Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Is Simyo een mantelorganisatie van Facebook?

  • 30 januari 2021
  • 9 reacties
  • 149 Bekeken

Badge

Als simyo abonnee krijg ik nu en dan mail met leuke tips en zo. Daar kun je ook op reageren, maar als je dat probeert, blijkt dat dit alleen kan via Facebook en met een Facebook-account. Dat terwijl iedereen weet dat Facebook een criminele organisatie is, datadieven en complotverspreiders. Ik wil daarom niets met Facebook te maken hebben. 
Verdacht vind ik ook dat in een van de items notabene wordt gesteld dat WhatsApp onmisbaar is! Dat terwijl er zoveel betere alternatieven zijn: telegram, wire, signal, threema, etc. 
Ik vermoed dat in die mail (de plaatjes die ik van mijn browser uit veiilgheidsoverwegingen apart moet aanzetten) ook allemaal Facebook-pixels zitten. Als u weet wat dat zijn (geniepige spionnen). 
Kortom, hoezeer kan ik Simyo nog vertrouwen?

icon

Beste antwoord door Daisy 1 februari 2021, 11:23

Hoi Jan Explorer,

 

Je kunt de blogs wel bekijken/lezen zonder in te loggen op een Facebook account. Overigens hebben de afbeeldingen in de nieuwsbrief geen link met facebook maar juist naar het blogartikel. Zolang je daar dus niet inlogt met een Facebook account (of als je dat niet hebt) dan staat het dus gewoon los van elkaar. Het klopt inderdaad dat je alleen kunt reageren op een Simyo blog met een facebook account, de reden hier achter is omdat we het niet te makkelijk wilde maken om te reageren. Om te voorkomen dat de kwaliteit superlaag zou zijn. 

 

En om de hoofdvraag nog te beantwoorden zijn we geen mantelorganisatie van Facebook. :blush:

 

Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben, mocht ik je ergens anders mee kunnen helpen dan hoor ik het graag!

 

Thanks Friesian en Scotsman!

 

Groetjes,

Daisy

 

Bekijk originele reactie

9 reacties

Is dit een serieuze post? Reageren op emails van Simyo hoeft niet per se via FaceBook, kan ook via dit forum zoals je ziet. Wat je schrijft over FaceBook zijn trouwens onbewezen beweringen, net als dat emails van Simyo vol met spikkels zouden zitten. Maar goed, er zullen altijd mensen zijn die overal en achter elke boom beren zien.

Badge

Bloedserieus. Behalve dat van mantelorganisatie. Alleen, jullie zijn naar mijn smaak veel te dik met Facebook verknoopt. Wat ik over die organisatie zeg, is bewezen. Ook van die pixels.
Mijn boosheid werd gewekt toen ik iets wilde plaatsen bij de nieuwsbrief per mail.  Toen kreeg ik dit te zien. Dus wel degelijk alleen via Facebook. 

 

Ik denk dat je je misschien vergist. Bij Simyo blog kun je bij - Discussie - via FB, WA en Twitter een reactie plaatsen als je dat wilt. Maar niemand verplicht je om een reactie te plaatsen of je nu wel of niet die media wilt gebruiken. Je bent #baasoverjeeigenmedia.

En ja, bij FB ben jij het product, het is altijd goed om daar bedacht op te zijn. 

Badge

Nee, het gaat niet over simyo blog,  maar om de reactiemogelijkheid die in de nieuwsbrief bij elk item wordt aangeboden. Als je dan klikt op aanbieden, krijg je alleen de optie in de pop-up van FB. 
Het is goed dat simyo erop bedacht is dat bij FB de klant het product is. Dat willen ze toch niet?

Reputatie 7

Waar @Jan Explorer het over heeft is een plug-in voor social media. In dit geval dus Facebook. Er zijn ook sites die gebruikt maken van meerdere mogelijkheden zoals Google. Je hebt ook sites waar je enkel kunt reageren met een Disqus account. En Bij Disqus kunt je ook weer je FB, Twitter of Google account gebruiken om in te loggen. 

 

Dat Simyo een mantelorganisatie is lijkt mij van niet. Want dat is bijna elke online organisatie dat. Maar @Jan Explorer, gebruikt u helemaal geen social media apps? 

Badge

Geen WhatsApp of facebook natuurlijk! 
Wij gebruiken thuis telegram en wire voor chat etc.
Ik zondig alleen met Twitter, want daar heb je geen alternatief (behalve clients als tweetbot, die ik prettiger vind)

Reputatie 7
Badge +9

Ik zou ook graag zien dat Simyo op de blogs een reactiemogelijkheid heeft zonder daarvoor aan Facebook vast te zitten. Zoals Jan Explorer, probeer ik niet zoveel het product te zijn. Ik probeer zelfs te “Google minderen” hoewel dat laatste vrij lastig is met een Android toestel.

Maar ik snap best dat Simyo daar weinig zin in heeft; Kost ontwikkeltijd en kosten voor praktisch geen doel. Misschien kunnen we op het forum “Het grote Simyo blog”-topic (of forum-board) starten. Dan posten we daar wanneer er een nieuw blog is en kunnen we als forum gebruikers op die manier onze reacties kwijt?

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Jan Explorer,

 

Je kunt de blogs wel bekijken/lezen zonder in te loggen op een Facebook account. Overigens hebben de afbeeldingen in de nieuwsbrief geen link met facebook maar juist naar het blogartikel. Zolang je daar dus niet inlogt met een Facebook account (of als je dat niet hebt) dan staat het dus gewoon los van elkaar. Het klopt inderdaad dat je alleen kunt reageren op een Simyo blog met een facebook account, de reden hier achter is omdat we het niet te makkelijk wilde maken om te reageren. Om te voorkomen dat de kwaliteit superlaag zou zijn. 

 

En om de hoofdvraag nog te beantwoorden zijn we geen mantelorganisatie van Facebook. :blush:

 

Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben, mocht ik je ergens anders mee kunnen helpen dan hoor ik het graag!

 

Thanks Friesian en Scotsman!

 

Groetjes,

Daisy

 

Reputatie 7
Badge +5

Ik zou ook graag zien dat Simyo op de blogs een reactiemogelijkheid heeft zonder daarvoor aan Facebook vast te zitten. Zoals Jan Explorer, probeer ik niet zoveel het product te zijn. Ik probeer zelfs te “Google minderen” hoewel dat laatste vrij lastig is met een Android toestel.

Maar ik snap best dat Simyo daar weinig zin in heeft; Kost ontwikkeltijd en kosten voor praktisch geen doel. Misschien kunnen we op het forum “Het grote Simyo blog”-topic (of forum-board) starten. Dan posten we daar wanneer er een nieuw blog is en kunnen we als forum gebruikers op die manier onze reacties kwijt?

 

He Groentjuh,

 

Als daar behoefte aan is, goed idee!

Reageer