwerk zoek dan zegt hij dat ik geen toestemming heb om de netwerken te gebruiken.. 

Ik hoor graag van je!
Reputatie 3
Badge +9
Welke telefoon heb je?
Badge
Haha, een Samsung GT-E1050.. 😉
Reputatie 3
Badge +9
Ik kan hier niets van vinden.
Badge +1
Hoi laramigchelbrink,

Meestal kun je bij je berichteninstellingen je smsberichtencentrale vinden. Kun je ons laten weten of je het inmiddels hebt gevonden?
Badge
Check, ik heb de berichtcentrale gevonden op mijn telefoon en het nummer (+31653131313.) stond al goed ingesteld, dus hier kan het niet aan liggen.

Echter heb ik echt vrij dringend mijn nummer nodig nu! Op het display van mijn telefoon staat links bovenin een vergrootglas ipv een netwerkteken, dus ik denk echt dat het daaraan ligt.. Hebben jullie nog een andere suggestie om het op te lossen? Want mijn nummer zou gewoon moeten werken in het buitenland en het begint nu wel erg vervelend te worden!!
Badge +1
Hoi laramigchelbrink,

Ik raad je aan om handmatig naar een netwerk te zoeken. Mogelijk staat de toestel op automatisch ingesteld. Kun je mij laten weten of het nu wel lukt?
Badge
Hoi Esma

Ik heb regelmatig geprobeerd om handmatig naar een netwerk te zoeken, maar ook dit werkt niet. Mijn telefoon vindt echter wel 4 verschillende netwerken (Vodacom, Cell C, MTN en 65502) maar welke ik ook kies hij zegt dat ik 'no permit' heb. Kortom: ik heb blijkbaar geen toestemming om 1 van deze netwerken te kiezen. Hebben jullie iets van een overeenkomst met een netwerk provider hier? Ik vind het vooral zo gek omdat mijn nummer het in het begin hier wel deed.. 

Nog een andere oplossing?
Reputatie 7
Badge +9
Weet je zeker dat de optie bellen in het buitenland staat geactiveerd? Check dit eerst even op de de webpagina, ik weet niet of door de netwerkreset van je toestel deze optie gewijzigd is....

Groet en een prettig verblijf in dat mooie land.

Frans
Badge
Oke, het probleem is eindelijk opgelost! Gister heeft mijn moeder maar met jullie klantenservice gebeld en blijkbaar is de optie 'bellen in het buitenland' eraf gesprongen. Nog geen 1,5 maand geleden is deze optie aangezet, maar blijkbaar is het dus mogelijk dat deze vanzelf weer uit gaat..

Mijn nummer werkt in ieder geval weer! Alleen jammer dat jullie dit niet eerder hebben kunnen achterhalen, had een hoop heen en weer gemail gescheeld. 
Bedankt voor alle moeite in ieder geval!

Lara
Reputatie 5
Badge +10
Hoi laramigchelbrink,

Bedankt voor je terugkoppeling. Het is mogelijk dat de optie inderdaad op het achterliggende systeem niet aan stond. Wij kunnen dit in eerste instantie niet zien. Excuses voor het ongemak.

Bedankt voor het meedenken franswon.

Groetjes,

Alex

Reageer