.

Beantwoord

Hoeveel MB's verbruikt het luisteren naar de radio?

  • 7 June 2017
  • 5 reacties
  • 61464 Bekeken

Badge +2
Hoi Allemaal,Vraag : klopt het dat je radio via internet zoveel mb's verbruikt ?

Vanmorgen weer eens aangehad en voor een uurtje is 80 mb afgeschreven...

Vind ik wel veel maar ja , dan weet ik het voor de volgende keer...:-)
icon

Beste antwoord door RicoK 9 February 2022, 09:21

Bekijk originele reactie

5 reacties

Reputatie 7
Badge +9
Afhankelijk van de bitrate(=kwaliteit) van het radiostation kost het al snel 28,8MB tot zelfs 144MB per uur. 80MB is dus zeker niet ondenkbaar.Voor video ligt het tussen de 135MB (lage kwaliteit 240p) en 23GB (hoge kwaliteit 4K) per uur.
Badge +2
Dank je wel voor je snelle antwoord 🙂 Dus goed opletten als ik radio wil luisteren !!!
Reputatie 7
Badge +10
Hi HansVV,Ik kan me goed voorstellen dat je dat wat veel vindt! Goed dat je even aan de bel trekt 🙂 Wat Groentjuh zegt klopt volledig. Het kan erg uiteenlopen hoeveel MB's dit verbruikt. Met de radio kun je uitgaan van grofweg één MB per minuut. Dit kan hoger of lager uitpakken afhangend van de kwaliteit. 80 MB voor één uur is dus best gemiddeld. Hoe meer je weet, hoe beter.Als je thuis naar deze radio luistert, is het een idee om op wifi te gaan. Op die manier bespaar je je MB's.Heb je hier nog vragen over?@ Groentjuh, dankjewel voor je reactie!Groetjes,

Jihane

Hoi . Ik gebruik een oude telefoon samsung  alleen voor radio zonder telefoon kaartje. Werkt prima. Kost niks.

alleen kan deze geen airpods gebruiken omdat je snoertje de antenne is.

gr.

Reputatie 7

Radio via internet is wel een redelijk grote gebruiker is mijn ervaring. Ik maak gebruik van TuneIn Radio op mijn iPhone wat ik dan afspeel via Apple CarPlay in de auto. Ik ga drie dagen in de week naar mijn werk, een uur heen en een uur terug. Verder gebruik ik ook regelmatig TuneIn tijdens mijn losse ritjes. 

Ik heb op 01/02 de datateller, zoals elke maand weer op 0 gezet in mijn iPhone en nu staat de datateller voor TuneIn op 529 MB.

Om deze reden had ik een tijdje terug dan ook mijn databundel aanzienlijk vergroot. Dit omdat ik alles online gebruik en stream via Apple CarPlay.

Reageer