Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Geen internet met 3G wel bij G en H+ bij samsung s2

  • 16 september 2012
  • 16 reacties
  • 3379 Bekeken

Vreemd verhaal, ik heb internet bij slecht signaal G en bij heel goed signaal H+. Maar omdat ik meestal 3G singaal heb is dit HEEL irritant.
Van alles geprobeerd tot aan factory reset toe. Dit probleem heb ik op alle locaties en het heeft wel gewerkt.

Weet iemand een oplossing, help
icon

Beste antwoord door Alex 17 september 2012, 14:05

Welkom op het forum stephan11,Wanneer je een 'H' op je scherm ziet staan, is je toestel verbonden met het HSDPA netwerk. Dit is snelste verbinding. Er zijn echter plekken waar je geen verbinding met dit type netwerk hebt, omdat het daar niet wordt aangeboden. We kunnen hier helaas niets aan doen, omdat we nog niet de mogelijkheid hebben om in heel Nederland een HSDPA verbinding aan te bieden.Groetjes,Alex
Bekijk originele reactie

16 reacties

Reputatie 5
Badge +10
Welkom op het forum stephan11,

Wanneer je een 'H' op je scherm ziet staan, is je toestel verbonden met het HSDPA netwerk. Dit is snelste verbinding. Er zijn echter plekken waar je geen verbinding met dit type netwerk hebt, omdat het daar niet wordt aangeboden. We kunnen hier helaas niets aan doen, omdat we nog niet de mogelijkheid hebben om in heel Nederland een HSDPA verbinding aan te bieden.

Groetjes,

Alex
dat klopt en is waar. MAAR Ik heb geen internet met 3G. als ik geluk heb springt ie door naar H+ en werkt het wel. Dus met vol signaal 3g heb ik geen internet. Dit geld voor alle lokaties waar ik de afgelopen week ben geweest, 3g heeft nooit maar dan ook nooit meer gewerkt.

groetjes, stephan
Reputatie 5
Badge +10
Hoi stephan,

Dat is vreemd. We hebben hier namelijk geen landelijke meldingen over gehad. Ervaar je dit probleem ook in een ander toestel?

Groetjes,

Alex
het probleem lijkt erger, geregeld ben ik niet meer op mijn 06 te bereiken en heb geen signaal meer op mijn telefoon terwijl anderen met kpn abbo wel goed signaal hebben. Wordt er niet vrolijk van.
Reputatie 5
Badge +10
Hoi stephan,

Dat kan ik me voorstellen. Aangezien de andere KPN netwerk gebruikers er geen last van hebben, raad ik je aan jouw simkaart in een ander simlock vrij toestel te proberen (bij voorkeur 1 van de KPN abonnees met een goed signaal, mits simlock vrij). Kan je me laten weten wat je bevindingen dan zijn?

Groetjes,

Alex
mijn oude n900 lijkt er goed op te werken maar dat deed mij s2 ook, ik ga nog wel verderder google, rooten en custom roms op mijn telefoon zetten heeft ook niet geholpen. Anders maar mijn 1gb data bunedel maar vlink terug schroeven, heb er zo niets aan.
geweldig kan nu nog allen een noodoproep doen.
Alles wekt weer behalve 3g: Nu blijk ik niet de enigste te zijn met dit probleem (zie:http://forum.vodafone.co.uk/t5/Samsung-Galaxy-S2/3G-doesnt-work-but-H-is-fine/td-p/1008625/page/2)

hierbij is het volgende misschien het probleem:
But 3G does not work H does same as customer

Now this was with the wap settings

But it did work using the Internet settings

found

http://devicehelp.vodafone.co.uk/filestore/devices?/Samsung/i9000%20Galaxy%20S/SamsungGalaxySi9000_W...

Can you try this first ?????

if this does not work the a Samsung service centre needs to have a look, if it does follow bellow

So i registered the phone with the IMEI

and it now works

Now this still could be the simm i think there is some sort of confermation that is needed on the 3G on who you are and the H works the same as the Internet

This is a First for me and i have never seen that before

so when you get your new simm you need to make sure the IMEI number is right in your account with Vodafone

Zou dit bij mij ook aan de hand kunnen zijn??
Ik ben er helemaal klaar mee, Hij gaat ter reperatie,
Reputatie 5
Badge +10
Hoi stephan11,

Ik ben benieuwd naar de uitkomst.

Groetjes,

Alex
Nou ik ben ook benieuwd naar een antwoord want zit met hetzelfde issue. 3G werkt niet maar HDSPA werkt prima. Dit is met een HTC Sensation XE met standaard ROM, nieuwste versie die erop kan. Zit er iemand op de helpdesk die inmiddels een oplossing heeft voor dit issue?
Reputatie 5
Badge +11
Nou ik ben ook benieuwd naar een antwoord want zit met hetzelfde issue. 3G werkt niet maar HDSPA werkt prima. Dit is met een HTC Sensation XE met standaard ROM, nieuwste versie die erop kan. Zit er iemand op de helpdesk die inmiddels een oplossing heeft voor dit issue?

Hoi harmen66, welkom op het Simyo forum :)

HDSPA (ook wel HSPA), oftewel High-Speed Downlink Packet Access is een aanvulling op UMTS/3G. Feitelijk betekent dit dat HDSPA sneller is dan 3G. Het wordt ook weleens 3.5G of 3G+ genoemd.
Hoe vaker je H of H+ in je scherm ziet, hoe beter dus ;)

Hier vind je nog wat meer technische informatie, mocht je geïnteresseerd zijn.
Dat een altijd fijn is om H te hebben in plaats van 3G daar ben ik mij van bewust. Het is echter niet de bedoeling dat internet compleet uitvalt als 3G bovenaan verschijnt. Staat er G dan is er traag internet, staat er H dan is er snel internet, maar staat er 3G dan is er helemaal geen internet.

Kijk, hier een voorbeeld van een ander slachtoffer van dezelfde storing:
https://forum.t-mobile.nl/netwerk-347/gprs-hsdpa-geen-3g-198768/
Ik heb het probleem opgelost. Toestel is gewoon stuk, een verse gekocht. Alles werkt weer goed.
Ah, dat is dan wel weer verontrustend. Ik ben nog aan het testen met een ander toestel met mijn sim erin en zal eens een andere sim in dit toestel stoppen. Het is een beetje lastig te testen alleen omdat er niks aan de hand is op de meeste plaatsen want daar is gewoon hdspa internet.
Reputatie 5
Badge +11
Ah, dat is dan wel weer verontrustend. Ik ben nog aan het testen met een ander toestel met mijn sim erin en zal eens een andere sim in dit toestel stoppen. Het is een beetje lastig te testen alleen omdat er niks aan de hand is op de meeste plaatsen want daar is gewoon hdspa internet.

Hi harmen66,

Als dit op een ander netwerk ook gebeurt, dan volg ik stephan11; het ligt aan je toestel... :(
Hou ons op de hoogte!

Reageer