Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Opdracht 2: Hoe supersnel is 4G van Simyo?

 • 10 januari 2014
 • 95 reacties
 • 6000 Bekeken

Reputatie 5
Badge +10
 • Oud Community Manager
 • 6701 reacties
Beste 4G testers,

De 2e opdracht staat alweer klaar deze week. Een volledige landelijke 4G dekking in Nederland zal vanaf maart 2014 een feit zijn. Dat is al bijna dus! Als 4G tester heb je eerder je postcode moeten doorgeven. Jij kan dus al gebruik maken van 4G in jouw woonplaats. Nu willen we graag van jou weten wat je van de snelheid vindt.

Hoe snel is 4G op jouw telefoon?

We zijn heel benieuwd hoe snel 4G is. Daarvoor willen we jullie vragen om een speedtest uit te voeren op je telefoon en een screenshot van het resultaat te delen op ons forum.

Hoe je een afbeelding uploadt op het forum lees je hier

1. Speedtest downloaden
Ga op je mobiel naar deze site: http://www.speedtest.net/nl/mobile/ en download de speedtest die geschikt is voor jouw telefoon.

2. Maak een screenshot op je telefoon
Screenshots maak je op de meeste telefoons (Samsung & iPhones) door de hometoets en powertoets tegelijk in te drukken. Mocht dit niet werken, dan kun je het beste in Google opzoeken hoe je een screenshot met je telefoon maakt.

We zijn heel benieuwd naar jullie resultaten!

Alle ervaringen van onze testers zijn te vinden op de 4 weken 4G pagina.

Meer informatie over 4G bij Simyo is te vinden op de 4G informatie pagina
icon

Beste antwoord door Groentjuh 17 januari 2014, 11:15

Één speedtestje is makkelijk 60 tot 100MB! Een trailer op mijn Páthe zal ook snel enkele tientallen MBs zijn.
Bekijk originele reactie

95 reacties

Wow lijkt wel een 3G test die je hebt uitgevoerd.

Kan best 4G zijn, maar met slecht bereik. Bij slecht bereik blijft de download meestal nog wel goed, maar de upload wordt snel lager. Ik heb zelf ook zo'n soortgelijk resultaat ergens in een supermarkt ondergronds.


Ik ervaar hetzelfde wanneer het bereik van 4G inzakt. Download blijft relatief goed (al is het niet te vergelijken met snelheden op vol bereik), maar upload zakt in.
Badge
http://i39.tinypic.com/2mg2g5u.jpg

Wel interessant ja. Heb nog eens een test gedraaid met 4G uit (dus op 3G) en vervolgens met 4G aan. Bereik geeft hij toch 3 strepen aan, maar de 4G download snelheid is vergelijkbaar met 3G. M'n 4G upload is in deze test wel iets bijgetrokken.

Op het plaatje: boven 4G, onder 3G


Hi Shazam,

Daar zit inderdaad qua download snelheid bijna geen verschil tussen!
Kan je omschrijven op welke locatie dit was, en waar je je precies bevond toen je de test uitvoerde?

Groet, Bas
Hierbij mijn speedtest. Ondanks dat er Haarlem onder staat, was dit in Eindhoven. Bereik van 4/5

Download: 26,66 Mbps
Upload: 9,32 Mbps
Ping: 75 ms
Badge
dan nog werkt het 4G netwerk vergelijkbaar en sneller dan een degelijke WIFI
verbinding.

Ik weet niet wat voor WiFi jij hebt maar mijn WiFi is echt nog steeds een stuk beter dan 4G.
Wat af en toe gebeurd is dat de verbinding "dood" lijkt en er dan geen enkel data verkeer is. 
Dit val mij ook op, ik zie dan gewoon 3/4 streepjes bereik en het 4G logo maar toch krijg ik geen data binnen, een telefoon reset verhelpt dit dan weer.
Badge +2
dan nog werkt het 4G netwerk vergelijkbaar en sneller dan een degelijke WIFI
verbinding.

Ik weet niet wat voor WiFi jij hebt maar mijn WiFi is echt nog steeds een stuk beter dan 4G.

Gewoon een KPN verbinding, download tussen de 15 en 20 Mbps en een upload tussen de 3 en 4 Mbps. Maar na controle met de PC zie ik dat ik hiermee op beduidend hogere download uit kom, dus is blijkbaar gevolg van de router met de HTC One.

