.

Beantwoord

Hoe stel ik mijn 4g in op mijn iphone6+?

  • 1 July 2017
  • 8 reacties
  • 6795 Bekeken

Badge
Hoe stel ik mijn 4g in op mijn iphone6+?
icon

Beste antwoord door Samantha 3 July 2017, 16:34

Bekijk originele reactie

8 reacties

Enkele vragen...
Heb je prepaid of sim only? Bij prepaid geen 4G.

Bij sim only..
4G staat aan op mijn Simyo? En toestel, netwerkmodus 4G of LTE..toestel uit aan.
Juiste APN, via toestelhulp...handmatig instellen internet nalopen...ook toestel daarna uit en weer aan.
Meer info, lees...
https://www.simyo.nl/klantenservice/vragen/hoe-moet-ik-mijn-telefoon-instellen-voor-g-139
Ik zie bij Ziggo een mooie kleine handleiding van enkele stappen: https://www.ziggo.nl/klantenservice/mobiel/telefoon/4g-instellen/#iPhone/ja-3G/nee-geen/iphone-5-of-nieuwer
Als 3G al gewerkt heeft is het een fluitje van een cent. Je start met de app Instellingen.
Reputatie 7
Ik zie bij Ziggo een mooie kleine handleiding van enkele stappen: https://www.ziggo.nl/klantenservice/mobiel/telefoon/4g-instellen/#iPhone/ja-3G/nee-geen/iphone-5-of-nieuwer
Als 3G al gewerkt heeft is het een fluitje van een cent. Je start met de app Instellingen.


Waarom bij Ziggo zoeken als Simyo het ook heeft? Daarbij dien je wel de instellingen van Simyo in te voeren en niet die van Ziggo.
Ik heb zelf een Iphone en nog nooit te maken gehad met APN's. Daarom vind ik een handleiding, die eventueel helemaal niet begint aan APN's, mooier dan een ingewikkeld systeem dat volgens mij meer op Android gericht is.
Lees mijn reactie dan nogmaals, daar staat het complete verhaal in de link inclusief de apn in toestelhulp voor elk toestel.
Sorry Friesian, voor mij is de Simyo uitleg minder duidelijk. In de tweede regel wordt direct al over APN gesproken. En dat is niet altijd nodig. Op mijn Iphone heb ik dat nog nooit hoeven in te stellen. Daarom vind ik de andere uitleg beter.
En dat is niet altijd nodig. Op mijn Iphone heb ik dat nog nooit hoeven in te stellen.
En dat is niet altijd niet nodig en daarom neemt elke provider het zekere voor het onzekere, ook Ziggo, kijk maar...een voorbeeld...
https://www.ziggo.nl/klantenservice/mobiel/telefoon/toestelhulp/#!/device/apple/iphone-7/topic/internet/handmatig-instellen/choice/ziggo-nieuw/1
Badge +7
Hoi CorBoon,

Welkom op het Simyo forum :)

Wat jammer dat het nog niet helemaal lukt om 4G aan te zetten! Als je 4G wilt gebruiken, hoor je ook 4G aan te zetten op Mijn Simyo. Dit kun je doen op dezelfde pagina als waar je je bundels aan kunt passen.

Daarnaast hoor je 4G aan te zetten in je telefoon. In een iPhone doe je dit bij Instellingen > Mobiele netwerk > Opties mobiele data > Gesprekken en data. Als je daar 4G aan zet en vervolgens je toestel even opnieuw opstart, kun jij internetten via 4G.

Laat je weten of het is gelukt?

Groetjes,
Samantha

@Friesian, Cvmathilde en Ray, heel erg bedankt voor jullie hulp 🙂 De APN instellingen zijn vooral belangrijk als het internet helemaal niet werkt. Je kunt natuurlijk ook de informatie van een andere provider erbij pakken, maar dan moet je wel even goed opletten dat je wel alles instelt op het KPN netwerk. Helaas hebben wij geen toestelhulp over hoe 4G aan te zetten, hiervoor kun je inderdaad ook een toestelhulp van een andere provider erbij pakken. Voor APN instellingen zal ik wel de hulp van Simyo of KPN nemen.

Reageer