Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Geen internet op mobiel

  • 15 januari 2013
  • 21 reacties
  • 1562 Bekeken

Gisteren is mijn abonnement ingegaan, maar ik heb nog geen internet op mijn mobiel. Ik heb de instellingen op MySimyo gecontroleerd en daar staat internet 'Aan'. Ik heb 'Ja'' ge-smst naar 1300 maar kreeg daarop het bericht  "Het is helaas niet mogelijk om uw telefoon te configureren. Voor assistentie kunt u contact opnemen met Customer Support". Graag assistentie.
icon

Beste antwoord door Alex 16 januari 2013, 12:00

Welkom op het forum Barbara06,Ik vermoed dat je een smartphone hebt. Veel smartphones ondersteunen geen configuratie sms berichten. Je zal de instellingen daarom handmatig moeten invoeren. Als je kunt achterhalen op welk besturingssysteem je toestel draait, zal je in dit topic de juiste instellingen kunnen vinden. Kan je aangeven of het is gelukt?Groetjes,Alex
Bekijk originele reactie

21 reacties

Reputatie 5
Badge +10
Welkom op het forum Barbara06,

Ik vermoed dat je een smartphone hebt. Veel smartphones ondersteunen geen configuratie sms berichten. Je zal de instellingen daarom handmatig moeten invoeren. Als je kunt achterhalen op welk besturingssysteem je toestel draait, zal je in dit topic de juiste instellingen kunnen vinden. Kan je aangeven of het is gelukt?

Groetjes,

Alex
Ik kan met mijn mobiel Samsunggt S5230 niet op internet, dus ook geen hotmail.
kan iemand mij helpen?
bedankt
Reputatie 3
Badge +9
Heb je de instellingen al handmatig ingevoerd?
Uh, welke bedoel  je????Martijn, dacht zo op internet te kunnen surfen.
Uh, welke bedoel je????Martijn, dacht zo op internet te kunnen surfen.

als ik  naar b.v nu.nl ga staat er HTTP status 502?????
Zo jammer..... Ik heb 3 maanden geen internet gehad op mijn mobiel doordat simyo mij nooit een sms heeft gestuurd met de instellingen. Ja ik heb heeel vaak aan de telefoon gehangen om vervolgens meer dan 10 minuten te wachten was ik er klaar mee. Oke 3 maanden is lang geef ik toe. Maar geen sms ontvangen en dan beweren dat dat gewoon kan en niks aan te doen is... Terwijl ik wel andere service berichten ontvang... En dan zo lang aan de telefoon hangen, ja maar het is gratis krijg je dan. Nou sorry hoor maar meer als 10 minuten regelmatig aan de lijn hangen voor je wordt geholpen is toch niet normaal.en dan krijg ik eindelijk een mail... Reageer ik op omdat ik het toch raar vindt dat ik nooit een sms heb ontvangen krijg ik niks terug omdat het volgens simyo is afgehandeld... Mooi 30 euro betaalt voor nada.... En ik blij dat ik internet had... Maar dan beweren dat de fout geheel bij mij ligt.... 2 jaar trouwe klant zonder gedoe en dan zo behandeld worden schandalig...Ook aan devtelefoon door simyo... Echt zo niet netjes. En als hier niks mee gedaan wordt ga ik het hogerop zoeken. Dat ge jamaar wordt ik namelijk zat....
Volgens mij zijn alle instellingen geregeld , smsje verstuurd Ja naar 1300, maar nog steeds geen internet, tja als ik dan geen internet kan krijgen, zeg ik deze weer op, ga niet betalen voor iets wat ik toch niet kan ontvangen.
Reputatie 3
Badge +9
sms JA naar 1300. Dit werkt niet voor ale toestellen, dit lig aan het toestel.

Voor de zekerheid even toestel uit/aan. En akkoord geven om de mms te mogen installeren.

