Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Zijn de APN Instellingen in 2020 nog up-to-date?

  • 2 juli 2020
  • 9 reacties
  • 920 Bekeken

Badge

Goede dag.
Vreemd, maar waar: nergens op de website van Simyo zijn de APN instellingen te vinden. Wel prachtige toestelhulpen, maar als je toestel daar niet in voorkomt, is er geen hulp.
Op andere websites worden de APN instellingen voor Simyo (en andere aanbieders) wel genoemd, maar die voor Simyo zijn niet altijd het zelfde op die verschillende websites. Vandaar de vraag: zijn de instellingen in de volgende lijst juist? Zo niet, dan graag verbeteren. Ook noodzakelijjke aanvullende instellingen zijn welkom. Ik maak hiervoor een nieuw topic, omdat ik geen recent topic hierover kon vinden en oude instellingen wellicht achterhaald zijn. Daarom ook het jaartal in de titel.

    APN

internet

    Proxy

Niet ingesteld

    Poort

Niet ingesteld

    Gebruikersnaam

leeg laten

    Wachtwoord

leeg laten

    Server

Niet ingesteld

    MMSC

Niet ingesteld

    MMS-poort

Niet ingesteld

    MCC

204

    MNC

8

    Verificatietype

Niet ingesteld

    APN-Type

default,supl

    APN-Protocol

IPv4/IPv6

    Roamingprotocol voor APN

IPv4 /IPv6

Drager niet opgegeven
MVNO-type geen

 

icon

Beste antwoord door Groentjuh 2 juli 2020, 23:23

Simyo verstopt ze tegenwoordig onder de toestelhulp. Kies je toestel en “Internet” → “Handmatig instellen” en dan krijg je precies de instellingen stap voor stap de juiste instellingen voor jouw toestel.

Jouw lijst klopt ook niet helemaal:
Gebruikersnaam: KPN
Wachtwoord: gprs
APN-Protocol: IPv4
Roamingprotocol voor APN: IPv4

Bekijk originele reactie

9 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Simyo verstopt ze tegenwoordig onder de toestelhulp. Kies je toestel en “Internet” → “Handmatig instellen” en dan krijg je precies de instellingen stap voor stap de juiste instellingen voor jouw toestel.

Jouw lijst klopt ook niet helemaal:
Gebruikersnaam: KPN
Wachtwoord: gprs
APN-Protocol: IPv4
Roamingprotocol voor APN: IPv4

Reputatie 6
Badge +6

Hoi verdor44,

 

Welkom op het Simyo Forum! 

 

Prima dat je hier een topic over start! Er zijn inderdaad enkele toestellen die niet in de toestelhulp staan zoals de OnePlus. Daarom is het goed dat je contact opneemt om de APN instellingen te checken. 

Groentjuh heeft inderdaad de juiste aanvullingen. Vergeet niet uiteindelijk de APN instellingen na het invoeren op te slaan en daarna aan te vinken.  

De instellingen die je wel kunt vinden in onze toestelhulp zijn zeker nog up-to-date. 

 

Hopelijk kom je er met deze instellingen uit. Mocht je nog ergens tegenaan lopen, laat het gerust weten!

 

Alvast een fijn weekend! 

 

Bedankt Groentjuh! :)

 

Groetjes,

Tessanne

Badge

Bedankt voor de reacties Groentjuh en Tessane.
Wat interessant is dat naar mijn idee de instellingen uit “mijn” tabel automatisch in het toestel zijn gezet vanuit de SIM-kaart en dat de internet-verbinding daarmee ook tot stand komt,
Heeft Tessane daar een verklaring voor?

Er zijn in mijn toestel ook APN's verschenen, waarvan ik de betekenis niet begrijp:
- UT-interface (ut)
- IMS (ims).
Waar zouden die APN’s voor zijn?

Reputatie 6
Badge +6

Hoi verdor44,

 

Geen dank! 🙂 Het klopt inderdaad dat je toestel de algemene instellingen direct vanaf de simkaart overneemt, in de meeste gevallen gaat dit inderdaad gewoon goed. In sommige gevallen kan  de ontbrekende informatie er echter voor zorgen dat  de internetverbinding (vooral in het buitenland) niet of niet voldoende tot stand komt. Daarom hebben wij ook een uitgebreide uitleg in onze toestelhulp. 

 

Dat is een hele goede vraag, IMS heeft volgens mij te maken met bellen via Wifi. UT-interface heeft waarschijnlijk te maken met VoLTE bellen, maar ik durf dat niet met zekerheid te zeggen.

 

Groetjes,

Tessanne 

 

Badge

Dank voor de uitleg. Kun je ook verklaren waarom mobiel internet met “mijn” instellingen ook werkt?

Reputatie 7
Badge +9

Dank voor de uitleg. Kun je ook verklaren waarom mobiel internet met “mijn” instellingen ook werkt?


In Nederland op het netwerk van KPN is de gebruikersnaam en het wachtwoord niet verplicht voor die APN. Soms tijdens het roamen is dat weer wel verplicht op het netwerk in sommige landen. De ipv4/ipv6 instelling werkt ook wel voor alleen ipv4.

Reputatie 7
Badge +5

Ter aanvulling van groentjuh, soms "verspringen" deze instellingen zodra je de grens over gaat

Badge

Simyo vond het kennelijk toch niet zo'n goed idee om de APN instellingen op een rijtje te zetten (op de webpagina “toestelhulp”). Jammer. Daarom nu mijn poging:

Nu maar hopen dat zo goed is.

Reputatie 7
Badge +5

Bedankt!

Reageer