Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom kan ik geen data roamen in Roemenië?

  • 1 februari 2017
  • 10 reacties
  • 381 Bekeken

Ik ben vorige maand in Polen geweest.
Daar kon ik gewoon internetten op mijn telefoon.
Gisteren aangekomen in Roemenie, maar wat ik ook doe (roaming aan/uit. andere provider kiezen, mobile data aan/uit) niks helpt en ik blijf zonder dataverbinding zitten...
Iemand een idee?
icon

Beste antwoord door Caspar 2 februari 2017, 12:55

Hoi ferenc,

Welkom op 't forum :)

Wat vervelend dat je niet kan internetten in Roemenië terwijl het in Polen geen probleem was!

Het lijkt er op dat alles goed staat, maar dat je op een verkeerd netwerk zit. Kun je eens een ander netwerk selecteren? Dit kan je handmatig doen in je instellingen bij mobiele netwerken.

Kan je dan wel weer internetten?

@Friesian bedankt voor je hulp!

Groetjes,
Caspar
Bekijk originele reactie

10 reacties

Ter controle, internet in het buitenland staat aan op mijn simyo?
Jazeker.
Reputatie 5
Badge +9
Hoi ferenc,

Welkom op 't forum :)

Wat vervelend dat je niet kan internetten in Roemenië terwijl het in Polen geen probleem was!

Het lijkt er op dat alles goed staat, maar dat je op een verkeerd netwerk zit. Kun je eens een ander netwerk selecteren? Dit kan je handmatig doen in je instellingen bij mobiele netwerken.

Kan je dan wel weer internetten?

@Friesian bedankt voor je hulp!

Groetjes,
Caspar
Raar. Jullie markeren een suggestie als 'het antwoord' terwijl die duidelijk eindigt met een vraag.
Als jullie mijn originele vraag hadden gelezen, had je ook al kunnen zien dat ik uiteraard andere netwerken had geprobeerd, zonder resultaat.
Daarom mijn wedervraag, om wat tijd te besparen:
Jullie weten dus dat ik een verkeerd netwerk gebruik. Welk Netwerk is wel geschikt uit deze lijst:
RO ORANGE 4G
orange 3G
RO ORANGE 2G
TELEKOM.RO 2G
RO Dig.Mobil 4G
RO Vodafone RO 2G
RO Digi.Mobil 3G
22606 3G
RO Vodafone RO 3G
RO Vodafone RO 4G
Net de hele lijst afgelopen. Een paar geven de melding 'kan niet mee verbinden'.
Als ik wel kan verbinden heb ik (zoals ik al eerder schreef) geen telefoon en/of geen dataverbinding.
RO ORANGE 4G - kan verbinden wel telefoon geen data
orange 3G - kan verbinden, wel telefoon, geen data
RO ORANGE 2G - kan verbinden, wel telefoon, geen data
TELEKOM.RO 2G - kan verbinden, wel telefoon, geen data
RO Digi.Mobil 4G - kan niet verbinden
RO Vodafone RO 2G - kan niet verbinden
RO Digi.Mobil 3G - kan verbinden, wel telefoon, geen data
22606 3G - kan verbinden, wel telefoon, geen data
RO Vodafone RO 3G - kan niet verbinden
RO Vodafone RO 4G - kan niet verbinden
Reputatie 6
Badge +7
Hoi ferenc,

Balen dat je nog steeds niet kunt internetten in Roemenië! :(

Op het moment dat wij een oplossing aanbieden, dan markeren wij 'm altijd als antwoord. Dit komt omdat dit antwoord een uitkomst kan bieden aan een klant met hetzelfde probleem. De capslock in je tekst heb ik trouwens aangepast, omdat dit als ongewenst wordt ervaren door onze forum-leden.

Ik heb zojuist contact opgenomen met onze netwerkspecialisten om na te gaan met welk netwerk je zou moeten kunnen internetten. Volgens mijn collega's kan dit met Vodafone, Telekom, RCS en Orange. Ik zie dat je inmiddels drie van deze netwerken al hebt uitgeprobeerd. Mogelijk is RCS niet voor jou zichtbaar, omdat je hier lokaal geen bereik hebt.

Gek genoeg zien wij op het netwerk ook niet dat je contact hebt gemaakt met het internet. Dit betekent dat je APN instellingen niet goed staan op je telefoon, waardoor dit contact niet mogelijk is. Hierom adviseer ik je om je internetinstellingen te controleren. Klik hier voor de juiste instellingen.

Kun je mij laten weten of het lukt op deze manier?

Groetjes,
Asma
Bedankt voor deze tip, het heeft gewerkt. Ik heb in 'Acces Pont Names" het actieve APN omgezet van KPN/Hi 4G LTE Mobiel Internet naar KPN/Hi Mobiel Internet. Nu kan ik online, Moet ik dat, eenmaal terug in NL weer ongedaan maken?
Reputatie 5
Badge +9
Hoi ferenc,

Mooi dat het nu werkt! Als je in Nederland gewoon 4G gebruikt, zul je dat dan weer moeten omzetten inderdaad. Heb je hier nog vragen over?

Groetjes,
Caspar
Ik gebruik (zoals jullie denk ik kunnen zien in mijn gegevens) geen 4G, waarom dit wel zo stond ingesteld weet ik ook niet. Blijkbaar is dat de standaard, en gaf dat eerder, in Polen, toevallig geen problemen.

Groet
Ferenc
Badge +7
Hoi ferenc,

Ik zie dat je inderdaad geen 4G hebt. Soms is het handiger om in Nederland je telefoon op 4G in te stellen, omdat je op sommige plekken dan een betere verbinding hebt dan wanneer je telefoon op 3G ingesteld staat. Misschien is dit bij jou ook het geval geweest. Als je straks weer in Nederland bent, kun je kijken welke instelling voor jou het beste werkt.

Nederland loopt voorop wat betreft zijn 4G netwerk. In het buitenland is er in mindere maten of in sommige landen helemaal geen 4G netwerk beschikbaar. Daarom kan het per land verschillen of je 4G instelling wel werkt, of niet.

Het is in ieder geval heel fijn dat je weer kunt internetten in het buitenland. Ik wens je nog heel veel plezier daar :)

Groetjes,
Samantha

Reageer