Anders handmatig instellen hier: https://forum.simyo.nl/android-73/stel-internet-op-mijn-android-toestel-incl-screenshots-763/

Als dit niet werkt is er wat anders aan de hand. Dan even Twitteren of bellen of even hier weer posten.
Reputatie 2
Badge +1
Hey Elientje,

Heb je binnen deze 3 maanden wel eens per email, twitter of via dit forum contact met ons gezocht nadat je ons telefonisch niet hebt kunnen bereiken?
Ja mail... Twitter heb ik niet.
En met het forum deed ik nog niet zo veel. De laatste tijd volg ik hier veel op.
Reputatie 3
Badge +9
Hoe staat het er nu voor met je toestel?
Reputatie 2
Badge +4
Volgens mij zijn alle instellingen geregeld , smsje verstuurd Ja naar 1300, maar nog steeds geen internet, tja als ik dan geen internet kan krijgen, zeg ik deze weer op, ga niet betalen voor iets wat ik toch niet kan ontvangen.

Hoi Yvonnekluk,

Graag verneem ik of het gelukt is om de instellingen in te voeren op je toestel. Een uitgebreide instructie voor het instellen van internet op je mobiel vind je hier.

Groetjes,

Manisha
Volgens mij zijn alle instellingen geregeld , smsje verstuurd Ja naar 1300, maar nog steeds geen internet, tja als ik dan geen internet kan krijgen, zeg ik deze weer op, ga niet betalen voor iets wat ik toch niet kan ontvangen. Hoi Yvonnekluk, Graag verneem ik of het gelukt is om de instellingen in te voeren op je toestel. Een uitgebreide instructie voor het instellen van internet op je mobiel vind je hier. Groetjes, Manisha

Sorry voor de late reactie, maar het ligt dus aan mijn toestel, heb dus internet maar opgezegd per 1 mei
Badge +6
Sorry voor de late reactie, maar het ligt dus aan mijn toestel, heb dus internet maar opgezegd per 1 mei

Hoi Yvonnekluk,

Wel fijn te horen dat je er achter bent gekomen waarom het niet lukt met het instellen van het internet.
Sinds een paar maanden heb ik een abonnement van Simyo. Geen problemen gehad in het begin, maar nu ineens heb ik geen internetverbinding meer. Mijn "pakketgegevens" staat aan maar er wordt geen verbinding gemaakt met internet. Ik heb een sms gestuurd naar 1300 met "ja" maar ook dat helpt niet. 

Doe ik iets verkeerd of is er iets mis?
Reputatie 3
Badge +9
Heb je de instellingen al verwijderd en opnieuw handmatig ingesteld?

Welke telefoon heb je?
Badge +8
Sinds een paar maanden heb ik een abonnement van Simyo. Geen problemen gehad in het begin, maar nu ineens heb ik geen internetverbinding meer. Mijn "pakketgegevens" staat aan maar er wordt geen verbinding gemaakt met internet. Ik heb een sms gestuurd naar 1300 met "ja" maar ook dat helpt niet. 

Doe ik iets verkeerd of is er iets mis?


Hoi Claudiaa,

Is er iets veranderd en deed toen je internet het niet meer, of was het plotseling?
En mag ik vragen wat voor toestel je gebruikt?

Ik heb de internetoptie opnieuw aan je aansluiting gekoppeld. Ik zou je willen vragen om je toestel even helemaal uit te schakelen en dan na een paar minuutjes weer aan te zetten.

Kun je even laten weten of dit geholpen heeft?

Groetjes,

Charlene
Hoi Charlene,

Het was plotseling dat mijn internet het niet meer deed. 
Ik heb m'n telefoon uitgezet en nu doet hij het weer!

Bedankt voor de informatie!

Mvg, Claudia
Badge +8
Hoi Charlene,

Het was plotseling dat mijn internet het niet meer deed. 
Ik heb m'n telefoon uitgezet en nu doet hij het weer!

Bedankt voor de informatie!

Mvg, Claudia


Hoi Claudiaa,

Super! Dan was dit de oplossing. :)
Fijn dat je het nog even hebt laten weten.

Groetjes,

Charlene
ik heb geen internet.wel met wifi maar als ik geen wifi heb dan schakelt hij niet over naar mn internet bundel
Badge +6
ik heb geen internet.wel met wifi maar als ik geen wifi heb dan schakelt hij niet over naar mn internet bundel

Hoi Lintje74,

Welkom op het forum!
Van welk merk toestel maak je gebruik? Wanneer ik dit weet kan ik je van de juiste instellingen voorzien.

Reageer