.

Beantwoord

Wordt deze poort geblokkeerd?

  • 3 July 2018
  • 5 reacties
  • 214 Bekeken

Ik heb een simyo abbo voor mijn zoon gekocht, hij is 11 en fiets alleen naar school. We gebruiken KidControl om te zien waar hij is en wanneer hij aankomt op school.

Nu zijn we al geruime tijd bezig met de makers van kidControl om te kijken waar de onnauwkeurigheid in tijd vandaan komt in de app. We komen er niet achter.

Nu vragen hun de volgende vraag om verder te komen. Ik hoop dat jullie kunnen helpen! (door klantenservice Simyo naar KPN klantenservice gestuurd, en die stuurt me nu weer hierheen....). Ik hoop dat dit bij de juiste techneuten terecht kan komen.

Hello, Jeroen.
Could you kindly ask your mobile operator to check is KidControl port in TCP-IP on GSM transmitters was blocked? Our port is 2033.

Dank alvast!!
icon

Beste antwoord door Thomas 5 July 2018, 10:26

Bekijk originele reactie

5 reacties

Reputatie 6
Badge +4
Hai spoorzoeker,

Van harte welkom op het Simyo Forum! 🙂 Om het forum overzichtelijk te houden heb ik je vraag even verplaatst.

Goed dat je even contact met ons zoekt om te kijken hoe het zit met de TCP-IP poort 2033. Ik kan me voorstellen dat je die onnauwkeurigheid wilt verhelpen. Dit is een vraag die ik nog niet eerder heb gehad moet ik eerlijk zeggen. Omdat ik het antwoord zelf niet wist heb ik contact opgenomen met de netwerkspecialisten van KPN. Zij gaven aan dat zij dit helaas ook niet kunnen achterhalen. Ook op het web vind ik hier niet heel veel info over, wel vermoed ik dat het mogelijk iets is dat je op de mobiel van je zoon moet nagaan. Mocht je er niet uitkomen, dan kan een andere app misschien uitkomst bieden.

Wellicht is er iemand die meer info hierover heeft. @Groentjuh ?

Laat je het weten als je nog vragen hebt?

Groetjes,
Thomas
Het ligt niet aan het mobiel, mijn vrouw heeft hetzelfde probleem (zoon Nokia, mijn vrouw Sony). Ze hebben wel allebei Simyo.

Inmiddels weten we dat het niet aan de telefoon ligt, met Google Maps wordt de locatie correct weergegeven. Het ligt aan de netwerking van KidControl.

We zijn maar overgestapt op Google Maps (helaas heeft die alleen geen meldingen als iemand op een bepaalde locatie is aangekomen).

Overigens kreeg ik dit van een vriend die veel meer thuis is dan ik op mobiele netwerken. Voor wat het waard is. Ik heb er verder geen hoop op dat dit bij Simyo of KPN opgelost gaat worden...

Dit heeft waarschijnlijk te maken met CGNAT, iets wat steeds vaker voorkomt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT

Mijn ervaring is dat KPN en aanhangsels (zoals Simyo / xs4all uitgezonderd) bijzonder slecht support geven op portforwarding etc en het netwerk dichttimmeren en alleen uitzondering toestaan voor computerspellen die online gespeeld worden, middels voorgeconfigureerde regels in de routers.

Ik denk dat het forum je geen oplossing gaat geven. Ik zou het zoeken in een andere provider waar mensen op het forum wel goede ervaringen mee hebben.

Daarnaast portforwarding is niet helemaal de standaard meer, om veiligheidsredenen. KidsControl zou eigen UDP hole punching moeten ondersteunen (zelfde techniek die TeamViewer gebruikt) en als de provider dat niet toestaat, automatisch moeten omschakelen naar een proxyverbinding.
Reputatie 7
Badge +9
Ik vraag mij af hoe KPN's netwerk in de weg kan zitten.

Bij mobiele netwerken en sommige providers van vast internet kun je CGNAT vinden. Je deelt in die situatie één publiek IP met meerdere mensen. CGNAT zorgt er dan voor dat verkeer voor een klant toch nog aankomt bij die klant, ondanks dat meerdere klanten dit zelfde IP gebruiken.

Het hebben van inkomende verbinding is dan meestal niet mogelijk. Ik snap eigenlijk niet waarom KidsControl een inkomende verbinding wil hebben. Uitgaande verbindingen naar port 2033 zou geen probleem moeten zijn.
Ik ben al geruime tijd bezig met KidControl om het goed werkend te krijgen. En ondertussen werd ik tussen Simy en KPN heen-en-weer geslingerd door de twee klantenservices. Gelukkig werkt GMaps wel goed. Dus houden we het daar voorlopig maar bij...
Reputatie 6
Badge +4
Hoi spoorzoeker,

Fijn dat je inmiddels een alternatief hebt gevonden in Google Maps. Zoals Groentjuh al aangeeft vraag ik me ook af waar het netwerk in de weg kan zitten. In ieder geval kun je nu het spoor van je zoon via de GPS zoeken. Ik begrijp dat je het jammer vindt dat we je niet verder kunnen helpen, zoals je ziet doen we ons best. :)

Groentjuh, bedankt voor de info en het meedenken :)

Groetjes,
Thomas

Reageer