Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

 • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Afzien van nummerbehoud

 • 5 oktober 2012
 • 19 reacties
 • 2033 Bekeken

 • Startend Simyaan
 • 2 reacties
Geachte heer/mevrouw,

Ik ben overgestapt van een prepaid (niet Simyo) naar een sim only abonnement. Ik heb hierbij nummerbehoud aangevraagd. Deze werd afgewezen omdat het sim kaart nummer onjuist zou zijn. Nu wil ik graag afzien van mijn nummerbehoud en zo snel mogelijk binnen mijn bundel gaan bellen. Aangezien ik contact op moet nemen hiervoor met klantenservice en jullie telefonisch erg moeilijk te bereiken zijn, doe ik het via deze manier. 

Graag zo spoedig mogelijk een reactie. 

Bij voorbaat dank Tyson.
icon

Beste antwoord door Wayne 10 oktober 2012, 16:57

Hey Tyson,Excuses voor de vertraging. Jouw abonnement is reeds in gegaan per 08-10.
Bekijk originele reactie

19 reacties

Badge +2
Beste Tyson,

Wij zullen de aanvraag voor nummerbehoud maandag voor je annuleren en je bundels activeren. Je zal van ons een mail ontvangen als je abonnement is ingegaan.

Groetjes,

Arie
Bedankt voor de reactie Arie. Helaas is het vandaag maandag en ik heb ik geen mail van jullie ontvangen dat mijn abonnement is ingegaan.

Tyson.
Inmiddels alweer woensdag en nog steeds geen mail gehad. Is mijn abonnement nu al ingegaan of niet?

Tyson
Reputatie 2
Badge +1
Hey Tyson,

Excuses voor de vertraging. Jouw abonnement is reeds in gegaan per 08-10.
Reactie verplaatst
Ik zou ook af willen zien van mijn nummerbehoud, zodat ik van mijn bundel gebruik kan gaan maken. Hoe doe ik dit en vanaf wanneer kan ik mijn bundel dan gebruiken?
Reputatie 6
Badge +10
Hoi SJML,

Leuk je op het forum te zien 🙂

Op verzoek heb ik je bundels laten activeren door onze nummerbehoud afdeling. Je kunt vanaf dit moment binnen je bundels bellen en internetten. Je simkaart is ook al actief, dus je hoeft alleen je simkaart in je telefoon te stoppen en off you go 😉

Mocht je hier nog vragen over hebben, hoor ik dat graag van je!
Ik zou ook af willen zien van mijn nummerbehoud, zodat ik van mijn bundel gebruik kan gaan maken. Hoe doe ik dit en vanaf wanneer kan ik mijn bundel dan gebruiken? Sorry dat ik dit kopieer
Badge +6
Hoi Dannynijsing, welkom op het forum van Simyo! :)

Ik zie dat je inmiddels al geholpen bent en je abonnement nu actief is 🙂
Hallo Simyo,
Ik heb een aanvraag gedaan voor nummerbehoud vna een niet-Simyo abbonement naar een Simyo abbonement.
Ik zou graag deze aanvraag annuleren. Kan dit via jullie?
groetjes Gijs
Reputatie 5
Badge +11
Hoi GijsLeenarts97, wat leuk dat je je vraag op het forum stelt :)

Je kunt je nummerbehoud inderdaad laten annuleren.
Ik wil voordat ik dat regel graag nog wel van je weten of we je bundel nu moeten activeren, of dat je wilt afzien van je bestelling.

Kun je me dit laten weten?
Hoi GijsLeenarts97, wat leuk dat je je vraag op het forum stelt :)

Je kunt je nummerbehoud inderdaad laten annuleren.
Ik wil voordat ik dat regel graag nog wel van je weten of we je bundel nu moeten activeren, of dat je wilt afzien van je bestelling.

Kun je me dit laten weten?


Ik zou graag de bundel willen activeren.
Weten jullie of ik mijn oude abbonement dan opnieuw zou moeten opzeggen, of blijft dat gewoon zoals het nu is?
Groetjes Gijs
Reputatie 5
Badge +11
Hoi GijsLeenarts97,

In je gegevens zie ik dat je hier vandaag ook over hebt gebeld.
Je bundels worden vandaag actief en je nummerbehoud komt te vervallen.

Dit houdt ook in dat wij je oude abonnement niet voor je opzeggen. Dat zul je dus nog zelf even moeten doen.
L.S.
Mij aanvraag tot nummerbehoud is afgewezen.
Derhalve zou ik van nummerbehoud willen afzien en het toegekende tijdelijk nummer als definitief willen gebruiken.
Wilt U mijn bundels nu z.s.m. aktiveren?
Met dank en vriendelijke groet,
Antoinetta
Reputatie 6
Badge +10
Hoi Antoinetta, welkom op het Simyo forum 🙂

Op jouw verzoek heb ik dit meteen doorgezet naar onze nummerbehoud afdeling, waarna ze je bundels hebben geactiveerd 🙂. Je kunt vanaf vanavond 18.00 (na het uit/aan zetten van je telefoon) gebruik maken van je bundels!

Let op, als je nummerbehoud annuleert, dien je zélf je huidige contract op te zeggen bij je vorige provider.

Welkom bij Simyo! 😃
Voor mij hetzelfde recept als Antoinetta.
Mijn aanvraag tot nummerbehoud is ook afgewezen en wil daardoor mijn aanvraag tot nummerbehoud annuleren en het huidige toegewezen nummer gebruiken.
Ik heb dan geen bundel maar gewoon prepaid. Maar dat zal geen probleem zijn denk ik.
Alvast bedankt!
Reputatie 3
Badge +7
Hoi Levi,

Welkom op ons forum! Wat fijn dat je de juiste plek hebt gevonden om je vraag te stellen.:)

Ik heb je aanvraag nummerbehoud laten annuleren. Voor jou geldt inderdaad niet het gedeelte van je bundels die geactiveerd hoeven te worden. Wel wil ik je vragen om net als Antoinetta je eventuele vorige contract zelf te beëindigen.

Kun jij na het plaatsen van je simkaart ook je toestel eens uit en aan zetten? Dan kun je aan de slag.

Werkt alles?
Beste Ruud,

Bedankt voor de hulp.
Alles werkt naar behoren!

Mvg,
Levi
Reputatie 3
Badge +7
Hoi Levi,

Graag gedaan, ook namens -Ruud.

Ik wens je veel plezier met je nieuwe aansluiting.

Reageer