Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom worden het telefoonnummer, de pin- en pukcode vermeldt in één e-mail?

 • 16 augustus 2016
 • 7 reacties
 • 204 Bekeken

 • Startend Simyaan
 • 3 reacties
Gisteren heb ik mijn nieuwe sim-kaart geactiveerd. Wat mij ten zeerste verbaasd is dat Simyo mij in 1 EMAIL met mijn volledige NAAM, MIJN GSM-NUMMER, MIJN PINCODE EN PUKCODE toestuurt! :S
Het zal wel klantgericht bedoeld zijn, maar dit vind ik zeer ondoordacht, zeer onwenselijk en onveilig! 😠
De gegevens kunnen gewoon op Mijn Simyo (na INLOGGEN met mijn gegevens) worden gevonden. Sterker nog, zonder de gegevens zou ik mijn nieuwe sim-kaart niet hebben kunnen gebruiken.
Vraag: waarom doet u dit? :?
Verzoek: nooit meer dergelijke gegevens gecombineerd in 1 email willen sturen!
In deze mail die ik van Simyo ontving, heb ik mijn gegevens onleesbaar gemaakt:

Op 15 aug. 2016, om 19:06 heeft Simyo het volgende geschreven:
Beste Vera ******,

Hierbij ontvang je je persoonlijke pin- en PUK code. De pincode heb je nodig om de simkaart te kunnen gebruiken. De PUK-code heb je nodig als je per vergissing drie keer de verkeerde pincode intoetst. Beide codes vind je ook op Mijn Simyo.

Je Simyo telefoonnummer is: 061*******

Je pincode is: ****
Je PUK-code is: *******

Wij wensen je veel belplezier!

Met vriendelijke groet,

Het Simyo team

Op dit bericht kun je niet reageren. Als je nog vragen hebt, ga dan naar www.simyo.nl/service
icon

Beste antwoord door Ilias 17 augustus 2016, 10:30

Hoi Veraa,Welkom op 't Simyo Forum!Wat enorm vervelend dat je onze e-mails als onveilig ervaart! Ik snap waar je zorgen vandaan komen.Binnenkort zal Simyo de e-mails onder de loep nemen en wij zullen jouw ervaring zeker meenemen in de evaluatie. Ik hoop dat we daarin ook aan jouw wensen kunnen voldoen. Helaas kan ik er daar nog niet veel over zeggen. Goed dat je ons laat weten dat je ergens mee zit. Zo kunnen wij er eventueel wat aan doen!Wij gaan er vanuit dat niemand anders toegang heeft tot de e-mails van onze klanten. Als dit gevoel wel heerst bij jou, dan hoop ik je te kunnen voorzien van enkele tips om dit gevoel weg te nemen.In de e-mail die jij gebruikt kun je gebruik maken van een tweestapsverificatie waardoor je e-mail beter beveiligd is. Dit kun je zelf instellen via jouw account. Daarom heb ik even voor je gezocht hoe je dit kan instellen. Hoe je dat kan doen vind je hier. Verder raad ik je aan om een wachtwoord te nemen waarbij er een goede combinatie is van cijfers, kleine letters, hoofdletters en speciale tekens. Je kunt zien bij de provider van de e-mail welke tekens zijn toegestaan om te gebruiken. Tot slot is het handig is eens in de twee maanden je wachtwoord veranderd om de beveiliging enkel op te schroeven.Ik hoop dat ik je van voldoende informatie heb voorzien om in ieder geval tot wij de e-mails onder de loep gaan nemen het gevoel van je kunnen wegnemen.Groetjes,

Ilias
Bekijk originele reactie

7 reacties

Reputatie 3
Badge +5
Hoi Veraa,

Welkom op 't Simyo Forum!

Wat enorm vervelend dat je onze e-mails als onveilig ervaart! Ik snap waar je zorgen vandaan komen.

Binnenkort zal Simyo de e-mails onder de loep nemen en wij zullen jouw ervaring zeker meenemen in de evaluatie. Ik hoop dat we daarin ook aan jouw wensen kunnen voldoen. Helaas kan ik er daar nog niet veel over zeggen. Goed dat je ons laat weten dat je ergens mee zit. Zo kunnen wij er eventueel wat aan doen!

Wij gaan er vanuit dat niemand anders toegang heeft tot de e-mails van onze klanten. Als dit gevoel wel heerst bij jou, dan hoop ik je te kunnen voorzien van enkele tips om dit gevoel weg te nemen.

