.

Beantwoord

Waarom kan ik niet meer op openbare wifi netwerken?

  • 7 August 2017
  • 9 reacties
  • 14014 Bekeken

Als ik wifi wil ontvangen bij McDonalds, de Beijenkorf of in de trein moet je dat bevestigen op de pagina van de organisatie. Die bevestigings-pagina komt meestal automatisch in beeld. Bij mij niet meer sinds enkele weken. Mijn gsm (samsung galaxy s5) ziet dat er een wifi verbinding is, maakt ook contact met wifi en laat dan een bericht van Google zien. Deze site is niet bereikbaar. www.Google heeft de verbinding verbroken. Zie bijgevoegd screenshot. Als er geen bevestiging nodig is dan functioneert wifi prima. Wie helpt mij van dit probleem af?
icon

Beste antwoord door Groentjuh 7 August 2017, 22:50

Bekijk originele reactie

9 reacties

Heb je al eens bij details gekeken?

Openbare wifi netwerken zijn trouwens onveilig, maar dat terzijde.
Dank voor de reactie. Waar bij details bedoel je?
Reputatie 7
Badge +9
Gaat het wel goed als je probeert nu.nl te bezoeken (Google gebruikt https en nu.nl gebruikt http)? Captive portals kunnen https niet herschrijven.
In dat plaatje staat details. Dus in de melding die je krijgt.
Dank voor de reactie Groentjuh. Ik kan overal op inloggen. Internet functioneert prima. Ik kan alleen niet op bevestigings pagina komen. Dan komt de Google melding dat het is afgebroken.
Dag Ray, dat zal ik doen zodra ik gebruik kan maken van wifi met een bevestigingspagina.
Dag Ray, Bij details staat dat ik de kabels moet controleren en het apparaat opnieuw moet starten.
Reputatie 7
Badge +9
Dank voor de reactie Groentjuh. Ik kan overal op inloggen. Internet functioneert prima. Ik kan alleen niet op bevestigings pagina komen. Dan komt de Google melding dat het is afgebroken.
Zo'n hotspot kan een httpS-verbinding niet aanpassen om je naar de bevestigingspagina te sturen. Daarom raad ik aan om nu.nl te gebruiken hiervoor. Dat is kort om te typen en nu.nl gebruikt geen httpS, maar http (zonder s!). Zo'n http antwoord kan worden aangepast door de bevestigingspagina om je naar de bevestigingspagina te sturen.

Die fout naar google krijg je doordat de hotspot jouw https-verbinding afkapt, omdat je nog moet bevestigen!
Reputatie 7
Badge +10
Hi Kees-S,

Welkom op het Simyo Forum!

Wat jammer dat het niet altijd lukt om je aan te melden op een openbaar wifi-netwerk! Ik raad je inderdaad aan om het te proberen door naar een website zoals NU.nl te surfen. Maakt dit een verschil?

Ook wil ik je dit artikel aanraden. Je kunt hier meer lezen over openbare netwerken.

Laat je het weten?

@ Ray en Groentjuh, dank voor het meedenken!

Groetjes,
Jihane

Reageer