Maar in the end is dit niet representatief voor de 4G snelheid, want het zijn twee afzonderlijke dingen, maar wel interessant om te zien, althans vind ik.

Wat af en toe gebeurd is dat de verbinding "dood" lijkt en er dan geen enkel data verkeer is. 
Dit val mij ook op, ik zie dan gewoon 3/4 streepjes bereik en het 4G logo maar toch krijg ik geen data binnen, een telefoon reset verhelpt dit dan weer.


Ben heel benieuwd of dit probleem bij meer mensen speelt en vooral wat hiervan de oorzaak is.
Hierbij mijn test in de buurt van Arnhem. Als het werkt is het snel, maar ik merk wel dat als 3G signaal sterk is dat 'ie liever daarop overschakelt dan 4G. De throughput van 3G is echter huilen.
http://i.imgur.com/kKkTAfm.jpg
Hierbij mijn bevindingen. Op werk (2351) is het beduidend sneller als thuis (2408) terwijl dat bij 3G juist andersom is.
Badge
Door de verschillende Speedtests die ik gedraaid heb naar aanleiding van de opdracht van de week is het laatste beetje data wat ik over had erg hard gegaan. Het gevolg is nu dat ik sinds enige tijd volledig ben afgesloten. Kunnen jullie mij a.s.a.p. weer aansluiten? Bedankt!

Uiteraard zal ik een dezer dag alle Speedtest results vanaf verschillende locaties even posten.

[Update]
Zie dat er een speciaal topic voor is. Heb het daar ook even gepost
http://i39.tinypic.com/2mg2g5u.jpg Wel interessant ja. Heb nog eens een test gedraaid met 4G uit (dus op 3G) en vervolgens met 4G aan. Bereik geeft hij toch 3 strepen aan, maar de 4G download snelheid is vergelijkbaar met 3G. M'n 4G upload is in deze test wel iets bijgetrokken. Op het plaatje: boven 4G, onder 3G Hi Shazam, Daar zit inderdaad qua download snelheid bijna geen verschil tussen! Kan je omschrijven op welke locatie dit was, en waar je je precies bevond toen je de test uitvoerde? Groet, Bas


Dit was op postcode 5025 HJ in Tilburg. Zoals ik aangaf binnenshuis, maar 4G ontvangst is gezien de streepjes toch best aardig.
Nieuw resultaat. Dit was in Rijen, ook binnenshuis. Top verbinding!

http://www.speedtest.net/iphone/739574892.png
Reputatie 2
Badge +2
Regio Helmond. Verschillende tijden. Prima speed!

http://www.speedtest.net/android/700399876.png
http://www.speedtest.net/android/703633885.png
http://www.speedtest.net/android/704147004.png
http://www.speedtest.net/android/706105434.png
Badge +2
Vandaag in Rotterdam geweest. Op meerdere plekken gemeten, maar het was wel duidelijk dat het resultaat enigzinds schommelde, maar verder wel heel netjes was. 

Verder heb ik vandaag weer gehad dat de 4G verbinding "dood viel" en na enkele malen in en uitschakelen en omschakelen naar WIFI kwam de verbinding weer terug.

Halverwege de middag viel het signaal in Rotterdam terug naar H, waarbij je ziet dat de snelheid zeer beduidend lager licht. Wat vreemd is dat ik op dit traject heel vaak juist een stabiele 4G verbinding had, maar nu over een ruime afstand niet.

Tot zover de bevindingen van vandaag
Badge
Kon helaas wat laat reageren, fotos niet bijgevoegd maar wel de volgende snelheden:

in Velserbroek haaldde ik een snelheid van 26.82 mb D en maar 5.55 mb U

in volkel haal ik verschillende snelheden van

26.47 D         10.69 U
26.53 D         10.44 U
27.75 D         10.83 U

Vrij hoge snelheden dus, en voor mijn doen dus dik tevreden. 
Inmiddels is mijn internetbundel ook op.. Normaal zit ik rond de 50% van mijn bundel in 1 maand, nu zit ik na een halve maand al op 100%. Dit na normaal gebruik, het enige wat ik heb gedaan naast mijn normale gebruik is 1 trailer gekeken op Pathé en 2 speedtestjes. 4G verbruikt dus wel degelijk meer als 3G!
Reputatie 7
Badge +9
Één speedtestje is makkelijk 60 tot 100MB! Een trailer op mijn Páthe zal ook snel enkele tientallen MBs zijn.
Badge
klopt inderdaad, speedtesten gaan gruwelijk hard met je mb?, ik zit nu al dik over me data heen, en op meerdere plaatsen 2 testjes doen gemiddeld en heb al bijna 2 gig aan data alleen aan testen voor de snelheid...

