Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Sticky

De Simyo nieuwsbrief. Wat wil jij er in terug zien?


Reputatie 5
Badge +10
  • Oud Community Manager
  • 6701 reacties
Hoi allemaal,

Uit de reacties in het topic 'Wil je vaker wat van ons horen?' bleek dat er behoefte was vanuit de Simyo bellers om vaker informatie te krijgen van Simyo, mits deze informatie relevant is. Mede op basis van deze reacties is het idee ontstaan om een nieuwsbrief (per e-mail) uit te gaan brengen. Het idee is om in deze nieuwsbrief officieel nieuws te brengen, onderwerpen uit ons Simyo blog te belichten en andere punten die voor jou relevant zijn onder de aandacht te brengen. Je kunt hierbij denken aan nieuws over 4G, nieuwe bundels, verlaging van prijzen/tarieven, tips voor je iOS of Android telefoon, handige apps etc.

We vinden het erg belangrijk om deze nieuwsbrief zo relevant mogelijk voor onze bellers te maken. Daarom zijn we erg benieuwd welke onderwerpen jij graag in de nieuwsbrief zou willen terugzien.

Je kunt stemmen via de poll of door je reactie in dit topic achter laten. Door met ons mee te denken en je reactie hier te plaatsen maak je ook nog eens kans op een overheerlijke simtaart (we geven er 3 weg).

Welke onderwerpen zou jij graag terug willen zien?

Wat voor rubriek wil jij graag terug zien in de nieuwsbrief?


17 reacties

Reputatie 7
Op zich geen gek idee, maar het is dan natuurlijk wel wéér een e-mail en wéér een 'nieuwsbron'.

NB Ik heb niet gestemd.
Reputatie 5
Badge +10
Hoi RicoK,

Bedankt voor je reactie. Goed en terecht punt. We sturen zelf liever zo min mogelijk e-mails naar klanten. De nieuwsbrief zou er voor kunnen zorgen dat we niet een aparte e-mail hoeven te sturen om de vernieuwing van de Simyo app aan te kondigen (zoals in januari) of een e-mail over Vriendendeal. We kunnen door het sturen van een nieuwsbrief dus meerdere boodschappen bundelen. Het ontvangen van de nieuwsbrief is ook niet verplicht.

E-mails over tariefwijzigingen (bijv. de tarieven voor in het buitenland wijzigen) zijn wel verplicht. Hierover moet Simyo haar klanten informeren via een aparte e-mail.

Ben toch wel benieuwd naar wat jij stemt :)

Groetjes,

Alex
Reputatie 7
Helder. Ik zal mijn stem uitbrengen.
Reputatie 4
Badge +8
Beste Alex,

Als vaste forum bezoeker, wil ik ook even reageren op de nieuwsbrief.
Ik vind het een zeer goed idee, aangezien je dan een complete nieuwsvoorziening hebt waarin alle belangrijke zaken worden besproken, zoals de punten waarop je kunt stemmen.
Het is een goede stap vanuit Simyo, waar ik alleen maar mijn waardering over kan geven.
Aangezien je maar voor 1 keuze kunt kiezen bij het stemmen, wil ik hierbij toch nog even apart vermelden, dat ik de overige punten ook relevant vind voor in de nieuwsbrief.
Het moet een zo'n compleet mogelijk nieuwsbrief worden, van Simyo voor Simyo klanten!

Zodra hij gelanceerd gaat worden, zal ik mij zeker abonneren op deze nieuwsbrief.
Reputatie 5
Badge +10
Hoi MichD,

Leuk dat je meedenkt. Het is helaas niet mogelijk om meerdere opties te kiezen in de poll, maar dat betekent niet dat we in de nieuwsbrief slechts 1 onderwerp terug laten komen. Je mag dus ook je andere gewenste rubrieken in een reactie plaatsen. Ik tel in ieder geval alvast 1 abonnee :)

Groetjes,

Alex
Prima idee
Reputatie 5
Badge +10
Hoi Alex,

Mogelijk binnen Mijn Simyo dan de optie maken of ze hem wel of niet willen ontvangen.

Ik vind dat de nieuwsbrief iets moet bevatten over Simyo.
Actueel nieuws. Bijvoorbeeld van het nieuwe rekening nummer, of een verandering in de Simyo App.
Maar ook een tip over dataverbruik kan er zeker in.
Reputatie 7
Ik zie dat de laatste post in dit topic al weer van 5 maanden geleden dateert. Anything news yet?
Vind het een goed idee, ruime aanbod van nieuws, en alle wetenswaardigheden van Simyo, ook als daar de behoefte is, antwoorden en vragen te kunnen plaatsen, dat geeft alle ruimte onderling. Wens jullie op deze weg ook heel veel succes.

Groetjes; Evert Mulder.
Reputatie 5
Badge +10
Ik zie dat de laatste post in dit topic al weer van 5 maanden geleden dateert. Anything news yet?

Hoi RicoK,

Er is even wat minder aandacht besteed aan het eventueel uitbrengen van een nieuwsbrief. Het staat nog steeds op de agenda, maar een aantal projecten hebben de afgelopen maanden voorrang gekregen. We willen er nog wel graag aan beginnen, maar het staat nog wel steeds in de kinderschoenen.

Als ik een update heb, laat ik het uiteraard weten.

Vind het een goed idee, ruime aanbod van nieuws, en alle wetenswaardigheden van Simyo, ook als daar de behoefte is, antwoorden en vragen te kunnen plaatsen, dat geeft alle ruimte onderling. Wens jullie op deze weg ook heel veel succes.

Groetjes; Evert Mulder.


Bedankt voor je reactie Evert. Zoals je hierboven kunt lezen, moeten we de inhoud nog bepalen. Dus jouw reactie komt goed van pas!

Groetjes,

Alex
Reputatie 4
Badge +8
Ik heb "anders" gestemd.
Wil namelijk meerdere keuzes maken en dat lukt niet.

Ik kies voor de eerste drie,
Informatie over gadgets en
ontwikkelingen binnen Simyo.
Reputatie 6
Badge +10
Ik stem voor een column van koorelle 🙂.
Reputatie 4
Badge +8
Ik stem voor een column van koorelle 🙂.
Hahahahahaha!!!
humor!:D:D
Reputatie 6
Badge +10
'We bespreken vandaag de FOTO VAN DE WEEEK!' 😃
Reputatie 6
Badge +10
Wat denk je er van, Alex?
Reputatie 4
Badge +8
Ik duik onder denk ik... 😛
Reputatie 6
Badge +10
Oke, fair enough 😉.

Reageer