In de e-mail die jij gebruikt kun je gebruik maken van een tweestapsverificatie waardoor je e-mail beter beveiligd is. Dit kun je zelf instellen via jouw account. Daarom heb ik even voor je gezocht hoe je dit kan instellen. Hoe je dat kan doen vind je hier. Verder raad ik je aan om een wachtwoord te nemen waarbij er een goede combinatie is van cijfers, kleine letters, hoofdletters en speciale tekens. Je kunt zien bij de provider van de e-mail welke tekens zijn toegestaan om te gebruiken. Tot slot is het handig is eens in de twee maanden je wachtwoord veranderd om de beveiliging enkel op te schroeven.

Ik hoop dat ik je van voldoende informatie heb voorzien om in ieder geval tot wij de e-mails onder de loep gaan nemen het gevoel van je kunnen wegnemen.

Groetjes,
Ilias
Badge +2
Ik heb hier een tijdje terug ook al melding van gemaakt, en met tweestapsverificatie schiet je weinig op.
Het probleem is namelijk dat e-mail onbeveiligd en gewoon in plain tekst wordt verzonden.
Dat is denk ik waar Veraa op doelde.
Hoi Ilias,

Het gaat niet om mijn eigen mailaccount, maar om het feit dat alle gegevens bij elkaar staan. En dat ze aan me gemaild worden. Dit terwijl ze gewoon achter een wachtwoord op jullie site te vinden zijn. Overal wordt geadviseerd om je pincode of wachtwoorden apart te bewaren. Zoals jullie zelf ook schrijven. Maar vervolgens wordt alles, maar dan ook alles, bij elkaar gezet. Dat is het manco, dus gooi het niet op mijn mailbox of mijn gevoel over mijn mailbox!
Hoe staat het met jullie mailbox? Er is vast een goede reden dat klanten niet met Simyo kunnen mailen of reply-en?
Ik heb hier een tijdje terug ook al melding van gemaakt, en met tweestapsverificatie schiet je weinig op.
Het probleem is namelijk dat e-mail onbeveiligd en gewoon in plain tekst wordt verzonden.
Dat is denk ik waar Veraa op doelde.


Het feit dat alles bij elkaar wordt gemaild is het probleem. Wat er vervolgens mee gebeurt kan een probleem worden. Plain tekst kan onderschept worden. Mailbox beveiligen doet niet af aan het feit dat alle gegevens bij elkaar in 1 mail staan.
Badge +2
Ik heb hier een tijdje terug ook al melding van gemaakt, en met tweestapsverificatie schiet je weinig op.
Het probleem is namelijk dat e-mail onbeveiligd en gewoon in plain tekst wordt verzonden.
Dat is denk ik waar Veraa op doelde.


Het feit dat alles bij elkaar wordt gemaild is het probleem. Wat er vervolgens mee gebeurt kan een probleem worden. Plain tekst kan onderschept worden. Mailbox beveiligen doet niet af aan het feit dat alle gegevens bij elkaar in 1 mail staan.

Mijn reply was wat onvolledig, maar dat bedoelde ik eigenlijk te zeggen en ben het dus volledig met je eens.
Hi @Ilias,

Heb je mijn reactie op jouw antwoord gelezen? In jouw antwoord ging je vooral heel uitgebreid in op mijn mailbox, terwijl daar niet het probleem van jullie aanpak zit. Je ging voorbij aan de werkelijke opmerking en vraag. :?
Mijn vraag waarom Simyo ineens alle gegevens gaat mailen en waarom klanten niet met Simyo kunnen mailen is nog niet beantwoord.

Alvast bedankt voor je reactie!

Veraa

Hoi Ilias,

Het gaat niet om mijn eigen mailaccount, maar om het feit dat alle gegevens bij elkaar staan. En dat ze aan me gemaild worden. Dit terwijl ze gewoon achter een wachtwoord op jullie site te vinden zijn. Overal wordt geadviseerd om je pincode of wachtwoorden apart te bewaren. Zoals jullie zelf ook schrijven. Maar vervolgens wordt alles, maar dan ook alles, bij elkaar gezet. Dat is het manco, dus gooi het niet op mijn mailbox of mijn gevoel over mijn mailbox!
Hoe staat het met jullie mailbox? Er is vast een goede reden dat klanten niet met Simyo kunnen mailen of reply-en?
Dit kan idd stukken beter. Bijvoorbeeld pin en puk via mail, telefoonnummer samen met de simkaart verzenden via de post. Mijn stem heb je, Veraa, een zeer goede opmerking !

Reageer