skypen gaat wel goed, dat is maar 50-100 mb voor een heel uur wat me toch wel errrggg meevalt!! met 3G was dit toch een stukkie meer.

voor nu ben ik helaas geblokkeert en wacht tot iemand reageert om mij weer online te gooien, al sinds gister avond zonder internet!.

Mvg.
ROND JOURE

Ping: 34 ms
Download: 27.64
Upload: 9.76

Lekker hoor!!
Badge
klopt inderdaad, speedtesten gaan gruwelijk hard met je mb?, ik zit nu al dik over me data heen, en op meerdere plaatsen 2 testjes doen gemiddeld en heb al bijna 2 gig aan data alleen aan testen voor de snelheid...

voor nu ben ik helaas geblokkeert en wacht tot iemand reageert om mij weer online te gooien, al sinds gister avond zonder internet!.

We zullen er voor zorgen dat je dataverbinding wordt gedeblokkeerd. De speedtest verbruikt nu eenmaal veel MBs!

Groet, Bas
Badge
Inmiddels is mijn internetbundel ook op.. Normaal zit ik rond de 50% van mijn bundel in 1 maand, nu zit ik na een halve maand al op 100%. Dit na normaal gebruik, het enige wat ik heb gedaan naast mijn normale gebruik is 1 trailer gekeken op Pathé en 2 speedtestjes. 4G verbruikt dus wel degelijk meer als 3G!

Één speedtestje is makkelijk 60 tot 100MB! Een trailer op mijn Páthe zal ook snel enkele tientallen MBs zijn.

Hi SiemK,

Speedtests verbruiken inderdaad best wat MB's! Mocht je worden afgesloten wegens hoogverbruik, dan wil ik je vragen dit hier aan te geven op het forum.

Groet, Bas
Badge
Aan jullie speedtests (tot nu toe) af te lezen, kunnen we voorzichtig concluderen dat er in Noord-Brabant over het algemeen hoge tot zeer hoge 4G snelheden worden gehaald.

Zijn jullie het met mij eens?

Meulenman, Simonly.nl, aaaronnn, RobinH, deimosh, Excile, Michel vd bosch, H_eindhoven en andere Noord-Brabanders
Badge
Hierbij de gegevens rondom Nijkerk, op sommige plaatsen sterker dan andere.

Moet zeggen trouwens dat de layout en mogelijkheden van de mobiele Forum me tegenvalt...
Badge
Hierbij mijn meting in Son. Het valt me zeker niet tegen al moet ik eerlijk zeggen dat ik nog geen echte stresstests gedaan heb zoals live TV kijken. Wat is de ideale maximaal te behalen snelheid?

http://i39.tinypic.com/2ltt5w5.png
Utrecht Centraal 17.37

Ping 35ms
Down: 12mbit
Up: 9.46
Een totaal van 6 tests uitgevoerd, sorry voor het datagebruik haha!

Gemiddelde van 3 tests genomen per locatie.

De test rond 12:00 was gedaan in Naaldwijk, winkelstraat
De test rond 18:00 was bij het Station in Schiedam

Overall zeer te spreken over de snelheid en continuiteit van het netwerk.

Wel heb ik sinds 4G aan staat problemen met mijn Google account dat data niet meer geupload wordt. Bijvoorbeeld gelezen E-mails in Gmail en mobiele searches die niet langer op mijn desktop te zien zijn.

Ook heeft MijnPakket van PostNL sinds 4G geen sync meer waardoor ik die niet meer kan gebruiken.

Wel eventjes mijn google account opnieuw toegevoegd zonder dat het werkt. Verder er nog net zo diep in gedoken. 
Badge +1
Hierbij een speedtest uit Limburg. Genomen in Beek LB. Hoop dat heel Limburg zo'n snelheid mag ervaren.

http://i.imgur.com/65kp69h.png?1

Dit is dus omgerekend naar Mbps:
Downloaden: 26,27 Mbps
Uploaden: 8,24 Mbps

Reageer