Sticky

4G voor alle Simyo Sim Only gebruikers

  • 14 mei 2018
  • 4 reacties
  • 418 Bekeken

Reputatie 6
Badge +4
Hallo iedereen,

Vanaf maandag 11 juni maakt iedereen met een Simyo Sim Only abonnement automatisch gebruik van het supersnelle 4G netwerk. Hieronder leggen we uit waarom iedereen overgaat naar 4G en wat je moet doen om 4G te gebruiken.

Waarom stappen we over op 4G?
Nadat we in 2014 begonnen zijn met 4G zien we dat steeds meer klanten hier gebruik van maken. 4G is dan ook de nieuwe standaard geworden voor mobiel internet en heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van 3G.

• 4G is veel sneller dan 3G
• Het 4G signaal is veel stabieler dan dat van 3G.
• Het signaal zorgt ervoor dat je ook binnenshuis goed bereik hebt.

Genoeg redenen dus om over te gaan op 4G!

Om te kijken hoe we jou als Sim Only gebruiker het beste hierover kunnen informeren hebben we twee onderzoeken gedaan. Het eerste vond plaats hier op het forum, de 4G test. Veel testers waren positief verrast over 4G en het gebruiksgemak hiervan. Voor het tweede onderzoek hebben we telefonisch contact gezocht met klanten die nog geen 4G gebruikten. Hieruit kwam naar voren dat sommige Sim Only gebruikers 4G nog niet hadden aangezet in de veronderstelling dat ze met 4G meer data verbruiken. Uit beide onderzoeken is ook gebleken dat niet iedereen een 4G-ready telefoon heeft en dat velen 4G niet wisten dat 4G gratis is.

Wat moet ik doen om 4G te kunnen gebruiken?
Zodra je overgezet bent op het 4G netwerk dan wil je 4G natuurlijk direct gaan gebruiken. Hieronder lees je wat je moet doen om 4G te gaan gebruiken.

Stap 1: Controleer via deze link of jouw telefoon 4G geschikt is voor 4G. Staat jouw telefoon er (nog) niet tussen? Dan blijf je internetten via het 3G netwerk zoals je nu ook doet. Als je smartphone wel in de lijst staat en geschikt is voor 4G, ga dan verder naar stap 2.

Stap 2: Stel de netwerkmodus van je telefoon in op 4G of LTE zoals 4G ook wel wordt genoemd. In de handleiding van je telefoon lees je hoe dat werkt. Op deze pagina kun je de handleiding van de meest gebruikte telefoons terugvinden.

Stap 3: Kijk of alle instellingen voor mobiel internet (de APN-instellingen) goed in je telefoon staan. De juiste instellingen voor jouw telefoon vind je hier.

Stap 4: Geniet van nog stabieler en sneller mobiel internet, zelfs binnenshuis!

Dit topic is gesloten omdat het een kopie is. Heb je nog vragen over 4G of het instellen van je telefoon? Reageer dan in dit topic. We helpen je dan graag verder.

Groetjes,
ThomasDit topic is gesloten. Je kunt geen reactie achterlaten.

4 reacties