Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Kunnen jullie mij helpen met deze kosten?

  • 20 augustus 2020
  • 4 reacties
  • 175 Bekeken

Geachte servicedienst,

Inmiddels voor de tweede maal aan het typen wegens ongemak van het gebruik van deze site.:joy:

Ik ben een actieve man van 70 jaar oud. En heb reeds 5 jaar (tot volle tevredenheid) een abonnement bij simyo.

Echter stortte de wereld afgelopen weekend voor mij in. Een nachtmerrie overkwam mij. 

Wegens overschrijding van internet tegoed is mijn simkaart 3 maal geblokkeerd. En werd mij medegedeeld dat ik een factuur mag verwachten van 400 euro. Naar simyo bellen was en is niet meer mogelijk wegens de blokkering van de simkaart. Na heeeeel lang zoeken en proberen nu via deze voor mij onmogelijke weg om  te komen tot een verzoek om clementie en coulance van simyo ten aanzien van de horror  factuur. 

Ik weet inmiddels dat ik zelf een tekortkoming heb gemaakt. Ik woon in een buitengebied waar de internet snelheid zeer laag is EN REGELMATIG WEGVALT EN DAN WEER OPSTART.  Ik heb de fout gemaakt mobiel internetten aan te laten terwijl ik thuis was. Om 22 u ben ik naar bed gegaan en heb via kanaal digitaal journaal gezien. Enkele malen viel wifi uit. En BLIJKT NU STARTE VIA MOBIEL INTERNET WEER OP. Ben in slaap gevallen na een half uur. Met als gevolg open tv kanaal via internet mobiel in de lucht bleef. Hierop heeft simyo correct gereageerd door na hoge kosten te blokkeren. Echter heb ik 3 maal bericht ontvangen (terwijl ik sliep) maar de teller is waarschijnlijk (na de eerste keer) wel door gegaan. Wat doorging tot 400 euro. 

Ik verzoek dan ook gebruik te mogen maken van uw coulance regeling en de kosten kwijt te schelden en mij in de gelegenheid te stellen mijn abonnement aan te passen (naar onbeperkt bellen en internet) zodat ik nooit meer buiten  de bundel kan opereren. 

Met vriendelijke groet een gestreste man 

icon

Beste antwoord door Groentjuh 20 augustus 2020, 14:07

Ten eerst: Welkom op het forum! Laat ik gelijk wat handige dingen over het forum delen. Op het forum zijn meerdere soorten gebruikers waaronder: Forum experts (= behulpzame klanten) en Moderatoren (= Simyo medewerkers)

Het is goed dat je weet/hebt ontdekt waardoor het verbruik is opgetreden. Mocht u ooit nieuwsgierig zijn, dan kunt u met de instructies in dit blog meestal achterhalen waar uw MBs voor gebruikt zijn.

Daarnaast is het goed om te weten dat vele toestellen ook opties hebben om het aantal MBs dat ze verbruiken kunnen beperken. In dit blog kunt u lezen hoe u dat kunt doen. Mogelijk is het handig dat u dat blog leest en waar mogelijk uitvoert.

Omdat uw aansluiting is geblokkeerd wil ik ook graag dit artikel delen. Hierin wordt de hoogverbruik blokkade uitgelegd.

Helaas biedt Simyo alleen onbeperkt bellen/SMSen aan en geen onbeperkt data. De grootste bundel is nu 15 GB. Met Simyo compleet is 30GB mogelijk. Daarom raad ik aan om toch de instellingen op uw toestel met behulp van de eerder genoemde blogs aan te passen, om te hoog dataverkeer te beperken.

Als Forum expert/behulpzame klant kan ik natuurlijk geen toezeggingen doen betreffende coulance. Daarvoor zal een moderator (per privébericht of email) contact met u opnemen, indien u in aanmerking komt voor coulance.

Bekijk originele reactie

4 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Ten eerst: Welkom op het forum! Laat ik gelijk wat handige dingen over het forum delen. Op het forum zijn meerdere soorten gebruikers waaronder: Forum experts (= behulpzame klanten) en Moderatoren (= Simyo medewerkers)

Het is goed dat je weet/hebt ontdekt waardoor het verbruik is opgetreden. Mocht u ooit nieuwsgierig zijn, dan kunt u met de instructies in dit blog meestal achterhalen waar uw MBs voor gebruikt zijn.

Daarnaast is het goed om te weten dat vele toestellen ook opties hebben om het aantal MBs dat ze verbruiken kunnen beperken. In dit blog kunt u lezen hoe u dat kunt doen. Mogelijk is het handig dat u dat blog leest en waar mogelijk uitvoert.

Omdat uw aansluiting is geblokkeerd wil ik ook graag dit artikel delen. Hierin wordt de hoogverbruik blokkade uitgelegd.

Helaas biedt Simyo alleen onbeperkt bellen/SMSen aan en geen onbeperkt data. De grootste bundel is nu 15 GB. Met Simyo compleet is 30GB mogelijk. Daarom raad ik aan om toch de instellingen op uw toestel met behulp van de eerder genoemde blogs aan te passen, om te hoog dataverkeer te beperken.

Als Forum expert/behulpzame klant kan ik natuurlijk geen toezeggingen doen betreffende coulance. Daarvoor zal een moderator (per privébericht of email) contact met u opnemen, indien u in aanmerking komt voor coulance.

Reputatie 5
Badge +4

Hoi Nachtmerrie, 

Welkom op ons forum!

Ik vind het erg vervelend dat je zo verrast bent door de in rekening gebrachte kosten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! :disappointed_relieved:

Zo te zien heeft @Groentjuh (dank!) je al goed voorzien van informatie 😊 Ondanks dat je precies weet wat de oorzaak is geweest, adviseer ik je om die artikelen waar hij naar verwijst goed door te lezen!

We begrijpen dat het niet je intentie was om deze hoge kosten te maken dus we komen je graag eenmalig tegemoet. Ik stuur je gelijk even een privéberichtje hierover 😇

Kunnen we je in de tussentijd nog ergens anders mee helpen? 

Groetjes, 
Bas

Hallo allemaal en in bijzonder de reageerders,

Heb inmiddels van simyo bericht ( Bas en Sofhie ) ontvangen. Totale kwijtschelding van de factuur. Met alleen betaling van de werkelijke kosten 30 euro en ook nog eens 1000 mb gratis internet ontvangen. 

Hulde aan het serviceteam van simyo. 

 

En hartstikke dank voor het begrip en de coulance oplossing. 

 

Reputatie 5
Badge +4

Hoi Nachtmerrie, 

Graag gedaan! Fijn dat we er toch een mooie dag van hebben kunnen maken voor je 😉

Mocht je ondanks alle tips van Groentjuh nog vragen hebben (mag ook over wat anders natuurlijk) dan weet je ons te vinden 😃

Groetjes, 
Bas

Reageer