Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Versneld nummer overzetten wegens diefstal telefoon


Hallo,

Mijn telefoon is 2 weken geleden gestolen.
Ik had een sim-only abonnement bij Simyo en heb de simkaart direct geblokkeerd.
Ik was op zich heel tevreden met Simyo, maar ik vond hier geen telefoon naar mijn wens.

Nu heb ik een nieuw abonnement met telefoon afgesloten bij een andere provider.
Het toestel wordt over een paar dagen geleverd.

Hoe kan ik nu zo snel mogelijk weer over mijn nummer beschikken.

Ik zit er erg om verlegen, omdat ik voor mijn werk bereikbaar moet zijn.

Groet,
Gerrit
icon

Beste antwoord door Alex 3 april 2014, 16:59

Welkom op het forum GerritC,Jammer dat je ons gaat verlaten, maar ik snap je beweegredenen 😞. Helaas verkopen wij niet zoveel telefoons als andere partijen. Je kunt je telefoonnummer van Simyo over laten zetten naar je nieuwe provider, mits je nieuwe provider je ook de mogelijkheid biedt om achter af nummerbehoud aan te vragen. Je hebt bij ons een maandelijks opzegbaar contract, dus wij kunnen je helaas niet tegen houden 😉.Je zal de nummerbehoud aanvraag echter wel moeten aanvragen bij je nieuwe provider. Dus je zou even contact met hen moeten opnemen.Heb ik je vraag zo beantwoord?Groetjes,Alex
Bekijk originele reactie

13 reacties

Reputatie 5
Badge +10
Welkom op het forum GerritC,

Jammer dat je ons gaat verlaten, maar ik snap je beweegredenen 😞. Helaas verkopen wij niet zoveel telefoons als andere partijen. Je kunt je telefoonnummer van Simyo over laten zetten naar je nieuwe provider, mits je nieuwe provider je ook de mogelijkheid biedt om achter af nummerbehoud aan te vragen. Je hebt bij ons een maandelijks opzegbaar contract, dus wij kunnen je helaas niet tegen houden 😉.

Je zal de nummerbehoud aanvraag echter wel moeten aanvragen bij je nieuwe provider. Dus je zou even contact met hen moeten opnemen.

Heb ik je vraag zo beantwoord?

Groetjes,

Alex
Dank voor je reactie.
ik zal contact opnemen met mijn nieuwe provider.
Wellicht tot over 2 jaar.

Groet,

Gerrit
Badge +8
Hoi GerritC,

Dat hopen we wel 🙂 Zie je dan..

Groetjes,
Charlene
Euhm, ik heb toch nog een vraagje.

Mijn nieuwe provider (Hollandsnieuwe) geeft aan dat mijn aanvraag voor nummerbehoud is geweigerd, omdat mijn nummer nog niet is vrijgegeven door jullie, omdat de contracttermijn nog niet is verstreken. Kan zijn dat ik de overzetdatum te vroeg heb gezet.

Is er een manier om dit snel te regelen?

Ik kan nu al geen gebruik meer maken van mijn abonnement bij jullie omdat ik de simkaart niet meer heb, maar ik weet dat ik zal deze maand toch wel moet betalen.

Ik werk als systeembeheerder in een ziekenhuis en moet beslist bereikbaar zijn in noodgevallen.

Bvd voor jullie medewerking.

Gerrit
Badge +8
Hoi GerritC,

Dat komt door de opzegtermijn van een maand. Welke datum had je gekozen?
Vanaf 1 mei zal je je nummer mee kunnen nemen. Eerder wordt je nummer inderdaad niet vrij gegeven.
Sorry dat we daar eerder niet bij stil hebben gestaan.
Je kunt ervoor kiezen om tot die tijd een vervangende simkaart te gebruiken. Die bestel je op Mijn Simyo, onder Mijn Instellingen & Simkaart en heb je binnen 2 werkdagen in huis. Dan heb je je nummer weer beschikbaar tot de tijd dat het wordt overgezet. Je bestelt dan het beste eerst de nieuwe sim, zodat je bij de aanvraag nummerbehoud het juiste simkaartnummer kunt doorgeven.

laat je even weten of dat een oplossing is?

Groetjes, Charlene
Hoi Charlene,

Ik heb nu een nieuw verzoek bij mijn nieuwe aanbieder ingediend. Ik had inderdaad een te vroege datum gekozen.
Wel jammer dat dat zo lang gaat duren.

Een vervangende simkaart is geen oplossing voor mij, omdat ik ondertussen mijn tijdelijke nummer in gebruik heb genomen, dus ook bij mijn nieuwe aanbieder al aan het betalen ben. Op mijn werk is nu dat nieuwe nummer tijdelijk ingesteld bij de SMS-authenticatie voor toegang op het netwerk.

De vervangende kaart zou voor mij alleen maar extra kosten opleveren.

Dank voor de informatie.

Groet,
Gerrit
Badge +8
Hoi GerritC,

Ja, dan is het niet zo handig inderdaad. Normaal begint je nieuwe abonnement pas als je nummer overgaat. Je had dus even een vervangende sim kunnen gebruiken tot het nummerbehoud inging. Maar ik snap ook dat het wel een korte periode is.
Erg jammer van de diefstal. Dat maakt alles ingewikkelder.. :(
Nog een paar weekjes te overbruggen, succes daarmee.

groetjes, Charlene
Hoi,

Ik heb nogmaals nummerbehoud aangevraagd, ingangsdatum 1 mei, maar ik krijg weer een bericht terug dat mijn abo bij jullie nog niet is afgelopen.

Moet ik een maand vanaf nu tellen, of per het einde van de maand?

Groet,
Gerrit
Reputatie 5
Badge +11
Hi GerritC,

Samen met onze afdeling Nummerbehoud ben ik gaan kijken welke aanvragen er zijn gedaan voor jou nummer, maar wat schetst onze verbazing: Er is helemaal nog geen aanvraag ingediend bij ons. En dus ook niet afgekeurd 😕
Zou je bij Hollandsnieuwe nog eens na willen vragen of ze écht nummerbehoud hebben aangevraagd?
Vreemd...
Dank voor het uitzoeken.
Ik ga meteen contact opnemen met Hollansnieuwe
Badge +8
Ok, GerritC,

Check dan ook goed of ze echt het juiste nummer opgeven :)

Groetjes, Charlene
Hoi Charlene,

Je hebt het goed gezien, ik had het verkeerde nummer doorgegeven.
Hun antwoord maakte me dat echter niet duidelijk en bij opnieuw aanvagen stond het nummer vooringevuld.

Ik zal het nog eens proberen met het goede nummer.
Dank voor de tip.
Gerrit
Badge +8
Hoi GerritC,

Da's ervaring, hè 😉 Dat wordt haast nooit gecontroleerd.
Ok, succes ermee.

Groetjes, Charlene

Reageer