Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

eSim installeren lukt niet meer (simyo app geeft opstartmenu niet meer). Wat kan ik doen?

  • 31 augustus 2020
  • 22 reacties
  • 1388 Bekeken

Ik wil de eSIM installeren. Die doe ik via de app. De eerste poging heb ik onderbroken vanwege dat er iets anders was dat mijn aandacht vroeg. Nu wil ik het weer doen. Helaas doet de wizard het nu niet. Ik kom wel in de app maar krijg dus mijn eSIM niet geinstalleerd.

(app verwijderen en weer installeren na opnieuw opstarten telefoon helpt niet)

icon

Beste antwoord door Daisy 1 september 2020, 09:34

Hoi Vinkie,

 

Welkom op het Simyo forum!

 

Goed dat je contact opneemt. Welke opties heb je nu? Kun je opnieuw een eSIM aanvragen of activeren? Kun je anders een screenshot sturen?

 

Groetjes,

Daisy

Bekijk originele reactie

22 reacties

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Vinkie,

 

Welkom op het Simyo forum!

 

Goed dat je contact opneemt. Welke opties heb je nu? Kun je opnieuw een eSIM aanvragen of activeren? Kun je anders een screenshot sturen?

 

Groetjes,

Daisy

Ben ingelogd in de app. Daar bij instellingen de volgende opties (zie screenshot).

Simkaartstatus is dus actief. Als ik onderin op activeer eSIM kik wordt er een code verstuurd naar het nummer. Maar omdat de eSIM (heb geen gewone sim kaart gehad) nog niet is geinstalleerd ontvang ik deze niet...

 

Reputatie 6
Badge +3

Hoi Vinkie,

 

Bedankt voor de screenshot! De code die je voor het laatst hebt gekregen, is inmiddels verlopen. Kun jij nogmaals in de app een code aanvragen? Deze kun je inderdaad niet zelf ontvangen, maar wij kunnen die wel per mail naar je opsturen. Zodra je dit hebt gedaan, mag je een dit even laten weten onder dit topic, dan zorgen wij dat jij de code per mail ontvangt. 

 

Alvast bedankt! :blush:

 

Groetjes,

Tessanne

Beste Tessanne, zonet de code aangevraagd via de app. Ik hou mijn email in de gaten!

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Vinkie,

 

Ik zie niet dat het gelukt is, kun je het opnieuw proberen? Of gaat het toevallig om een ander nummer?

 

Groetjes,

Daisy

Vreemd. Heb opnieuw in de app via ‘eSIM een code aangevraagd. Ik heb maar 1 nummer en 1 account bij Simyo

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Vinkie,

 

Ik stuur je even een privébericht!

 

Groetjes,

Daisy

Ik heb ook een gelijk probleem. Wat nu? 

Gr. Raf

Reputatie 6
Badge +3

Hoi Raf S,

 

Welkom op het Simyo Forum! 

 

Wat balen dat je ook problemen hebt met jouw eSIM! Ik help je graag verder. :)

 

Als ik op jouw aansluiting kijk zie ik wel dat jouw eSIM vanochtend is geactiveerd. Kan jij de eSIM nu wel zonder problemen gebruiken? Ik hoor het graag! 

 

Groetjes,

Tessanne

Ik heb exact dezelfde screenshot en hetzelfde probleem als Vinkie,  maar ik ken geen sms ontvangen op mijn nummer of via whats app omdat die nog niet actief is,zou ik de info dus per email kunnen krijgen .

heb deze vraag ook gesteld via Whatsapp via me andere nummer eergisteren.

Reputatie 6
Badge +3

Hoi KidRock,

 

Welkom op het Simyo Forum! 

 

Klopt het dat ik de eSIM inmiddels ook geactiveerd zie staan op jouw aansluiting? Mocht je ergens nog problemen mee ervaren, laat je dit dan weten? 

 

Groetjes,

Tessanne 

 

Ja , ben goed geholpen door  je collega's , bedankt

Ik zit in hetzelfde schuitje 😁

Reputatie 7
Badge +5

Hoi BenClement,

 

In welk schuitje zit je precies? Problemen met de app of kun je de code niet meer ontvangen? 

 

Groetjes,

Daisy

Beste,

ook ik kan na een herinstallatie van de telefoon de code niet meer ontvangen.

mvg,

luc

Reputatie 6
Badge +3

Hi Luc, 

 

Goed dat je contact opneemt via dit topic! 

 

Ik heb je een bericht gestuurd met daarin jouw validatiecode!

Laat je weten of het activeren lukt? Alvast bedankt!

 

Groetjes,

Tessanne 

Hallo Tessane,

bedankt voor je hulp!

Nee het lukt niet, ik krijg de melding oeps daar ging iets mis

groeten

Luc

Helaas krijg ik na het opnieuw installeren van mijn iPhone ook niet meer de mogelijkheid in de app om mijn esim te activeren. Kunnen jullie helpen? 

Reputatie 6
Badge +4

Hoi Rob, 

Welkom op ons forum!

Volgens onze gegevens is het je inmiddels al gelukt om je eSIM te activeren. Zou je dat kunnen bevestigen in een reactie op dit bericht? 😇

Groetjes, 
Bas

Hoi Rob, 

Welkom op ons forum!

Volgens onze gegevens is het je inmiddels al gelukt om je eSIM te activeren. Zou je dat kunnen bevestigen in een reactie op dit bericht? 😇

Groetjes, 
Bas

Hoi Bas, 

 

Het is inderdaad al gelukt via de chat!

 

Groet, Rob

Ik heb exact hetzelfde screenshot en hetzelfde probleem als Vinkie,  maar ik kan geen sms ontvangen op mijn nummer of via Whatsapp omdat er geen netwerkverbinding is, zou ik de info dus per email kunnen krijgen .

Ik heb deze vraag ook al gesteld via Whatsapp via mijn andere nummer en werd doorverwezen naar hier

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Vivke67,

 

Welkom op het Simyo forum, leuk dat je overstapt naar een eSIM!

 

Ik heb de eSIM code naar je gestuurd via een privébericht. Kun je me laten weten of het allemaal gelukt is?:blush:

 

Groetjes,

Daisy

Reageer